התחייבות לעבוד

shery100

New member
התחייבות לעבוד

שלום, אם הסכמתי כי שמי וקורות חיי יוצגו בתפקיד בכחר בצוות שמתמודד על מכרז של רשות ציבורית, כאשר הצגתי אמורה לתת ניקוד לקבוצה המתמודדת, בינתיים הם מחתימים איתי הסכם עבודה טנטטיבי ואני מסייע בכתיבת מענה למכרז, על חשבון זמני.
הם נדרשים להחתים אותי כי אתחיל לעבוד בתוך 7 ימים מחתימתם מול הרשות, (וזה אמור לקחת תוך 45 יום מהגשת המכרז כנראה),
האם יש מניעה ממני לביטול השתתפותי לאחר הזכיה (שעלולה לקחת חודשים אם בכלל) עקב קבלת הצעה אחרת או הבשלת פרוייקט בחר, עד אז, או אף לאחר פירסום הזכיה- אם תהיה (הרי איש לא מבטיח זכייה).

כן, יש מניעה

אתה נותן הסכמתך ששמך יירשם במכרז ולכן מתחייב לכך (אלא אם חס וחלילה כוח עליון מונע זאת)

אפשר להחזיק אדם בלי משכורת בעמדת המתנה?

הוא כותב את ההצעה למכרז על חשבון זמנו הפרטי ללא שכר ואחר כך אומרים לו "שב בבית וחכה עד שנקבל תשובה" (ולמרות שהם מצפים לתשובה תוך 45 יום יכול להיות שתחילת העבודה תהיה עוד חצי שנה. והם גם מחתימים אותו על חוזה עבודה "טנטתיבי" למקרה שיקבלו את העבודה. אם הוא היה שותף בחברה אז זה סביר אבל הוא אמור להיות שכיר. משהו נראה לי לא סביר כאן.

cויתן

New member
אפשר

הוא נותן למעביד אופציה בדיוק כמו שמשכיר נותן אופציה לשוכר. מה מרוויח המשכיר?
העובד חשב שכדאי לו להתחייב למעביד הזה בתנאים הללו, וידע על המגבלות מראש, והסכים להן.
אם העובד ירצה לעזוב לטובת מעביד אחר הוא ייתבע על הנזקים שגרם עקב הפרת האופציה.

איני חושב שהדוגמה שנתת מתאימה למקרה הזה

כמה שידוע לי אי אפשר להחתים עובד על התחייבות לעבוד במקום עבודה מסוים גם כשהעובד מקבל משכורת. במקרים חריגים (כמו במקרים שבהם מעביד שילם על הכשרה של עובד או על העברה לחו"ל) עובד מתחייב לשלם קנס מסוים אם יחליט לעזוב.

על אחת כמה וכמה במקרה הזה שבו הפונה בכלל לא שכיר של המעביד אלא יש לו איזה חוזה "טנטטיבי" למקרה שהחברה תזכה במכרז.

לדעתי הוא לא צריך לחתום על ההתחייבות הזו בלי לקבל תמורה . התמורה יכולה להיות שכר מסוים (גם אם קטן) למשך תקופת ההמתנה או שהשכר המובטח בזמן העבודה יהיה גבוה משמעותית מהמקובל. אפשרות שלישית היא לקבל נתח מהתמורה לעבודה. אבל גם אם העובד יחתום על התחייבות לא ניתן יהיה לעשות כלום אם לא יעמוד בה

ראו לדוגמא את המקרה הזה או זה (ושם מדובר על עובדים ולא על חוזה טנטטיבי)

shery100

New member
אני מחוייב לפרנס את משפחתי,

ברור שאני מתכוון להסכמתי להיות חלק מהמכרז ואף מסייע לזכייה (אכן בינתיים ללא תמורה !!), אולם אין כאן שום הבטחה של זכיה. אני מחוייב למשפחתי ולא פשוט למצוא כיום עבודה! אם אקבל הצעה אחרת או יבשיל תהליך עסקי אחר שאני מנסה לקדם, אצטרך לוותר עליה תמורת חוסר ודאות? הייתי מבין אילו החברה היתה מתחייבת להעסיק אותי בכל מקרה, אבל אם זה לא המצב, אני עלול להישאר קרח מכאן ומכאן, מי יפצה אותי על כך??

אם המצב הזה ברור גם לחברה

אז אין בעיה מבחינתך (אבל קרוב לוודאי שאם היא תזכה במכרז ואתה לא תהיה שם תהיה לחברה בעיה עם המכרז).

למעלה