התחלת החיים

רומיM

New member
התחלת החיים

אז סיימתי את התואר, יצאתי מהבית ו.......... מה עכשיו?
מסתבר שהתואר לא עוזר כל כך למצוא עבודה.
מסתבר שהחלום שלי בלתי ניתן להשגה בהתחשב בזה שאין בו הכנסה טובה וצריך קשרים שאין לי.

גרה במקום חדש, לא מכירה אף אחד, לא מוצאת עבודה, ולא יודעת אפילו במה אני רוצה לעבוד.

עד עכשיו החיים היו מתוכננים, ופתאום הם לא..... איך עוברים את זה?

קרןשמש10

New member
התחלות חדשות

היי רומי,
מדברייך אני מבינה שאת כרגע נמצאת במקום שחווה חוסר בהירות.
אז קודם כל אני מבינה אותך, על-פי התאור שלך את אכן במקום של התחלה חדשה מהרבה בחינות. סיימת תואר ועזבת את בית הורייך, זאת תחילתה של עצמאות גם כלכלית וגם פיזית, וזה יכול להיות מבלבל ומאתגר.
את יכולה למצוא בזה גם מקום של התרגשות? התחלה חדשה יכולה להיות מפחידה אך בד בבד גם מרגשת, מפתיעה, וסוג של "הכל אפשרי"

אני לא יודעת באיזה תחום התואר שסיימת, וגם לא מה החלום שלך (לפני שתוותרי על החלום, תבדקי היטב מה בכ"ז יכול לעזור לגרום לו להתרחש, אפילו רק לחלק ממנו).
קשרים זה משהו שמייצרים, אם תשתמשי ברשת כמו לינקדאין, לדוגמא, תוכלי לייצר שם מעגלי אנשים שגם אם לא תכירי הכרות אישית, דרכם אולי תוכלי להגיע לאן שאת צריכה.

אבל קודם כל תנשמי עמוק, הרבה חלקים בחיים הם לא מתוכננים, ולפעמים דווקא הם בדיוק המקומות שיקחו אותך לעשות דברים שלא חשבת שתעשי, והם המקומות שמהם מתפתחים הכי הרבה. אני מדברת מניסיון של הרבה שינויים שעברתי בעצמי...

מדבריך נשמע שתהליך אימון קצר יחסית וממוקד יכול לסייע. מאמן יכול לעזור לך להכיר את היכולות שלך, להציב מטרות מקצועיות ואישיות, להתמקד בהן, ולסייע להגיע לפריצת דרך.
האם זה משהו שהיית רוצה לנסות?

ערב נפלא,
קרן

רומיM

New member
היי

עשיתי תואר בתקשורת וניהול והחלום שלי היה להיות סופרת, ואפילו אישרו את הספר שלי- רק שרצו לקחת ממני מחיר פסיכי על אלף עותקים. מחיר של יותר משנה באוניברסיטה...... אז די ויתרתי על זה.
אני מצד אחד מתרגשת אבל מצד שני די הלכתי לאיבוד

קרןשמש10

New member
אוקיי

אז קודם כל אחלה, הספר הגיע להוצאה לאור והחליטו שהוא ראוי, זה כבר הישג רציני!

כל נושא הוצאת ספרים זה תחום לא רווחי במיוחד לדעתי, אלא אם את סופרת שכותבת המון ספרים. מכאן הגיע חוק הסופרים, וכדומה.

לגבי עיסוק - למדת משהו שיכול לקחת אותך להרבה כיוונים, מה את אוהבת לעשות? במה את טובה? איפה את מוצאת את עצמך נהנית מעשייה?
מה אנשים שלמדו איתך בחרו לעשות? עד כמה דחוף לך לייצר כרגע הכנסה?

מה יכול לעזור לך להתמקד?

קרן

רומיM

New member
תודה

אני אוהבת לכתוב. אני טובה בזה וזה בא לי בקלות. מזה אני באמת נהנית, מהשאר פחות.
אין לי מושג מה עושים אנשים שלמדו איתי כי אני לא בקשר עם אף אחד מהם
לא הכי דחוף לי לייצר הכנסה אבל הייתי רגועה הרבה יותר אם הייתה לי כזו.

