התחלתי להשתמש בANKI

fighterisr

New member
התחלתי להשתמש בANKI

איזה חפיסות כדאי להוריד?
הורדתי את הCORE 2000 בשביל אוצר מילים.
זה נראה שעברו איזה שנתיים בלי עידכון, אבל אולי לא היה מה לעדכן.

fighterisr

New member
הורדתי גם japanesecore plus

זה נראה כמו CORE 2000+ 6000+ מלא דברים אחרים, אני מניח שאני כבר אשתמש בזה...

herouth

New member
אני שוב אעשה לך את זה...

מומלץ לא להוריד חפיסות, אלא אם כן הן מותאמות למשהו בחומר הלימוד שלך.

מילים מומלץ ללמוד בצורה אורגנית מחומרי קריאה/שמיעה/צפיה, לבדוק אותן במילון, ולהזין לחפיסה משלך באנקי. החוכמה היא ללמוד אותן בתוך הקשר. אחרת יקרה לך מה שקרה היום ל־The MarBar עם הכרטיסים שלי (באשמתי) - אתה רואה מילה ופירוש, וחושב שאתה יודע מה זה אומר, אבל בעצם הכוונה היא למשמעות אחרת של אותה מילה באנגלית/עברית. או שאתה לא יודע להשתמש בזה במשפט.

אם בכל זאת אתה רוצה להוריד חפיסות, אז רק כאלה שיש בהן משפטי דוגמה לכל מילה שיעזרו לך ללמוד אותה בתוך איזשהו הקשר.

fighterisr

New member
נראה שיש בעיה בתצוגה של התוכנה

אם יש קאנג'י בתשובה,אז הוא מופיע חתוך, זאת בעיה בפונט?

herouth

New member
בהחלט יכול להיות.

אולי אין לך את הפונט הספציפי שהגדירו בחבילה, ואז המערכת משתמשת בברירת המחדל שלא מתאימה לגודל. אתה יכול לשחק עם הגדרות התצוגה של הכרטיס.

fighterisr

New member
צדקת, הפונטים שהם הגדירו לא התאימו

אבל לא היה לי מושג איזה פונט לבחור כדי שיראה כמו שאני רגיל בדפדפן.
אז מה שעשיתי זה ללכת להגדרות של הפונטים של פיירפוקס, ולבדוק באיזה פונט הוא משתמש בשביל יפנית. אז החלטתי ללכת על ms gothic ורואים סבבה

fighterisr

New member
בעצם, ms pgothic

כי הראשון שהזכרתי קצת מרחיק את האותיות אחת מהשניה

אני משתמש בחפיסה

Japanese Core 2000 Step 01 Listening Sen

לא יודע אם זה מה שהורדת אבל בזה יש גם מילים (את הקנג'י אם יש), השימוש שלהם בתוך משפט + שמיעה שלהם (אם לא עובד לך תוריד תוסף לסאונד).
מצחיק שמלמדים מילה אחת ושמים אותה במשפט עם מילים אחרות שאני לא מכיר
אז ככה אני לומד גם דברים אחרים על הדרך.

Magma99

New member
עוד משהו בקשר לאנקי

גילוי נאות - אני כבר לא משתמשת בזה. זה מאד סיזיפי ואני לא מרגישה שאני לומדת דברים חדשים רק טוחנת את אותם המשפטים (ונכשלת בהם) שוב ושוב.
הטעות שעשיתי היא להכניס כל מיני משפטים רנדומליים מספרים + תרגום לאנגלית (אם היה) או משפטי דוגמא ממילונים ולא משפטים שבאמת הייתי מעוניינת לזכור.
הטעות הנוספת שעשיתי היא להכניס משפטים שלא הבנתי אותם עד הסוף (משמעות, מילים לא מוכרות, דקדוק חדש), במקום להתמקד במשפטים שיש בהם רק נקודה אחת שצריך ללמוד (שיטת i+1 למי שמכיר).
כתוצאה מזה, החפיסות אנקי שלי הפכו לארוכות ומייגעות.
אני לא אמחק את האנקי, כי אם בעתיד אני ארצה לחזור על הקאנג'י של הייסינג, זאת שיטה דיי טובה.

ובכלל, שמתי לב שחלק מתהליך הלמידה הוא גם *gasp* לשכוח, אז קוראים מספיק (וחשוב שחומר הקריאה יהיה יחסית מותאם לרמה, אחרת זה מייאשששש), וברגע שהמילה חוזרת בכמה קונטקסים שונים, היא איכשהו נדבקת, בדוק (^^).

אלו שתי האגורות מהניסיון שלי.

herouth

New member
אין סיבה למחוק את אנקי

מספיק למחוק את החפיסות שאת לא רוצה. אני מניחה שאין קשר בין חפיסת ההייסיג שלך לבין חפיסת המשפטים המייגעים.

