התחלה חדשה :) בתקווה

InbalSigalc

New member
התחלה חדשה :) בתקווה

שלום,
אני אציג את עצמי :) אני ענבל, מנהלת תוכן, שיווק וארט דיירקטור בחברת היי טק קטנה, בעלי תוכניתן PHP, Java Server side עם תואר ראשון במדעי המחשב.
אני בעלת אזרחות אירופאית, הוא עם אזרחות ישראלית.

רוצים לעשות רילוקיישן, ולא יודעים כל כך מאיפה להתחיל לחפש.
אנחנו מלכתחילה מתחילים מזה שאנחנו רוצים רילוקיישן ולא סתם לעבור ולמצוא את עצמנו כיוון שאנחנו אנשים שקולים למדי עם הכנסה מאוד יציבה בארץ ומאוד מעוניינים לשנות דברים, להתחיל מחדש ולנסות את מזלנו מעבר לים :)

אז... הנה השאלות,
1. אני הבנתי (תקנו אותי אם אני טועה) שבגלל שאני אזרחית לבעלי זכות לעבוד באירופה. האם זה משהו שדורש תהליך? או שפשוט אפשר להגיש מועמדות למשרות ויקבלו אותו ע"ס הדרכון שלי?
2. המלצות לחברות השמה, או דרכים להגיע לראיונות עבודה עם גורמים בחו"ל
3. האם לכתוב שאנחנו לא גרים בארץ כרגע בקו"ח? במכתב מקדים?
4. להגיש קורות חיים לכל משרה ופשוט לקוות שהם יעזרו לנו עם מעבר?

בכלל, אם יש טיפים, עצות, משהו שאתם חושבים שאנחנו צריכים לחשוב עליו טרם מתחילים תהליך אני ממש אשמח לשמוע הכל.
גם אם זה ביקורת, או שאלות, בהחלט חושבת שצריך לשקול את כל הכיוונים.

אגב, אני חושבת שהרבה על מעבר לאירופה גם מכיוון שהאזרחות שלי הועברה אליי מדור שלישי של ניצולי שואה... אני את האזרחות לא אוכל להעביר לילדיי אם לא יוולדו באירופה. אני חושבת שהחבר'ה כאן יבינו שחשוב לי לשמור על כל האופציות פתוחות גם עבור ילדיי... למרות הקושי במחשבה שלא אהיה בארץ... - אני לא בהריון, אבל אנחנו חושבים גם כמה צעדים קדימה :)

שיהיה לכולם יום מעולה ומקסים :)
ענבל

forglemmigej

New member
אירופה זו לא מדינה

תחליטו קודם להיכן אתם רוצים להגר ואז נתחיל לברר ביחד את האפשרויות.
למרבה הפלא אנגלית היא לא השפה המדוברת ביותר באירופה אלא גרמנית דוקא . היות ויש לך אפשרות להתישב בכל מדינה באיחוד אינך צריכה שום פרוצדורה (אולי בשוויץ המצב ישתנה בעקבות הרפרנדום מאתמול..) את מגיעה נרשמת במועצה המקומית לקבל מספר מזהה בדרך כלל צריך להגיע עם ביטוח רפואי שהוא חובה ואחרי זה עושים את כל הביורוקרטיה כמו חשבון בנק , פלפון ושאר צרכים. בעלך זכאי להתישב איתך בכל מדינה שתרצו אין לו שום הגבלות אך אינו יכול לעשות זאת בלעדיך כי הוא הנסמך שלך.
רצוי להגיע עם סכום רציני לשנה שנתיים הראשונות עד שמסתדרים , אין כמעט מצב שתמצאו עבודה בתקופה קצרה .
מציאת עבודה הכי טוב לעשות מהמקום שאת חיה בו ולא בצורה וירטואלית .
כדאי ורצוי מאד שהפורמט לחיפוש עבודה יכתב בסגנון מקומי ולא אוניברסלי, הדרך הטובה ביותר להשיג עבודה זה אם מכירים מישהו שיפתח דלת ראשונה אבל זה גם לא מבטיח כלום.
אוקצור, תסגרו להיכן אתם רוצים להגר ומשם נמשיך.
לגבי האזרחות שקבלת מדור שלישי לניצולי שואה אין לזה שום קשר להגירה ורצוי לא להגיד כשתגיעי לראיון , שמעו ,אני נכדה לניצולים אתם חייבים לי..

למעלה