התחלתי לרקוד

tal363

New member
התחלתי לרקוד

השנה התחלתי לרקוד (ג'אז) אז יש לי כמה שאלות אלכם! 1. אמרו לי שאם אני רוצה להתקדם בריקוד אני צריכה קודם כל את הבסיס שזה בלט, ורק אם אני ילמד בלט אני יוכל להתקדם, האם זה נכון? 2. אני אוהבת מאוד לרקוד, ואני גם יחסית טובה, אבל יש לי בעיה. כשאני רוקדת עם עוד אנשים (בסטודיו) יש לי הרבה פחות בטחון מאשר כשאני רוקדת לבד. ובגלל זה אני רוקד גם פחות טוב. יש לזה פתרון? 3. יש אצלי בקבוצה בנות שרוקדות הרבה יותר שנים ממני. ובגלל זה הם גם יותר טובות ממני. מה אני יכולה לעשות כדי להגיע כמה שיותר מהר לרמה שלהם? 4. האם גם אתם כשהתחלתם לרקוד לא היתם הכי טובים שבעולם. או שאולי יש לכם כישרון. ומאז ומתמיד היתם טובים בריקוד? אשמח מאוד אם תענו לשאלותי!

חחח איזה חמודה....

1.כן, אם את באמת רוצה להתקדם- את חייבת בסיס של קלאסי ואני ממליצה גם מודרני, מדובר בעבודה קשה מאוד, אבל זה כל כך שווה את זה. 2.כן, בטחון עצמי. גם אני הייתי פעם כמוך, הקטע הוא, מה את עושה כשאת על הבמה? את ל-א יכולה להסתכל לראות מה מישהי לידך עושה, את צריכה לעשות את זה, תנועות גדולות, עם כל הלב והנשמה, ואת פשוט צריכה להאמין בעצמך. תתרכזי בכל תרגיל ותנועה והכל, ותוכלי לעשות את בידיעה שאת עושה את זה טוב. תתאמני גם בבית ויהיה לך יותר קל לבוא ולרוק אחר כך בשיעור. 3.להתאמן הרבה הרבה. לעבוד בבית, אבל לא לעשות דברים שאת לא יכולה, תיקחי כל הערה של המורה, אלייך או לאחרות לתשומת ליבך ותיישמי אותה, ואם באמת תרצי ותתאמצי את תצליחי. 4.מה פתאום! כולנו פה נולדנו בכלל תוך כדי שפגט ברחם של אמא! כל הבעיטות שהיא הרגישה, זה הגרנד בטמן שעשינו לה.
ברור!!! כל אחד מתחיל מאפס. אל תחשבי שכולנו כאן מקצועיים כל כך. נכון שיש פה אנשים שרוקדים בלהקות, אבל גם יש פה גם כאלה שיש להם עוד דרך לעבור. אל תתייאשי, לא לומדים לרקוד ביום, זה לוקח הרבה זמן, שנים, אבל אם את אוהבת את זה באמת באמת את תצליחי.

../images/Emo45.gifובכל אירוע משפחתי או מסיבה או מ

משו שאת יכולה להראות בו את הריקודים תרקדי זה ממש יעזור לך בקטע של הביטחון...אני עם מלא ביטחון עצמי אז לא נתקלתי בבעיה של ביישנות וכאלה משאר החברות שלי בקבוצה..אבל תעבדי על זה
אחרי הכל מה תעשי בהופעות
אל תחכי למבחן תתכונני אליו

אה וכמובן- בלט קלאסי ורק בלט קלאסי.

אם את רוצה להדביק קצב, ולהיות יותר טובה- בלט קלאסי. יש כל כך הרבה דברים שתפסידי בלי ללמוד קלאסי...פשוט חובה לדעתי. מעבר לזה שאני מתה על קלאסי וזה אחד מהשיעורים האהובים עלי
לוקח אולי טיפה זמן להתרגל גם לגרביונים והכל אבל זה הדבר הכי כיף שיש
ומעולה בשביל רקדן. אין רקדן בלי קלאסי. כל מורה שלך לג'אז להיפ הופ או לדברים שהכי רחוקים ולא קשורים לקלאסי למדה קלאסי.

amitush26

New member
../images/Emo187.gif../images/Emo13.gif

כמה דברים- כן, הבסיס הוא בלט. תנסי להתחבר עם בנות, תראי שהביטחון העצמי עולה
אני לא תמיד ידעתי לרקוד. כשרקדתי בכיתה ב' רקדתי כמו קרפדה עם פרופלור
לא אהבתי את זה, לא ממש רציתי את זה, זה בכלל לא היה לעניין, ויצאתי מחוג. כשהייתי בכיתה ד', פתאום התעורר בי מן כזה חשק לקפוץ, להוציא אנרגיה... להיות מלאה במרץ! והלכתי לאיזשהו חוג, שבו הייתי הילדה הראשונה בסטודיו שבהופעה הראשונה שלה הייתה בשורה ראשונה (תמיד הייתי שם בשורות הראשונות), וככה התקדמתי מאז... כלומר, לא "ככה", אלא שפשוט החלטתי מתישהו שהחוג ההוא לא יוביל אותי לשום מקום, ואז החלטתי שאני מתקדמת ללהקות וסטודיויים יותר מקצועיים... והיום אני רוקדת בסטודיו נהדר שכיך לי להיות בו, אני מתקדמת בו ובו אני גם נשארת (נכון לעכשיו
)
אין כשרון ללא רצון (לפחות בעיניי...)! (אוקי חכמולוגיים... וגם יכולת...)

tal363

New member
תודה רבה!

תודה על כל התגובותת.. עזרתם לי מאוד! אבל רק לא הבנתי מה ההבדל בין בלט קלאסי ובלט מודרני

קלאסי זה בעצם הבסיס של המודרני ושל

כל סוג ריקוד אחר. מלמדים אותך שמה איך לעשות את התנועות בסיס נכון ומלמדים אותך להחזיק יציבה וכאלה (יכול להיות שעושים לכם חזרה או שתיים בג'אז אבל בקלאסי זה ממש שונה) ומלמדים אותך פוקוס ומלמדים אותך את הבסיס שרקדן צריך. מודרני זה ממש שונה מקלאסי, זה סוג שונה של ריקוד והתנועות במודרני הן יותר גדולות ובמודרני יש רצפה (את בחיים לא תראי רקדנית של בלט קלאסי רוקדת כשהיא יושבת על הרצפה או שוכבת עליה במודרני דווקא כן והרבה). מודרני זה גם כאילו טיפה משוגע נדמה לי ואני לא יודעת להסביר כל כך טוב...סורי
ניסיתי
מקווה שהבנת..

נכון.

קלאסי כל הזמן המחשבה היא לרחף, לעוף, להיות באויר, להתנתק מהרצפה, ובמודרני, זה לא כל הזמן רק לרדת והכל, פשוט יש יותר אלמנטים על הרצפה.

למעלה