התחזית: ללא שינוי

פּלפּל

New member
התחזית: ללא שינוי

לא מעצבן אתכם המשפט הזה? הייתי כל היום בבית ולא שמתי לב אם בחוץ קריר או חמים. למה להעניש אותי? לא מגיע לי לדעת מה יהיה מחר? "התחזית: ללא שינוי". מה עם נושא ונשוא? איפה העורך הלשוני? אולי בדיוק היה אייטם על הציפיות למדד והתחזית היה שישאר ללא שינוי? מאיפה המאזין הלא-מרוכז צריך לדעת בכלל שהכוונה היא למזג האויר? משפט מעצבן. ולמה "התחזית", עם ה' בהתחלה, כאילו יש רק תחזית אחת? למה לזלזל ולא לתת קרדיט לחזאי (לחזאי התורן או למכון עצמו): יש תחזיות שמספק המכון המטאורולוגי, יש תחזיות באינטרנט שבזמן שלפעמים משתמשים בהם (בזמן השביתה, למשל) ויש חזאים עצמאיים שעובדים עבור מערכות החדשות (גיא זהר הודיע הערב ש"חזאי ערוץ 10 לא בטוח אם היורה יגיע בחמישי או בשישי"). בעיתונים, למשל, לא פעם יש הבדלים בין הטמפרטורות הצפויות בידיעות לבין אלה שבמעריב. מישהו מכלי התקשורת בודק בכלל את אמינות התחזיות שלו? בתור מאזין אני רוצה לדעת מי המקור לידיעה, כדי להעריך על סמך ההיכרות שלי עם עבודת החזאי את אמינות התחזית. אגב, גם "בהיר" או "מעונן חלקית" לא אומר לי כלום. בכלל, אני מעדיף שיגידו מה הן הטמפרטורות הצפויות וזהו.

תהיות

קריאת הטמפרטורות דורשת זמן שלפעמים אין (למשל במבזקי החצי), כיוון שיש לומר את הטמפרטורות באזורי הארץ. יתרון - לא בוזבז זמן שידור יקר, והמאזינים שיודעים מהו מזג האוויר בחוץ הרוויחו את המידע. בארץ הקטנה שינויי מזג האוויר הגדולים הם בד"כ ארציים ובהרבה מקרים אין טעם לומר את מזג האוויר בכל הארץ. במקרים כאלה הביטוי "מחר תחל התקררות עד יום חמישי, בסוף השבוע ללא שינוי" מתאר את השינוי הכללי במזג האוויר, גם למי שלא עקב אחריו באדיקות. עם זאת, אני מסכים שכדאי לומר עוד כמה מלים כדי לתאר את הלך הרוח, בלי לשגות בסטייה גדולה מדי באזורים מסויימים בארץ. "בהיר" ו"מעונן חלקית" הם נתונים מועילים לאנשים שרוצים לדעת אם כדאי להם להיות בחוץ, ומצב העננים אכן לוקח חלק בבחירה הזו. ומי שהמידע הזה לא מספיק לו, יכול להקשיב בכל שעה לחדשות. לדעתך זה לא מספיק? בעניין הטענה הלשונית אני איתך.

אני מסכים איתך...

יש תפישׂה שגויה בנוגע לקונספציה של תחזית מזג-האויר ברדיו בישראל. מצד אחד, לקצר את המהדורה עם "התחזית: ללא שינוי" גורם למאזינים לחוסר ידיעה. המדיה הרדיופונית צריכה לתפוס את האוזן של המאזינים ולספק להם כמה שיותר מידע LIVE בכמה שפחות זמן. ומצד שני, הארכת מהדורת החדשות עם הטמפרטורות ואחוזי הלחות - מייגע... אולי כדאי שמהדורות החדשות ישנו "פאזה" בתחזית מזג-האויר וימליצו למאזינים מה ללבוש? אולי כדאי שמזג האויר "יימכר" למאזינים בצורה הרבה יותר "שיווקית"? למה שתחזית מזג האויר של היום לא תלך ככה: "היום השמים יהיו מעוננים חלקית עד בהירים. ביום רביעי, אנחנו נרגיש את החורף המתקרב אלינו עם טיפטוף קל שיחל בצפון הארץ ובקרבת החוף. הטמפרטורות בצהריים יעמדו על 25 מעלות באזורים הקרים של המדינה עד 34 מעלות באזורים החמים ... ובארץ השמש הנצחית".

פּלפּל

New member
הצעה יפה

אבל אני לא צריך שימכרו לי התחזית או ימליצו לי מה ללבוש. רק שיתייחסו לנתונים ברצינות וימסרו נתונים מלאים כשצריך. ואני בכלל לא משוכנע שיש צורך בתחזית כל חצי שעה או במשך היום. הגיוני שיהיה לזה ביקוש בשעות הבוקר ובשעות הערב, אבל לא בצהריים. וגם אז, רק תמצית המידע החיוני: כמה מעלות יהיו בדרום בצפון ובמרכז, אם יהיה גשם או יהיה קר. (הופל'ה, כרגע נגמרו החדשות בגל"ץ ולא אמרו כלום על מזג האויר. ככה עושים רדיו
) את הנתונים המלאים שמעניינים רק אוכלוסיות מיוחדות שימסרו ביומני החדשות: כולל אחוזי הלחות, גובה הגלים, טמפרטורות בעולם, מצב הרוח והעננים.

Evyatar613

New member
אם כבר הזכרת...

תרשה לי להגיד ש"ארץ השמש הנצחית" של אורי בץ מיותר, מעצבן ונדוש.

האמת שאני לא מסוגל להבין את זה

ההסבר היחיד שאני יכול לקבל זה שמדובר בסוג של מחלת נפש. כל יום, כל יום להגיד את אותו משפט?! וזה לא משפט אינפורמטיבי שחוזר על עצמו. זה סתם תוספת שיכלה להיות חביבה לו היתה נעמרת פעם בחודש. אבל כל יום?! כל יום?! אם יימצא ההסבר הפסיכולוגי שיוכל להבהיר מה גורם לביטוי כזה להדבק לבנאדם הוא ראוי לפרס נובל.

אם...

אם היו תוקעים אותך לילה שלם, 5 פעמים בשבוע בחדר קטנטן עם המון מכשירים מוזרים (שאתה לא יודע מה הם אומרים!), חלקם פולטי קרינה רדיואקטיבית. ומדי בוקר בשעה 7:00 מתקשרת אלייך מפיקה עייפה ומשועממת, אתה לא היית חוזר על אותו משפט over and over again? אני חושב שיש לזה הגדרה בפסיכואנליזה.... "סינדרום מנשה יוזפוביץ' מבני-ברק".

למעלה