התחלה...

shigataganai

New member
התחלה...

אני מתעניין כבר הרבה זמן בענף גידול הבונסאי, אבל רק לאחרונה ממש מצאתי לי זמן להשיג לי ענף זית, מתוך מטרה להשריש אותו ובהמשך לגדל אותו כבונסאי. רציתי לשאול אתכם איך בדיוק אני עושה את זה, ובאיזה גודל עציץ כדאי להתחיל. הענף שלי לא גדול אבל יש לו די הרבה התפצלויות. תודה, shiga.

אולמוס

New member
התחלה בבונסאי - ברוך הבא !

ראשית ברוך הבא לעולם הבונסאי. למתחילים בבונסאי לא מומלץ דווקא לעסוק תחילה בהשרשות ענפים, אלא לחפש ולמצוא במשתלות חומר גלם מתאים- כך ההליך יהיה מהיר יותר וגם מעשי. לענין זה יימצאו מתאימים בעיקר- הזית מיני פיקוסים ומיני ערערים הנפוצים במשתלות . איך לבחור, כיצד להתחיל ?- הכנס למאמרי הפורום בו חברים מנוסים בפורום תרמו מנסיונם. אני משוכנע כי תמצא שם מענה ללא מעט שאלות. לאחר לימוד הנושא ומתוך הנחה שלא תקבל את כל התשובות משם - ישמחו החברים לענות לך על שאלות ספציפיות כאן בפורום. אם איתרת ורכשת עץ לפי כללי בחירת עצים לבונסאי הנך מוזמן להעלות תמונות שלו כאן (ומומלץ לצלמו ממספר זויות) ואז תוכל כבר לקבל ייעוץ מעשי. לגבי שתילה בעציץ בונסאי - בד"כ הפעולה אינה מיידית ויש להמתין תקופה בהתאם למצב הצמח ועיצובו,מינו, עונת השנה וכו'. בהצלחה!

אולמוס

New member
תוספת - פעילות מעשית בבונסאי

ראוי להוסיף כי לחובבי הבונסאי אפשרות להפגש במסגרת פורום זה - אחת לחודש באזור המרכז - בהתאם להודעות המופיעות בפורום מעת לעת ולהתרשם, לקבל ייעוץ ולעסוק בבונסאי באופן קבוצתי וכן לקבל תשובה מיידית לכל שאלה בנושא. בנוסף, קיימת פעילות חוג הבונסאי הישראלי - אחת לחודש (מפגש חברים קבוע גם למתחילים וגם למתקדמים). פרטים ניתן לקבל במסר אישי אלי או אל מנהל הפורום.

למעלה