התחזקות מתמדת...

נווד862

New member
התחזקות מתמדת...

אחרי דברי חיזוק ששומעים... שנכנסים חזק ומשפיעים ורוצים להשתנות... איך אפשר לשמור על ההתלהבות הזאת? הרי זה יחלוף במהרה עם חיי היומיום...

לעצום עיניים . . .

בכל רגע שמרגישים שגחלת ההתלהבות הולכת ויורדת ולדמיין את הרב בהרצאה מדבר בלהט בעניין שחיזק אותך כאילו הוא מדבר (אליך) עכשיו וזה יצית בך את ההתלהבות מחדש.

המאפיין את גיל הנעורים

זה עליות וירידות,לא דוקא ברוחניות. אם רוצים לשמר עליה,צריך להתחיל לאט לאט להתחזק בדברים קטנים,ולא לקבל קבלות לטווח ארוך בפעם הראשונה. הנסיון שלי שהרבה פעמים נופלים,אבל צריך לדעת איך מהנפילה עצמה להתחזק...לא להשבר...תדעו תמיד שה` תמיד מחכה לכם,אבל תמיד...........

וואוו ממש מחשבה במוסר

ה מחכה לנו ? זה אימרה של משגיחים צעירים . ואילו המשגיחים המבוגרים תאמינו שה איתכם לאורך כל הדרך

איך אבוא אל אבי והנער איננו איתי....

איך אני יבוא להקב"ה אחרי מאה עשרים שנה וימי הנעורים שלי לא בידי שהם כ"כ חשובים לחיים וביזבנו אותם כמו שנ"א כחיצים ביד גיבור כן בני הנעורים" ככל שהחץ שלך יגיע יותר רחוק ככה זה ישפיע על חייך ולנכדיך

עוד פירוש

``כחיצים ביד גיבור וכו``` ככל שמכוונים יותר כך החץ מגיע רחוק יותר, כך גם ככל שאנו עושים מעשים עם יותר כוונה ויותר רצון כך גם למעשה יש פעולה יותר חזקה ויותר משמעותית. סליחה על השמוס`.

שאלה מאוד מאוד חשובה

ורלוונטית לרובנו אם לא לכולנו.. אז קודם כל אני מצטרף לדברי `ילדה`. אסור להתחיל במכה אלא לאט לאט.. מה שצריך ליצור כאן, זה אהבה. אהבה בינינו לבין הקב``ה.. צריך לשמוח בדברים הקטנים כמו ציצית ותפילין.. לזכור עד כמה זה חשוב בעיניו ועד כמה הוא אוהב אותנו על זה ולהוסיף לעצמינו לאט לאט עוד ועוד.. אבל מתוך רצון להקריב, מתוך אהבה להקב``ה.. וחשוב לזכור שכשיש ירידה, זה חלק מהעליה, זה רק מראה לך שהתקדמת וליצר הרע לא נוח עם זה.. ``שבע יפול צדיק וקם``.. ובעזרת השם `במלחמה ננצח`!!! (מלחמה חכמה עם היצר הרע..)

ואוו שאלה ענקית.לא יודע בדיוק .

מה לענות.אולי קביעות ממה ששמעת . לדוגמא שמעת שצריך לעשות כך וכך וכך אחד הדברים תעשה בו קביעות.כמדומני כך כותב החז``א .בס` אמונה ובטחון.

בסמינר תמיד אומרים...

לקבל על עצמנו קבלה קטנה, שנצליח בעז"ה לעמוד בה. בפעם האחרונה שעשיתי את זה זה די עזר, לא שנשארתי באותה התלהבות כמו באותו יום אבל זה עזר לי המון!

למעלה