בכלל נראה שתחום הכתיבה לא מכיל בתוכו הרבה אופציות

קרןשמש10

New member
מעולה

אז מכיוון שכתיבה זה משהו שאת מחוברת אליו, ומעידה על עצמך שאת גם טובה בזה. ובנוסף גם למדת תקשורת, אז בואי תחשבי איפה ומה תוכלי לכתוב ככה שתוכלי גם להינות מהכתיבה, וגם לייצר לעצמך הכנסה מזה מבלי להשקיע כרגע סכומים שאולי אין לך.
לי יש לפחות שלושה כיוונים, אבל מעדיפה לתת לך לחשוב קצת קודם

קרן

רומיM

New member
אמממ

אצלי בראש עולות רק מספר אופציות: עיתונאות, ספרים, עבודות אקדמאיות....

אשמח לשמוע מה הכיוונים שלך

קרןשמש10

New member
יפה ..

כבר חשבת על כמה אופציות.
אז הנה חומר למחשבה -
- דיברת על הוצאת ספר. יש לך כבר גרסה כתובה שלו, תחשבי מה עוד תוכלי לעשות עם זה מבלי להשקיע כסף בהדפסה שלו בהוצאה לאור.
- את מכירה אנשים שמתפרנסים מכתיבה בתחומים שונים? - כגון - בלוגים, כתיבה שיווקית לאתרים/ניוזלטרים/וכדומה, זה יכול לעניין אותך?
- וכן, כתיבה במדיות שונות כמו עיתונות. לא מעורה באיך וכמה, אבל אם זה תחום שמעניין אותך - תבדקי/תקראי מה נדרש. תחקרי קצת את הנושא.

מקווה שעזרתי. משאירה אותך לחשוב על ההמשך ...

קרן

רומיM

New member
שאלה טובה

אין לי מושג איך לגבי הסעיף הראשון
הנושא הזה אכן מעניין אותי, רק שאיני יודעת היכן לחפש ומה לעשות מאחר וכולם דורשים ניסיון שלא ניתן להשיג כי אף אחד לא נותן צ'אנס

אמונה 28

New member
היי רומי יקירה!

ציינת בדבריך מספר נקודות במקביל...
כצעד התחלתי, הייתי ממליצה לך לנסות לערוך הפרדה קוגניטיבית, בין נתוני העובדה הברורים, לנתונים המערבים בתוכם דעה מתפתחת.
לדוגמא: סיימתי את התואר, גרה במקום חדש, לא מכירה אף אחד, לא מוצאת עבודה- כל אלה הם בגדר עובדות מוכחות שניתן לאמת ולבדוק. אולם משפטים כמו: מסתבר שתואר לא עוזר במיוחד במציאת עבודה, מסתבר שהחלום שלי בלתי ניתן להשגה, אין בו הכנסה טובה וצריך קשרים שאין לי. - אלו נקודות מוצא מתפתחות, שהתגבשו אצלך פנימה על רקע נתונים שונים ותפיסות. האם את מרשה לי להציע לך, לשים בסוף כל אותם משפטים בלתי מדידים סימן שאלה? אפילו רק בכדי לסדוק את התחושה הזו שהמשפטים האלה מעוררים בך... אני משערת שזו תחושה לא נעימה במיוחד, אשר גורמת להרחבת תחושת התבוסה והתסכול... אני צודקת?

כאשר אנחנו מתייחסים לנתוני השטח שמנמיכים אותנו - מבחינת חוזקות ויכולות, בצורה של סימן שאלה, אנחנו בעצם מעניקים לעצמנו את המתנה שבהפתעה החיובית, את היכולת לחשוב בצורה פרועה ובלתי קונבנציונאלית... להגדיל ראש ולגלות אופציות חדשות.

העובדה שאת טובה בכתיבה עד רמה שהספר שלך אושר, מעידה ככול הנראה על יכולת משמעותית הקיימת בתוכך, המערבת רגש חיובי כלפי כל הקשור לכתיבה. האם לא כדאי לחשוב על דרכים נוספות להתפתח בתחום? לחשוב על כיוון הקשור בתחומי השליטה שלך ויכול להזניק אותך קדימה בנושא? כך, את מגיעה מעמדה של כוח ומציעה את מרכולתך בתחושה של כבוד... קשרים שצריך ואינם קיימים היום, אל תתני להם להפיל אותך! נסי להוכיח לעצמך שאת יכולה להתפתח במה שחשוב בעינייך, גם בכוחות ובזכות עצמך!! כך תצרי ניתוץ פסיכולוגי של האמונה המגבילה אותך ועצם השחרור ממנה, יתכן ויעורר בך תשוקה ורעיונות חדשים.

