התחייבות

התהוות

New member
התחייבות

אלכס, אני מתחייבת לאהוב אותך. אני מתחייבת לכבד אותך. אני מתחייבת להכיל אותך. אני מתחייבת להדריך אותך כמיטב יכולתי. אני מתייבת לנסות כמיטב יכולתי לראותך, תמיד, כפי שאת באמת. *מתחייבת לוותר על הרחמים העצמיים, חוסר הכבוד והבזבוז.

שיקוף

New member
למה את מתחייבת

למה את מרגישה צורך להתחייב בפומבי? למה את לא בוטחת ביכולת שלך ליצור/ לשנות מצב בלי טקס כזו או אחר?

מה בעצם גרם לך להניח ש:

1. היא מרגישה צורך להתחייבת בפומבי? 2. היא לא בוטחת ביכולת שלה ליצור/לשנות מצב בלי טקס כזה או אחר? קראתי שוב את הודעתה ולא ראיתי שום סימן לאף אחד משני הנ"ל. תן איזה רמז, זרוק איזו עצם...

שיקוף

New member
מה שבעצם גרם לי להניח

את מה שכתבתי הוא התרגום שלי את הכתוב כמו שהתרגום שלך גרם לך להניח הנחות אחרות. להיות יותר ספציפי, את אומרת? אז הנה לך עצם. אני מנסה להבין את המילים ולפי כך להניח הנחות. עוצמתם של המילים הוא ביכולתם ליצור/לקבע מציאות.אם לא נבחר אותם בפקידה יש סיכוי שישאפו אותנו למציאויות לא רצויות. התחייבות= הטלת חוב על עצמי, יצרת מציאות בה אני חייב לעשות משהו מסויים. למה לא להשתמש במלים כמו בחירה, רצון, שאיפה וכו'. מי שמתחייב על משהו בפורום פתוח הוא מתחייב בפומבי. אפשר גם להגיד שהוא תמחייב בפני עצמו אבל חשוב לו שאנשים אחרים יקראו על התחייבותו(אחרת למה הוא כותב בפורום?) נשאלת השאלה למה חשוב לאדם מסויים שאחרים ידעו על התחייבויותיו. אני מניח כי הוא צריך אישור, תזכורת,"כובד" נוסף לבחירה שלו או ...סיבה אחרת. תעירי את עיני עם פירושים נוספים.

התהוות

New member
לא יודעת למה עשיתי את מה שעשיתי

באותו רגע. אני לא רואה דברים כמוך, את זה הסקתי לפי מה שכתבת... אבל לא מתחשק לי לדבר על ראיית העולם שלי, כרגע. בכל מקרה, אם זה משנה משהו, יש סיכוי שאתה צודק (הרי אני לא זוכרת למה עשיתי את מה שעשיתי).

חמש ההסכמות ../images/Emo57.gif ../images/Emo77.gif ../images/Emo47.gif

"לאהוב את עצמי, לכבד את עצמי, להכיל את עצמי, להדריך את עצמי כמיטב יכולתי, לנסות לראות את עצמי כמיטב יכולתי תמיד, כפי שאני באמת."
א. WOW!
ב. בהצלחה!
ג. אולי זאת ההתחלה של הספר החדש "חמש ההסכמות"!
ד. האם זאת הפעם הראשונה שלך, או שאת כבר הכרזת על חמש ההסכמות האלה בעבר ועכשיו מכריזה עליהן שוב בשביל לחזק אותן?
ה. אם התשובה לשאלה הקודמת היא שזה חדש אז מזל טוב
ושאלה: ההחלטה וההכרזה היא חלק מדרך נפלאה וארוכה של מימוש ויישום. האם את מוכנה לדרך החדשה והארוכה הזאת?
ו. שלא יהיה לך ספק שנשמח מאוד לשמוע על הדרך שלך בימים, בשבועות ובחודשים הבאים, להיות עדים לה, ללמוד ממנה, אם תרצי לשתף אותנו. אז כל מעידה, כל התייעצות, כל נסיון להיזכר או ליישם, אנחנו כאן, נשמח לשמוע, לעזור וללמוד אם רק יתאים לך.
ז. למה הוספת בכוכבית למטה: "מתחייבת לוותר על הרחמים העצמיים, חוסר הכבוד והבזבוז"? האם זוהי הסכמה נוספת, ההסכמה השישית?
ח. בהצלחה.
ט. תודה!!!
י. שוב המון תודה. לי אישית כבר תרמת המון.

התהוות

New member
../images/Emo13.gif

ג. תודה על הרעיון... אולי באמת?!
ה. בהנחה שהיא ארוכה, כן
<גם אם היא קצרה אני מוכנה אליה...
> ו.
ז. נראה לי, זאת פעולה שהתחייבתי לעשות, אפשר לקרוא לזה "הסכמה"... יש!!!!

charlila

New member
שיקוף צודק

אלכס חמודה, יקירה, אהובה ומבריקה - היזהרי מן הטעות הזו: אי אפשר להתחייב לאהוב. אהבה|סדגש, למרות כל מה שאומרים כהני דת ושדכנים, היא חפשית. ברגע שהתחייבת לאהוב - כבלת את האהבה ואהבה כבולה היא כמו ציפור בכלוב. החליפי "מתחייבת ב"רוצה" - ואחרי זמן מה, כשתראי שזה קורה (וזה יקרה, אם תודיעי בפומבי על רצונך, תקבלי את תמיכת הציבור בכיוון כוונתך שלא "יברח" ותמשיכי לומר זאת לעצמך מדי פעם) החליפי להצהרה בלשון הווה ("אני אוהבת את עצמי. אני מכבדת את עצמי. אני מכילה את עצמי... שזה אולי יגיע אחרון.) לגבי הרחמים העצמיים, חוסר הכבוד והבזבוז - בחרי נוסח חיובי. מה את רוצהלעשות, במקום לרחם על עצמך, לזלזל בעצמך ולבזבז את האנרגייה שלך? אם כבר את מכוונת כוונה - באותו הכסף תוכלי להדריך את עצמך לפעולה המדויקת. בהצלחה, יקירה!

התהוות

New member
אולי יש בזה מן המשהו...

בקשר לניסוח- זה בדיוק מה שעשיתי, ה5 הצהרות למעלה היו הנוסח החיובי למה שכתבתי בסוף (לכוכבית).
תודה...

התהוות

New member
תיקון-ה"בדיוק" לא נכון, זה לא בדיוק

מה שעשיתי... אבל זה חלק נכבד מהעניין.

התהוות

New member
אני שמחה מאד על ההודעה הזאת

ועל ההחלטות ועל מה שקרה כתוצאה מכך.

למעלה