התחלת בניה פרטית

gev8

New member
התחלת בניה פרטית

אני בשלב של התחלת בניה פרטית (תוספת גדולה של כ 180 מ"ר לבית קיים של 95 מ"ר). יש לי כמה שאלות: בחירת מהנדס - כיצד בוחרים? האם ע"פ המלצות קודמות? מה תפקידו (מלבד תכנון ופיקוח והגשת האישורים לועדה לתכנון ובניה?) , האם לדרוש תעודות? מה צריך לכלול החוזה( האם תכנון מערכת חשמל,מים ) היא חלק מתפקידו? האם מהנדס שממליץ לי על עסקת חבילה עם קבלן נשמע קצת פישי? האם מקובל? נאמר לי שמעל 160 מ"ר בנוי על השטח אני צריך לשלם כ 1000 ש"ח למנהל על כל מ"ר נוסף האם נכון? ואם כן למה? האם צריך לשלם דמי פיתוח למועצה האיזורית? (וכמה?) (יש כבר בית והפיתוח נעשה כבר?(לא תתבצע כל עבודת פיתוח בשטח ע"י המועצה!!) האם מבחינה משפטית אין בעיה שהמועצה גובה אגרה בלי לתת שירות? אני יודע שזה הרבה שאלות ונושאים וכל עזרה תתקבל בברכה!!

תוספת בניה ...

1) מהנדס - תפקידו בעיקר לתכנן קונסטרוקציה לחשב חוזק ולפקח על היציקות. תכנון המבנה והגשת תכניות לועדה זה תפקידו של האדריכל. בוחרים ע"פ המלצות שכנים/חברים, המחיר והדרישות שלך ממנו. אם אתה יודע בדיוק מה אתה רוצה ועל האדריכל רק לשרטט ולהגיש - חפש מישהו זול (ואל תצפה לקבל רעיונות ופתרונות) אם אתה רוצה עזרה בתכנון, בבחירת חומרי גמר וכו´ - האיכות חשובה מאוד (שאל בפורום תכנון, שיפוץ ובניה). 2) מתכנן שממליץ על עסקת חבילה עם הקבלן יכול להיות בסדר - רק אל תתחייב מראש - בדוק מחירים בגמר התכנון לפי תכניות סופיות וכתב כמויות. 3) לעיתים מעל 160 מ"ר תשלם למינהל דמי היתר (בהרחבות במושבים זה גם יכול להיות מעל 100 או 140 מ"ר). הסיבה - חוזה החכירה שלך הינו לניצול מסויים ולפי זה שולם עבור המגרש. אם אתה רוצה לנצל יותר אתה צריך ל"קנות" זכויות נוספות. (הכל מותנה בתנאי חוזי החכירה - יש מקרים רבים שאין כל חובת תשלום). 4) פיתוח - לפעמים נדרש ולפעמים לא - הכל תלוי במועצה ובחוקי העזר שלה. רוב דמי הפיתוח נקבעים בצורה של היטלים ע"פ שטח המגרש והשטח הבנוי. מי שבונה יותר משלם יותר. כאשר הפיתוח שולם בעבר כדמי השתתפות ע"פ הוצאה בפועל - לא צריך לגבות יותר בזמן תוספת בניה.

למעלה