האם ניסית למשל, לחשוב על כיוון של לפתוח סדנא פרטית לכתיבה יוצרת? או אולי לנסות בכיוון של כתיבת מחזות וכ"ו?

אפילו הייתי מציעה לך לערוך רשימה טכנית, של כל התחומים המערבים כתיבה, (אפילו כתיבה טכנית) שמא תופתעי לגלות אפיק חדש בכתיבה שאפשר להתפתח דרכו? מה דעתך?

בהצלחה רבה!

רומיM

New member
רעיון טוב

גרמת לי לחשוב. אנסה לפתוח את הראש לדברים חדשים ולא להיתקע במסגרת שבה תחמתי את המחשבה שלי

noga ke

New member
מזדהה

גם אני עברתי השנה למקום חדש שאני לא ממש מכירה בו אנשים.

אני, בתחילת הדרך שלי, בתחום שלי (שגם קשור לכתיבה), עשיתי כמה עבודות בחינם וככה צברתי ניסיון.

את יכולה להוציא את הספר שלך לבד. זה קצת יותר מאתגר, אבל הרבה יותר כיף.

מוזמנת לשלוח מסר אם בא לך.

היי, אני לא יועצת אבל תקראי -

שלום ושלום,
יש רגע כזה בחיים, הוא מופיע בוורסיות שונות ובזמנים שונים - זה נקרא מסלול פרווה .

זה כמו בריצה, את רצה מהר נותנת את כל הכח ואז צריכה לעבור להליכה נורמלית, סדירה (מה שנקרא חיים סדירים - עבודה , פרנסה , משפחה בעתיד וכיו"ב) אבל אי אפשר לעשות את זה במכה אחת, כי מריצה מהירה, צריך לעבור לריצה קלה, אחר"כ הליכה מהירה, ואז הליכה סדירה , זו לא תאוריה - זה חשוב , אחרת הגוף נפגע.

כל מה שנמצא בין הריצה המהירה ל - הליכה סדירה זה המסלול הפרווה, שבעצם חייבים לעבור אותו כי הוא חלק מתהליך ההסתגלות, ומיותר להיכנס לחרדות בגללו.

הסתגלות - היא ההיכרות שלך עם המציאות, עם ההוצאות הכספיות שלך, עם הצרכים החברתיים שלך, מיקום המגורים שלך, ואיך כל זה מתחבר לבית, עבודה, פרנסה, משפחה וכיו"ב , כלומר איך זה מתחבר לחיים סדירים....

נצלי את הזמן הזה כדי להכיר את המציאות היום יומית שלך כמה שיותר, לדוגמה - את יכולה למצוא את עצמך מתחבטת בשאלה (זו רק דוגמה) - "למה קיבינימט חשבתי להיות עובדת סוציאלית אם אין כסף במקצוע הזה?!" (זו רק דוגמה), ואז מה שאת צריכה לעשות זה - לחזור אחורה ולזכור למה באמת בחרת במקצוע הזה ? לדוגמה : "זה הדבר היחיד שהתקבלתי אליו" / "האמנתי שזה הייעוד שלי" וכו...
לאחר מכן, לחפש את הדבר הזה שלא חשבת עליו למשל - יתכן שהמקצוע נורא עניין אותך, או שזה היה הדבר היחיד שיכולת להתקבל אליו, וכדומה והדבר שלא חשבת עליו לצורך הדוגמה זה איך וכמה כסף מרווחים במקצוע הזה , אחרי שזיהית את הנקודה החלשה - לדוגמה מקצוע עם הכנסה נמוכה , חפשי את המקומות היחידים שבהם, עבור המקצוע הזה, משלמים כסף גדול יותר (זה יכול להיות מקומות ממשלתיים לדוגמה, אנשים פרטיים עם צרכים מסויימים וכדומה), נסי להתמקד במציאת עבודה במקומות האלה או במציאת עבודה במקומות אחרים שהרקורד שלהם בקו"ח שלך בסופו של דבר יסייע לך להגיע למקומות העבודה האלה .

בהצלחה!!

למעלה