התחלתי לקרוא ו.....

keoser

New member
התחלתי לקרוא ו.....

טוב, אני קצת זקוק לברורים :) קודם -- מדוע שלושת ההסכמות האחרות נובעות מטוהר המילה? על רכילות -- לפעמים "רכילות" כן יכולה להיות דבר מועיל. מה אם אתה עובר לבניין חדש, ואומרים לך שאחד השכנים בבניין הוא פדופיל ויש לו תיק במשטרה? אתה בודק את זה -- ונכון, האדם היה בכלא פעמיים בגין עברות מין. הייתם נותנים לילד שלכם להתקרב אל כזה אדם? והיה ולא התייחסתם לרעל שאותו אדם אמר באוזנכם -- המשכתם האלה, ובתכם הותקפה על-ידי אותו אדם? אולי לא הבנתי את הקטע על רכילות כמו שצריך? אני יכול להעיד על מקרים של "היו לו אלף בחורות הוא ישבור לך את הלב" -- זו יכולה להיות אזהרה לאותו בן אדם, שלא יפגע כמו הרבה בנות עשרה אחרות. לגבי היישום של ההסכמה השניה (וההסכמות בכלל) -- לפני כשלושה חודשים אני וחברה שלי נפרדנו. ידעתי שהיא לא בסדר, שזה לא קשור אליי בעצם, ידעתי שהייתי הכי בסדר שבעולם, ובאמת זו לא אשמתי. לוגית, ידעתי את זה. ריגשית, אכלתי מזה הרבה מאוד, ואני עדיין אוכל מדי פעם הרהורים. אני אשמח לקבל טיפים לגבי ההסכמה השניה. בנוסף, קראתי פה שרשורים לגבי נושא האהבה. איך אפשר להתעלם מהתאהבות בבן-אדם אחר, ולקבל את ההסכמה השניה? (ניסיון של הצלבות מידע מתובנות של אחרים) תמיד ידעתי שצריך לאהוב את עצמך כדי לאהוב אחר. אף פעם לא ידעתי כמה אני לא אוהב את עצמי עד לפני שבועיים בערך. ייתכן שצריך לאהוב את עצמך לפני שבאמת מרגישים אהבה לאחר? שהאהבה באמת תהיה שלמה? שלא תרגישו את הצורך הזה בבן זוג בכדי לחוות באהבה אמיתי? שכל רגע יהיה רווי בהרגשה של אהבה, בדיוק כמו הרגשה של התאהבות בבן זוג ושהכל "ורוד ומדהים"? אשמח לקבל הארות בנושא.. ותודה מראש! :) ד"א -- אני עדיין יחסית בתחילת הספר, מתחיל לקרוא את ההסכמה השלישית.

יה-יה

New member
יש לי דקה

ואני אנצל אותה להגיד ששמחתי מאד שהתחלת לקרוא. באמת
תמשיך לשאול כל מה שעולה בדעתך. יש פה אנשים רבים וטובים ונוכל לקיים יחד דיון בהסכמות. בהמשך אשמח להצטרף, יה-יה
(טסה לממולדת של אחייניתי האהובה)

תגובה קצרה

נשאיר לאחרים גם לענות
מהידע שלהם. על רכילות -- לפעמים "רכילות" כן יכולה להיות דבר מועיל. מה אם אתה עובר לבניין חדש, ואומרים לך שאחד השכנים בבניין הוא פדופיל ויש לו תיק במשטרה? אתה בודק את זה -- ונכון, האדם היה בכלא פעמיים בגין עברות מין. בדרך כלל לא בודקים רכילות, אלא ישר הדיעה שלנו משתנה על האדם. האם יצא לך לבדוק אם משה שאמרו עליו שהוא "מאנייק" הוא באמת מאנייק? (סתם דוגמא)

keoser

New member
כש........

כשמפיצים לי את הרכילות, אני נוהג בחשדנות לגבי אותו בן-אדם. לפעמים אני מתעלם -- ואוכל אותה, היה וקרה.. או שסתם אומרים לי, ואני לא מתייחס, כי בשבילי הבן אדם בסדר, ואז אתה חוטף את זה ממנו.. כמובן היו מקרים שסתם זיינו את השכל -- וטוב שלא הייחסתי, או בדקתי. במקרים אחרים "פתחו לי את העיניים" לגבי אנשים מסויימים שחשבתי שהם בסדר בשבילי. כמעט תמיד אני בודק, אם בן-אדם לא עשה לי רע אני לא מוחק אותו לעולם. יותר מזה אני מאמין שאנשים יכולים להשתנות -- אם הם רוצים. קרו מקרים שחשדתי בבן-אדם שהוא לא בסדר, ואז אנשים אחרים חיזקו לי את זה עם מקרים שהם עברו עם אותו אדם, אנשים שאני יכול לסמוך עליהם בעיניים עצומות. הכוונה שלו היא פשוט לא לרכל בלי לדעת על אותו אדם דברים מספיקים? במידה ונעשה לי עוול מצד חבר, זו תקרא רכילות מורעלת לדבר על מה שבלב שלי ומציק לי?

אני אשמח להגיב על כך

הכוונה שלו היא פשוט לא לרכל בלי לדעת על אותו אדם דברים מספיקים? במידה ונעשה לי עוול מצד חבר, זו תקרא רכילות מורעלת לדבר על מה שבלב שלי ומציק לי? קודם כל, אני לא חושבת שיש מישהו שאמור לתת תשובות נכונות או משהו כזה. כל מי שיענה לך יענה מתוך החלום שלו, מתוך מה שהוא מבין, מתוך הנסיון שלו וכדומה. לדעתי, נניח שאתה מרגיש שמישהו עשה לך עוול, אז אל תפיץ עליו רעל. אתה יכול לשתף חברים קרובים במה שקרה לך, בלי שתציין למשל שמות. או שפשוט תנסה להבין את הכוונה שלו, מבלי להלביש עליה כל מיני מצבים תיאורטיים. כשאתה מדבר באופן שלילי על אנשים, כשאתה מרכל, או כשאתה משמיץ אנשים, אתה מפיץ רעל. מאד בפשטות בלי סיבוכים.

מילים מילים.. והבחירה שלהם.

אתה לא אמור להתעלם מהתאהבותו של אדם אחר כלפייך, שהרי עצם ההתעלמות היא הצהרה על הדבר שהינך מנסה להתעלם ממנו. הוא אוהב/מאוהב בך.. נפלא. תגיד תודה, ותודה עם עצמך גם שזה מאוד הגיוני וסביר שמישהו אוהב ומתאהב בך הרי שאתה אדם נפלא ומדהים. זה שאתה אדם כזה, לא קשור אליו. כך שאתה לא צריך את האישור שלו, וזה שהוא אוהב אותך לא עושה לך כלום בעצם, כי הרגשת מעולה ומוערך גם לפני זה. אתה פשוט מסכים איתו. יש מבין?

למעלה