התחלתי מה הלאה???

התחלתי מה הלאה???

טוב בהשראתכם המדהימה הלכתי וקניתי בד כותנה גם לבן שעליו אני רוצה לרקום וגם צבעוני אני רוצה לעשות שמיכה בגודל מיטה זוגית (אם הגזמתי בשביל פעם ראשונה אני מוכנה לשמוע הצעות אחרות) אני רוצה לעשות כל ריבוע 20 סנטימטרים וריבוע אחד לרקום לבד דוגמא וריבוע אחד בד מצויר השאלות שלי הם כאלה: 1. אם אני רוצה 20 ס"מ איזה גודל אני צריכה לחתוך כל ריבוע בשביל התפירה (אני תופרת ביד) 2. מישהי מכירה איזה אתר טוב שאני יכולה להעתיק דוגמאות לרקום אותם? 3. איך גוזרים כל ריבוע שיהיה ישר אם אין לי את כל המוצרים הנדרשים תודה רבה על העזרה שני.

בוקר טוב אמא של עומר ושקד,

גם העבודה הראשונה שלי היתה שמיכה בגודל זוגי. הצלחתי אבל היה מאוד קשה ויומרני. תתחילי עם משהו קטן יותר- גם יהיה לך מהר יותר לסיום וגם תוכלי להתנסות על הטכניקה בטרם תשקיעי זמן ומאמץ בפרוייקט גדול יותר. לגבי שאלותיך: 1. גם אם את תופרת ביד את חייבת להשאיר מסביב לרבוע של 20 ס"מ שוליים ברוחב 1/4 " משמע 0.6 ס"מ. כלומר את צריכה לחתוך את הרבועים במידות 20.06 ס"מ X 20.06 ס"מ. 2. לצערי, אני לא רוקמת, אז אינני מכירה אתרים להוצאת דוגמאות, בצעתי חיפוש בגוגל תחת "דוגמאות רקמה" והגעתי למספר בלוגים שיש בהם דוגמאות לרקמה. 3. אם אין לך את האביזרים, קחי קרטון, הדביקי עליו דף משובץ. שרטטי את הרבוע על גבי הדף המשובץ במידה רצויה וגזרי את הקרטון בהתאם. את צריכה לגזור גם את החלק הפנימי של הקרטון כך שבעצם את מקבלת מסגרת מקרטון שהמידות הפנימיות שלה הן 20 X 20 ס"מ והמידת החיצוניות שלה הן 20.06 ס"מ X 20.06 ס"מ. כעת על מנת שתגזרי ישר, את צריכה עפרון שנמחק מהבד, הניחי את הקרטון על הבד, סמני את השוליים (הפנימיים והחיצוניים ) על הבד.גזרי רק על פי השוליים החיצוננים. כך התקבל רבוע במידה "ברוטו" ויש לך גם סימון על הבד לקו הנכון לתפירת החלקים זה לזה. אם יש לך טביעת עין טובה ואת יכולה להסתדר ללא סימון השוליםם הפנימים, אז גזרי ר לפי השולים החיצוניים ותפרי את החלקים זה לזה. בכל מקרה, את צריכה להכין ראשית את הרבועים, לרקום את אלו שאת רוצה לרקום, ואז לחבר אותם. את השלבים הבאים של חיובר 3 שכבות ותיפורים...תוכלי למצוא מאמרים רבים בנושא. לגבי חומר בעברית, אני עומדת לצאת עם מגזין טלאים בעברית. את מוזמנת ליצור עימי קשר במסר. ביי, ובהצלחה בלה

בלה אם היא רוצה ריבוע של 20*20

צריך לגזור 21.2*21.2 כי יורד רבע אינטצ מכל צד לא?

חישובי המרה אינצ' לס"מ

רבע אינצ' = 0.6 ס"מ.... רק לצורך חישוב המרה: 1 אינצ' = 2.54 ס"מ

chayahd99

New member
../images/Emo9.gif כיף לשמוע

איזה יופי של התלהבות, גרמת לי גם להתלהב על הבוקר
אני מסכימה עם בלה שעדיף שתתחילי מפרויקט קטן יותר. תפירה ביד היא איטית יחסית, כך שיקח לך זמן עד שתגיעי למוצר מוגמר ולפעמים זה יכול ליאש. אני חושבת שכדאי שתתחילי משמיכת תינוק, קווילט לתלייה על הקיר, ראנר וכדו'. מכיוון שאת תופרת ביד נראה לי שמאוד יתאים לך להתחיל עם הטכניקה של English Paper Piecing שבדיוק לפני שבוע עדי תיארה פה בפורום. אם הרעיון נראה לך ואת רוצה הדרכה מפורטת יותר בעברית, רק תגידי. אני מניחה שנצליח לארגן לך משהו
וטיפ קטן: כשתגיעי לשלב שאת גוזרת את הבד, תדאגי שיש לך מתחת איזה לוח, דיקט או תעבדי ישירות על השולחן (זהירות משריטות!), כדי שלא תמצאי את עצמך בטעות גוזרת את המפה.

justmom

New member
נראה לי שתוכלי להיעזר

במאמר הזה על תפירה ידנית.
ובמה שנוגע לרקמה, הסתכלת באתרים שאליהם הפניתי בפעם הקודמת ששאלת? יש שם המון דוגמאות. אם תסבירי יותר במפורט באיזה סוג של רקמה את מעוניינת נוכל לתת לך הפניות יותר מדויקות.

למעלה