הבעיה היא לא אנקי, לכל המתייאשים והעצלנים
יש כמה בעיות עם אנקי, ואף אחת מהן לא באמת בעיה עם אנקי.
אלף, מי שלא פותח את אנקי כל יום, או לפחות כל יומיים, לא באמת משתמש באנקי ולכן אין לו מה לבוא בתלונות לאנקי. כל הרעיון זה שאם עושים את זה כל יום, זאת לא תהיה עבודה קשה כי לא יצטברו אלפי מילים וזאת לא תהיה עבודה קשה כי מהיום למחר יותר קל לזכור מילה חדשה מאשר מהיום לעוד שבועיים.
בית, עם זאת, יתכן ועדיין יהיו מילים "קשות" לזכירה. אני מכיר את זה ואני שונא את זה ואני מרגיש שזה מלא עבודה לעבור על האנקי אבל זה לא בגלל האנקי, זה בגלל שאני עשיתי טעות והכנסתי מילה לאנקי בלי שאני יודע אותה...
מה פה הבעיה אתם שואלים? הרי זה כל הרעיון של אנקי, לא? ללמוד מילים חדשות? אז זהו שלפי דעתי אפשר להשתמש באנקי בשתי דרכים ואני כרגע מעביר את דרך השימוש שלי לדרך השניה.
הדרך הראשונה היא להכניס מילים לחבילות], מילים שקראת, שמעת, אתה רוצה לזכור, מילים מחבילה מוכנה של כל המילים שצריך ל X או ל Y ואז פשוט לתת לאנקי לקרוע לך את הצורה ולהכשל שוב ושוב כל פעם עד שבסופו של דבר אתה זוכר את המילה ליום ושוכח אותה שוב מחרתיים ובסוף, אם תתעקש ותשוב לאנקי כל יום, אתה תזכור את המילה טוב טוב.
אבל זאת הדרך שפשוט שוברת את הראש ומייאשת וזה כמו ללמוד מרשימות מילים למבחן.
הדרך השניה, מה שאני עכשיו מתחיל לעשות, זה להשתמש באנקי לא עבור לימוד מילים, אלא עבור זכירת מילים.
לדוגמא, אני עכשיו שומע סדרה כלשהי ועובר על התסריט שלה לאסוף מילים שאני לא מכיר. אם אכניס את המילים שלא הכרתי לאנקי, ישבר לי המוח, 500 מילים בינתיים שלושה פרקים.
אני לא מעוניין במוח שבור ולכן אני לא מכניס אותם לאנקי.
הם נמצאים אצלי ברשימה באתר מילוני שנותן גם לארגן רשימות מילים.
תוך כדי, כל יום אני מקשיב לפרקים מהסדרה שוב ושוב ושוב עד שלאט לאט מילים יטמעו בי לבד פשוט מחזרה בשמיעה.
אחרי כך אני אעבור על רשימת המילים שלי ומילים שאני רואה שאני כבר יודע, אני אכניס לאנקי, מילים שאני עדיין לא יודע אני פשוט אשים לב אליהם וזהו. אחר כך באנקי העבודה תהיה פחות קשה כי תכלס כשזה רק מילים שאתה יודע זה חמש דקות להעביר בללחוץ רווח, ובסדרה, בהמשך הקשבה אני אקלוט שוב מילים חדשות מעצם זה שרעננתי את המילים כשעברתי על הרשימה בצד...
זאת התוכנית בינתיים.