my sunshine
New member
התחייבות זוגית
לי ברור שהרוב יאמרו שהם יחתמו על החוזה השני, השאלה שלי - עד כמה אתם חושבים שתעמדו בו?
באיזה יחסים אתה מעורב?/צביה גרנות אילו היחסים שלכם היו מתנהלים על פי חוזה שניסחתם כשהחלטתם לחלוק את חייכם אחד עם השני, איזה משני החוזים מתאים לכם יותר? אם אתם מגשימים את החוזה הראשון אתם בצרות. אתם תלויים אחד בשני, ועוסקים בעיקר בכיווץ הביטחון העצמי וההתפתחות האישית זה של זו. המטען האישי שאתם מביאים ליחסים מכיל בעיקר כעסים ועלבונות ופחדים ותסכולים. אם אתם מגשימים את החוזה השני, הצלחתם לבנות לעצמכם יחסי מחויבות הדדית, והמטען שכל אחד מכם מביא ליחסים הוא אהבה, כנות, בגרות ושאר רוח. החוזה הזוגי של יחסי תלות הדדית 1. אני מתחייב להביא ליחסים את הדפוסים ההרסניים שלי. 2. אני מתחייב לכפות על בן זוגי לממש את הצרכים הילדותיים שלי. 3. אני מתחייב למנוע מבן זוגי לעשות מה שאני לא אוהב. 4. אני מתחייב להיפגע ולנקום בבן זוגי כשהוא יסרב למלא את בקשתי. 5. אני מתחייב להסתיר מבן זוגי את הרגשות האמיתיים שלי. 6. אני מתחייב למתוח עליו ביקורת לעתים קרובות. 7. אני מתחייב לשלוט בהרגשות ובמחשבות וברצונות שלו. 8. אני מתחייב להיות תלוי במה שהוא ירגיש כלפי. 9. אחרי מריבה אני מתחייב לשתוק עד שהוא יתנצל ויבטיח להשתנות. 10. בזמן מריבה אני מתחייב להוכיח שאני הפגוע והוא האשם. 11. אני מתחייב להילחם עד הסוף כדי להוכיח שאני צודק והוא טועה. 12. אני מתחייב להפר באופן שיטתי את כל ההסדרים שנסכים עליהם. 13. אני מתחייב לערער את ביטחונו העצמי על ידי זלזול, ציניות או התעלמות. החוזה הזוגי של יחסי מחויבות הדדית 1. אני מתחייב להיות מאה אחוז אני, ומאה אחוז שותף. 2. אני מתחייב לסלק כל מה שמפריע לי להיות אדם בריא, שמח, מעניק ואוהב. 3. אני מתחייב לשמור על תיאום בין הכוונות שלי, הערכים שלי והמעשים שלי. 4. אני מתחייב לתמוך בשאיפותיו הלגיטימיות של שותפי. 5. אני מתחייב להשאיר לבן זוגי אחריות מלאה על ההחלטות והבחירות שלו. 6. אני מתחייב להיות אחראי למה שאני נותן לבן זוגי ולמה שאני מקבל ממנו. 7. אני מתחייב להשאיר לבן זוגי את האחריות מה לתת לי ומה לקבל ממני. 8. אני מתחייב לקבל את בן זוגי כמו שהוא, ולאפשר לו לבחור איך לקבל אותי. 9. אני מתחייב להכיר בגבולות האישיים שלי ובגבולות האישיים של בן זוגי. 10. אני מתחייב לשנות רק את עצמי. 11. אני מתחייב ללמוד כל מה שאפשר על עולמו הנסתר של בן זוגי. 12. אני מתחייב להתוודע אל הרגשות האמיתיים שמפעילים אותי . 13. אני מתחייב לתמוך בבן זוגי להיות כל מה שהוא יכול להיות. 14. אני מתחייב שביחסים שלנו לא יהיה אף קורבן ואף אשם. 15. אני מתחייב שביחסים שלנו אף אחד לא יהיה תלוי בשני. 16. אני מתחייב לחיות מתוך מודעות מלאה שאני המקור למה שאני מרגיש. 17. אני מתחייב ליהנות מהחיים המשותפים עם שותפי.
לי ברור שהרוב יאמרו שהם יחתמו על החוזה השני, השאלה שלי - עד כמה אתם חושבים שתעמדו בו?