התחלתי להרגיש...

luka on1

New member
התחלתי להרגיש...

תחושה מוזרה מעין מחנק בגרון, מה אני עושה פה כל השנית מה תכלית חיי בכלל, לגדל ילדים? ללכת לעבודה כל בוקר באותה שעה אותו מקום? לחזור הביתה ?לבשל לנקות לכבס? והכל בנשימה אחת!! ואיפה אני בכל הסיפור הזה נשארה לי נישה בכלל בחיים שלי לעצמי, לאהבות שלי לרצונות שלי לעצמאיות שלי, אין לאן לברוח מרוץ החיים, כולם רצים רק אף אחד לא יודע ולא מבין למה? מה הספקנו לעשות? ומה השאיפות שלנו הלאה, תמיד חייבים לדעת את הצעד הבא, המהלך הבא..אני מרגישה שאני חייה בטרוף אחד גדול כי אני לא לבד במשחק הזה, יש עוד לפחות אלפים שמרגישים כמוני כל יום שהם קמים בבוקר, אבל הם מנחמים את עצמם אחת לכמה זמן בטיול מזדמן עם חבר/ה בעל/אשה בן/ת זוג באיזה אוהל/בית מלון שק שינה מתחת לכיפת השמיים, משהו...העיקר לשבור שיגרה (כי שיגרה זה רע לנשמה) מה אני אומר ומה אגיד..לפעמים אני פשוט קמה בבוקר ושונאת הכל: הקפה בבוקר קר מדיי, האוויר דליל מדיי, הנהג שלפניי נוסע לאט מדיי, הבוס קם עקום, המחשב מתנכל לי, הנייד הדפוק מתנתק לי כל רגע, אנשים מזלזלים במה שאני עושה..כווווווווווווווולם דפוקים באותו יום. אבל אני לא מבינה שאני זאת הדפוקה. אם אני אשלים עם העובדה הזו החיים יהיו הרבה יותר קלים, כמו שחברה אמרה לי "אל תצפי לכלום ולא תתאכזבי מכלום, וכל מה שיביאו לך תקבלי כאילו זה בזכות ולא חובה, להעריך כל דבר אפילו הקטן ביותר"

יפה אמרה לך החברה,צודקת בכל מילה!

תאמצי את עצותיה,נראה שחושבת רק בטובתך!

oshkoshi

New member
יעודו של אדם

קראתי את הדברים ואני מודה שהם קצת צרמו לי ( אבל זו רק אני..) מהי תכלית חיי? לגדל ילדים?, עבודה? חיי היומיום? משהו יודע מהי תכלית חייו? לא נראה. אני מסכימה ששיגרה זה לא תמיד דבר טוב, למרות שגם לשגרה יתרונות משלה. ומסכימה שאסור לנו לשכוח את האני העצמי, כי אחרת יהיה לנו קשה לבצע את שאר תפקידנו בעולם הזה. מצרפת לכן קטע דתי (כן כן דתי) "אלוקי. עד שלא נוצרתי איני כדאי. ועכשיו שנוצרתי כאילו לא נוצרתי..." אלוקי , עד שלא נוצרת' איני כדאי , ועכשיו שנוצרתי כאילו לא נוצרתי. לפני שנוצרתי, כל אותו הזמן הבלתי מוגבל שמעולם עד שנוצרתי, ודאי לא היה דבר בעולם שהיה צריך לי. כי אם הייתי חסר בשביל איזו תכלית והשלמה הייתי נוצר, וכיוון שלא נוצרתי עד אותו הזמן הוא אות, שלא הייתי כדאי עד אז להבראות, ולא היה בי צורך כי אם לעת כזאת שנבראתי, מפני שהגיעה השעה שאני צריך למלא איזה דבר להשלמת המציאות. ....." הסבר: עד שאדם לא נוצר כנראה שלא היה צורך בו בעולם, כי סביר להניח שאם היה משהו שהיה צריך לו סביר להניח שהיה נוצר אבל ברגע שאדם נוצר כנראה שיש צורך בו בעולם, יש לו ייעוד שעליו למלא על מנת להשלים את המציאות. אז יתכן שהתכלית של אדם אחד היא גידול ילדים, תכליתו של אחר היא הצלחות בעבודה, של אדם נוסף יצירות שונות בעולם הזה... אבל לכולנו יש ייעוד ולכן עלינו לחיות את חיינו בצורה הטובה ביותר עבורנו(קודם כל),עבור משפחתינו ועבור העולם.. יום טוב

פאמקי

New member
מקסים!