אני לא הכנסתי משפטי דוגמה לאנקי שלי - וגם זו סוג של טעות, כי את כולם למדתי מתוך הקשר בלימודים שלי, אבל לא לכולם אני זוכרת מה היה אותו הקשר.

Magma99

New member
נכון

הכוונה בלמחוק = אין יותר שימוש לכן זה נמחק. הייסיג זאת סיבה מספיק טובה להשאיר את אנקי.

ואם כבר הייסיג הוזכר, אני רוצה להמליץ על האתר/פורום הזה
http://forum.koohii.com/index.php
קשה לתאר עד כמה הוא עזר לי (בתחום הטיפים, ובעיקר בתחום המוטיבציה).

arvivlx

New member
גם אני הגעתי לאותה מסקנה לא מזמן

לא עוזר לי אנקי, אני לא בנוי לצורת למידה כזאת. אני רק שוכח ממנה לחודש ופתאום חוזר וחוטף כאב ראש מכל המילים שאני צריך לחזור עליהן וכו וכו, לא מתחבר לזה.
אני גם מעדיף לקרוא ולקרוא ולקרוא עד שהמילים נהיות מוכרות לאט לאט, יש את האתר המצויין hukumusume שכולו אגדות ואגדות ועוד קצת סיפורים, בכל מיני רמות, ואני ממליץ עליו בחום. בערך כל יום אני קורא קצת ואני קולט ככה מילים לאט לאט. ככה למדתי אנגלית וככה אני אלמד יפנית, נגזר עלי..

mishel s

New member
הבעיה היא לא אנקי, לכל המתייאשים והעצלנים

יש כמה בעיות עם אנקי, ואף אחת מהן לא באמת בעיה עם אנקי.

אלף, מי שלא פותח את אנקי כל יום, או לפחות כל יומיים, לא באמת משתמש באנקי ולכן אין לו מה לבוא בתלונות לאנקי. כל הרעיון זה שאם עושים את זה כל יום, זאת לא תהיה עבודה קשה כי לא יצטברו אלפי מילים וזאת לא תהיה עבודה קשה כי מהיום למחר יותר קל לזכור מילה חדשה מאשר מהיום לעוד שבועיים.

בית, עם זאת, יתכן ועדיין יהיו מילים "קשות" לזכירה. אני מכיר את זה ואני שונא את זה ואני מרגיש שזה מלא עבודה לעבור על האנקי אבל זה לא בגלל האנקי, זה בגלל שאני עשיתי טעות והכנסתי מילה לאנקי בלי שאני יודע אותה...
מה פה הבעיה אתם שואלים? הרי זה כל הרעיון של אנקי, לא? ללמוד מילים חדשות? אז זהו שלפי דעתי אפשר להשתמש באנקי בשתי דרכים ואני כרגע מעביר את דרך השימוש שלי לדרך השניה.
הדרך הראשונה היא להכניס מילים לחבילות], מילים שקראת, שמעת, אתה רוצה לזכור, מילים מחבילה מוכנה של כל המילים שצריך ל X או ל Y ואז פשוט לתת לאנקי לקרוע לך את הצורה ולהכשל שוב ושוב כל פעם עד שבסופו של דבר אתה זוכר את המילה ליום ושוכח אותה שוב מחרתיים ובסוף, אם תתעקש ותשוב לאנקי כל יום, אתה תזכור את המילה טוב טוב.
אבל זאת הדרך שפשוט שוברת את הראש ומייאשת וזה כמו ללמוד מרשימות מילים למבחן.
הדרך השניה, מה שאני עכשיו מתחיל לעשות, זה להשתמש באנקי לא עבור לימוד מילים, אלא עבור זכירת מילים.
לדוגמא, אני עכשיו שומע סדרה כלשהי ועובר על התסריט שלה לאסוף מילים שאני לא מכיר. אם אכניס את המילים שלא הכרתי לאנקי, ישבר לי המוח, 500 מילים בינתיים שלושה פרקים.
אני לא מעוניין במוח שבור ולכן אני לא מכניס אותם לאנקי.
הם נמצאים אצלי ברשימה באתר מילוני שנותן גם לארגן רשימות מילים.
תוך כדי, כל יום אני מקשיב לפרקים מהסדרה שוב ושוב ושוב עד שלאט לאט מילים יטמעו בי לבד פשוט מחזרה בשמיעה.
אחרי כך אני אעבור על רשימת המילים שלי ומילים שאני רואה שאני כבר יודע, אני אכניס לאנקי, מילים שאני עדיין לא יודע אני פשוט אשים לב אליהם וזהו. אחר כך באנקי העבודה תהיה פחות קשה כי תכלס כשזה רק מילים שאתה יודע זה חמש דקות להעביר בללחוץ רווח, ובסדרה, בהמשך הקשבה אני אקלוט שוב מילים חדשות מעצם זה שרעננתי את המילים כשעברתי על הרשימה בצד...

זאת התוכנית בינתיים.

למעלה