התחייבות לשנה?

nino11

New member
התחייבות לשנה?

שלום אני רועי אני עכשיו בחופשת השחרור שלי. חבר שלי המליץ עליי לעבודה בחברה גדולה בעיר שלי ואף הלכתי לראיון אצלם. בראיון התברר שהם דורשים התחייבות לשנה שלמה מראש לעבודה. יש לציין שהעבודה היא עבודה מצוינת עבודה במשמרות שכר לא רע בכלל והתנאים שם טובים מאוד. הקטע הוא שאני לא יודע אם כדאי לי להתחייב לשנה שלמה מראש, אולי ארצה לצאת לטיול גדול או שימאס לי מהעבודה עצמה..אי אפשר לדעת. השאלה שלי היא מה לעשות? האם להתחייב לעבודה שעל פני עצמה נראית עבודה מצוינת או שלוותר עליה בגלל ההתחייבות?

lala land

New member
זה נטו שיקולים שלך...

שווה לדבר איתם, לשאול אם הם ייתחשבו בך במקרה של רצון ללמוד, לטייל וכו'..

אתה צריך לחשוב מה משתלם לך יותר

רוב מקומות העבודה הרציניים היום (חברות השירות למיניהם וכו) דורשים לפחות חצי שנת התחייבות, המקובל הוא לרוב שנת התחייבות ככה שלמצוא עבודה רצינית עם משכורת שהיא גבוהה מהמינימום בלי התחייבות יהיה קשה. אתה אף פעם לא יכול לדעת עד כמה מהר ימאס לך מעבודה זו או אחרת אתה גם לא יכול לדעת מה יהיה מחר, אבל אתה צריך להחליט מה יותר חשוב לך. ההתחייבויות האלו הן לא נוראיות כמו שהן נשמעות, יש קנס במידה ועוזבים לפני הזמן ובזה זה נגמר. לטיול אפשר לצאת גם לפני תום השנה. אתה צריך לשבת ולהחליט מה אתה צריך עכשיו - חופש? כסף? מקום עבודה יציב? להתחיל ללמוד? אתה גם צריך לחשוב מה ישתלם לך יותר, להתחייב לשנה הזו או לעבוד במלצרות לדוגמא

RYaniv

New member
בד"כ יש התחייבויות

למקומות שמעבירים אותך קורס מסויים על חשבונם, או שהעבודה היא "לא משהו" בלשון המעטה (שירות לקוחות לדוגמה). יש גם את אל על (בידוק בטחוני בשדות תעופה זרים) למשל שרוצה התחייבות לשנתיים, אבל נדמה לי שגם זה בגלל קורס או טיסות כלשהן על חשבונם. בכל מקרה, תעשה חושבים, תראה מה הקנס שאתה צריך לעמוד בו וקח בחשבון שחוזים ניתן לשבור, לא תהיה הראשון לעשות זאת וגם לא תהיה הראשון שעזב מקום עבודה לפני תום ההתחייבות ויצא מזה בלי לשלם קנס (במקרה הגרוע פשוט תדאג שיפטרו אותך. זה לא כזה קשה). אם המשכורת והתנאים שווים את זה ואין לך אופציה טובה יותר כרגע או בעתיד הנראה לעין - לך על זה.

למעלה