אושי, את גורמת לי להתיידד שוב עם המקורות. הראייה שלך, הפשטת הדברים, המיקוד... ואכן, מסכימה איתך- התכלית שלי היא להיות טובה, לעשות למען... לעצמי, לאחרים, לחברה, לעולם... המון אהבה.

meyrav a

New member
אוש' אני מבקשת..!!

קצרי קצת את המללל
"טו מאץ" ארוך ...

יעודו של אדם....

המילים שלך יקירתי, תמיד מתבלות כל דיון ..... כיף לקרוא ולהחכים.... תמיד. יעוד של אדם....אושרו...הנה כמה מילים שאהבתי... http://www.articles.co.il/article/14869/הדרך אל האושר אז לפחות מבחינתי? ( וסליחה מירבי.....) במקרה שלך? כל המרבה הרי זה משובח.....כמה שיותר מילים, הרווח כולו שלנו.... תמיד צמאה לעוד

meyrav a

New member
בוקר טוב לכל המאושרות

קצת קשה לקרוא דברים תוך כדי
... אומנם אני "מתלוננת" אבל אני נהנת
כל מילה שאתן
וולהחכים ממקורות שלא חשבתי עליהם...
שיהיה לכולנו ב ו ק ר נננפלאאאא

luka יקרה :)

מצטערת אם המלל יהיה קצת ארוך מירב...אבל זאת אני :) בכל אופן קראתי את דבריך luka ראשית אשלח לך חיבוק וירטואלי על תחושת המועקה הזאת שהיתה או ישנה בך.... אני גם חושבת שלהרגיש שיגרה אולי זה משעמם לפעמים אבל יש בזה בהחלט יתרונות גדולים כמו תחושה של בטחון ללא טלטלות משהו יציב.... אני מאמינה באמונה שלי שכל אחד בעולם הזה הגיע ונמצא כאן לשליחות מסוימת שלא תמיד אנחנו מבינים באותו הרגע מהי בעצם..... אני מאמינה שהיעוד שלך הוא לא רק להיות אמא או לעבוד או לנקות או לעשות דברים טריוויאלים.... לפעמים אנחנו מעדיפות אולי לא להרגיש את מה שבאמת אנחנו אמורות להרגיש ואז עושות את הפעולות השגרתיות האלה של כל יום...זה גם משהו שנותן לנו ..או לי בכל אופן לא תמיד להרגיש את תחושת ה-being זה פשוט להיות ב-doing ולברוח קצת...למרות שזה אחלה לפעמים.... בכל מקרה אני מאמינה שהרגשה היא לא עובדה והיא חולפת עם הזמן כשאני עושה פעולות ... אני מאמינה שפעולה מעבירה תחושות לא נעימות...לא רגשות אלא הרגשות.... אני מנסיוני למדתי לכבד את מה שאני מרגישה גם אם זה לא וואו גדול ואז לזרום עם זה לדבר על זה עם חברות או מי שלא יהיה וזה עובר בסוף... שולחת לך חיבוק וירטואלי ענק ואוהב..:)

אהה רגע המשך קטן:)

וכמובן להעריך כל דבר הכי קטן וכל דבר שנראה כאילו מובן מאליו כולל בית לישון אוכל לאכול ומקלחת.... משהו שנראה לנו מובן מאליו ויש כאלה שאין להם...פשוט לראות את החצי כוס המלאה.. בקשר לציפיות ואכזבות נראה לי רוחני מאד עבורי לא לצפות לכלום ולא להתאכזב..... יש כאילו ציפיות אלמנטריות מאדם שאתה מצפה ואז קורים לא מעט דברים שמאכזבים אותך....התנהגויות מסוימות של אנשים וכאלה.... לי בכל אופן קשה להיות נקיה מציפיות לגמרי וכן אני מתאכזבת וכואבת לפעמים על התנהגויות של אנשים בפרט יקרים..... אבל זה חלק בלתי נפרד כנראה מהדיל הזה של החיים:)

למעלה