התחלתי לעבוד עם RFM

שליעדי

New member
התחלתי לעבוד עם RFM

ביום שישי עשיתי יום הולדת לשני הילדים שלי. השתמשתי בפעם הראשונה ב-RFM לעיצוב. אחרי שהכנתי חלקים (כוכבים, עיגולים וכו') הם נהיו יבשים ושבירים מאוד מהר. מי יודע/ת למה? תודה. (עבדתי עם קורנפלור + צבע מאכל ג'לי של וילטון). העוגות בכל זאת היו יפות, התמונות בהמשך...

t a l talim

New member
שתי סיבות-

היובש נובע משימוש בכמות גדולה מידי של קורנפלור. יתכן והצורות שיצרת היו דקות מאוד, ולכן נשברו בקלות. מזל טוב! מחכים לתמונות...

שולה1234

New member
עוד שאלה על RFM

נשאר לי בצק (1/2 ק"ג), שניסתי לעבד אותו ולא הצלחתי (כנראה מעודף קונפלור) יש אפשרות להציל אותו או לזרוק לפח? תודה

RFM זה חומר שמתייבש

RFM זה חומר שמתייבש ומתקשה בגלל זה כשעוטפים איתו עוגה צריך להרטיב אותה טוב לפני כי הוא "שואב" את הנוזלים. החלקים שנשברים הם בדרך כלל הדקים יותר. תוך כדי עבודה צריך לסגור היטב את הבצק איתו לא עובדים כדי שלא יתיבש, אם מתייבש לך בצק שאת רוצה להמשיך לעבוד איתו פשוט תוסיפי לו קצת מרגרינה וזה יתן לו תוספת שומן.

יש לי שאלה <כמה נדוש>

בעבודה האחרונה שלי עשיתי ציפוי לעוגה בצבע כחול והיה מצוין כל זמן שהיה רטוב אבל כשהתייבש היה לו מן לובן כמו יובש אני מניחה שזה קורה בגלל עודף קורנפלור אבל סה"כ בזמן העבודה הבצק היה מאוד גמיש ודי דביק והשתדלתי להוסיף כמה שפחות קורנפלור יש חומר שאפשר להוסיף או כל דבר אחר לבצק כדי שיהיה קצת יותר "חי" בצבעים?

t a l talim

New member
שתי אופציות-

- יש לכה מיוחדת לבצק סוכר, המשאירה את הבצק מבריק תמיד. - תחליף ביתי- למרוח את העוגה בחלבון ביצה. מוכרחה לציין שמעולם לא ניסיתי, אך אני יודעת שיש הרבה מעצבי עוגות שמשתמשים בטכניקה הזו.

ואופציה שלישית...

במקום להשתמש בקונפלור ניתן ללוש את הבצק סוכר עם אבקת סוכר ואז לא נשארים שום סימנים. נכון שיש הרבה דעות בעניין, האם להשתמש בקונפלור או באבקת סוכר, אני באופן אישי בעד האבקת סוכר. מאז שהתחלתי לעבוד כך העבודה עם הבצק סוכר הפכה להיות הרבה יותר חלקה....

t a l talim

New member
הסיבה לכך שיותר קל לך לעבוד עם

אבקת סוכר היא, שבאבקה עצמה יש לחות, ולכן פחות מייבשת את הסוכר. אבקת סוכר וקורנפלור- לטעמי שניהם מוצלחים- כל אחד עם יתרונותיו וחסרונותיו.

אצלי דווקא הפוך, הרבה יותר נוח וקל

לי לעבוד עם קורנפלור ולא אבקת סוכר, אבקת הסוכר עושה את הבצק מאד דביק, ואני באופן אישי לא אוהבת לעבוד עם בצק דביק, אני משתדלת להשתמש עם כמה שפחות קורנפלור. ולא כמות האבקת סוכר שנכנסת לבצק היא זניחה ולא ממתיקה אותו יותר ממה שהוא מתוק
.

שליעדי

New member
תודה לכולם על התשובות

מים זה היה הפתרון שהמצאתי באותה שניה וזה עבד, כנראה זאת השיטה לציל מצב. בפעם הבאה אנסה אבקת סוכר. אבל טוב לראות שביעה רלוונטית גם לאחרים...

t a l talim

New member
באופן כללי,

כשמרדדים בצק לציפוי העוגה כולה נח לעבוד עם אבקת סוכר כי הלחות נשמרת טוב יותר, ובכל הפיסול משתמשים בקורנפלור. אישית- אני משתמשת רק בקורנפלור תמיד, אבל זה סוביקטיבי לחלוטין.

למעלה