התחככות עם ממ"י

מצב
הנושא נעול.

אטיוד5

Active member
התחככות עם ממ"י

התחככות עם ממ"י
זה לא ממש שייך לאדריכלות, ואולי תפנו אותי לפורום יותר מתאים, אבל בטח יש פה כאלו שיודעים: אני רוצה לבנות בהרחבה של מושב, משבצת צהובה. שילמתי 260000 ש"ח למינהל על חצי דונם עבור 140 מ"ר. זה יוצא כ-1860 למ"ר בניה. הגשתי תוכנית על 190 מ"ר שטח עיקרי+20 מ"ר שטחי שירות. סהכ 210 מר. זה מותר במסגרת שניתנה לנו. קיבלתי שובר על סך 140000. זה יוצא כ-2000 ש"ח למ"ר על העודף של 70 מ"ר שביקשתי. אני ציפיתי שעל המטרים העודפים אצטרך לשלם הרבה פחות פר מ"ר כי הסכום הראשוני ששולם כלל את מרכיב הקרקע. כמו כן, ידוע לי גם ששכנים שילמו הרבה פחות לפני שנה-שנתיים למ"ר. מה לעשות עכשיו? ללכת לשמאי משלי? להתייעץ בעו"ד? לכתוב מכתב לממ"י? ובעיקר - האם הצפיה שלי עם השיקול שצרפתי (קרקע-בניה) היתה נכונה?

מנהל מקרקעי ישראל

התחככות עם ממ"י
זה לא ממש שייך לאדריכלות, ואולי תפנו אותי לפורום יותר מתאים, אבל בטח יש פה כאלו שיודעים: אני רוצה לבנות בהרחבה של מושב, משבצת צהובה. שילמתי 260000 ש"ח למינהל על חצי דונם עבור 140 מ"ר. זה יוצא כ-1860 למ"ר בניה. הגשתי תוכנית על 190 מ"ר שטח עיקרי+20 מ"ר שטחי שירות. סהכ 210 מר. זה מותר במסגרת שניתנה לנו. קיבלתי שובר על סך 140000. זה יוצא כ-2000 ש"ח למ"ר על העודף של 70 מ"ר שביקשתי. אני ציפיתי שעל המטרים העודפים אצטרך לשלם הרבה פחות פר מ"ר כי הסכום הראשוני ששולם כלל את מרכיב הקרקע. כמו כן, ידוע לי גם ששכנים שילמו הרבה פחות לפני שנה-שנתיים למ"ר. מה לעשות עכשיו? ללכת לשמאי משלי? להתייעץ בעו"ד? לכתוב מכתב לממ"י? ובעיקר - האם הצפיה שלי עם השיקול שצרפתי (קרקע-בניה) היתה נכונה?
מנהל מקרקעי ישראל
אני לא יודע ממילא להכנס לעובי הקורה בעניין החישובים. אני יכול רק לספר לך על נסיון של לקוחותי בהתחכחות הזאת, שיש בעניין הזה "מעכרים". אלה אנשים מקושרים בתוך המערכת ויודעים להביא את החישובים של המערכת לסכומים הרבה יותר בליעים. לעיתים מדובר בשינויי שומה ברמה של סדרי גודל!!! המעכרים האלה עובדים על אחוזים מהחסכון. לא שזה בסדר, נכון או צודק. אבל... אלה החיים.

fireman

New member
בעוונותי לפני שהתחלתי ללמוד

התחככות עם ממ"י
עבדתי במנהל מקרקעי ישראל במחלקת בנה ביתך..... אני אשמח לנסות לעזור אבל לא הבנתי כמעט כלום ממה שכתבת.

gerson1

New member
א. תתווכח

עבדתי במנהל מקרקעי ישראל במחלקת בנה ביתך..... אני אשמח לנסות לעזור אבל לא הבנתי כמעט כלום ממה שכתבת.
א. תתווכח
ב. בשלב זה אולי תגיש 150 מר שמותרים לך ללא השבח כך שגביית היתר בשלב זה תחסך לבי 70 מר עודפים מדי פעם התקנות משתנות ושטחי שרות כ ממ"ד, שטחי החסנה, חניה ומבואות מקורים וכד' נחשבים היום לגבי חישוב עלות ניצולת מגרש, מה שלא היה לפני מספר שנים. בקיצור- תבדוק כיצד נערך החישוב בד"כ המטרה היא לגבות כסף ולעיתים נעשה בצורה חפוזה ולא מקצועית ב. בשלב ראשון תגיש בדיוק את המותר ללא שבח ג. תצפה שעד שתגיש את שאר השטח העלויות בגין ההגדלה יעלו יותר. אגב לכל מחוז חישובים משלו וזכור-גם במועצה האזורית תשלם בגין השטחים העודפים-לכן כדאי לבדוק כיצד החישוב בנוי(החלטת מועצת מינהל ובהתאם ל"חישוב אגרות ושטחי בניה-חוק התכנון והבניה".

מצב
הנושא נעול.
למעלה