התחדשתי ברשיון.

Death Watch

New member
התחדשתי ברשיון.

ויש לי כמה שאלות
קודם כל ציוד היקיפי.

יש לכם קסדה שניה, מומלצת במחיר מוזל ? (שנייה לא הראשית)
בדרך כלל
(לא בחודשים הראשונים כי אסור, אבל אחרי זה)
אני אסיע את חברה שלי איתי, אז אני כן יצטרך קסדה שנייה, יש לי הרבה זמן להחליט על זה (3 חודשים)
אבל בכל זאת יש איזה קסדה מומלצת לנוסע השני ?
או שאתם בדרך כלל משקיעים כמו הקסדה הראשית שלכם ?

בקשר למעיל, הבנתי שעדיף תמיד למעיל 4 עונות, אבל זה לא OVERKILL לקטנוע ? כלומר זה לא יראה מצחיק מעיל רציני כזה על קטנוע קטן ?

מיגונים נוספים,
אתם מביאים מיגונים נוספים ? כפפות, מכנס וכאלה.. ?
או ששוב, זה טיפה OVERKILL להביא מיגון נוסף לקטנוע ובדרך כלל לא צריך.

ושאלה אחרונה היא, פקחים, משטרות וכאלה.
להבנתי ממה שאמרו לי זה שמשטרה, מאוד אוהב לעצור את רוכבי הקטנועים בכל הזדמנות שנקראת לה.
חברים שיש להם רשיונות לשניהים, אמרו לי שעצרו אותם בקטנוע כל כך הרבה פעמים, ללא הצדקה בכלל, וברכב בקושי זכרו מתי דיברו איתם.
זה סיפורי סבתא ? או יש מאחורי זה משהו ?

Death Watch

New member
טיפה פירוט לגבי התקציב

אני עברתי על הרבה עמודי פורום ובדרך כלל מבקשים פירוט של התקציב.
אז ככה, מכיוון שזה קטנוע ראשון שלי אין לי ממש מידע לכמה עולים דברים.
התקציב המשוער, הוא שאני אשמח לצאת בפחות מ5 לכל מה שאני צריך אם יצא אפילו באיזור ה4 אני הרבה יותר ישמח,
&nbsp
שזה אומר
2 הקסדות,
(והראשונה שכבר אני יודע מה היא תיהיה, תעלה לי 950 שקלים)
מעיל,
אולי מיגונים נוספים ? כפפות ?
מנעול,
וגם אני ארצה לשדרג לקטנוע שלי את הארגז האחורי שלו לארגז יותר גדול.
אז גם זה טיפה יאכל את התקציב.
&nbsp
&nbsp

ו אולי

New member
כמה תשובות

לגבי קסדה למורכב, לדעתי הבטיחות שלה חשובה לא פחות מאשר של הקסדה שלך. אם הכוונה היא להרכיב לעיתים קרובות ולנסיעות ארוכות אז רצוי שהיא גם תהיה נוחה ומאווררת, אם מדובר על מעט הרכבות, אז אפשר להתפשר.
בכל אופן כדאי לחכות עם ההרכבה עד שתצבור ניסיון וביטחון עם הכלי.

לגבי מיגון, החלטה שלך האם לדעתך זה overkill שיהיה משהו בינך ובין הכביש אם תחליק. ואם אתה נהג חדש הסיכוי שלך לבדוק את המיגונים הנ"ל גדול יותר.
לדעתי לא כדאי מעיל 4 עונות, הוא חם מדי לקיץ הישראלי. אני מעדיפה לקנות בנפרד מעיל קיץ כמה שיותר מאוורר.
בחורף אין כמו מעיל רציני, גם אם אתה רוכב על קטנוע 125, כשיורד גשם או קר, הרבה יותר נעים ובטוח לרכב עם מעיל ששומר אותך יבש ומגן מהקור והרוח. מה גם, שבגשם הסיכון להחלקה גדול יותר וכדאי שתהיה ממוגן.

מהנסיון שלי לגבי משטרה, אם אתה נוסע כחוק ולא משתולל, אז למעט מבצעים משטרתיים פה ושם נגד דו"ג, אין סיבה שיעצרו אותך יותר מאשר במכונית.

ומזל טוב על הרשיון, בהצלחה עם הקניות, תהנה מהרכיבה וסע בזהירות

אם פי 3

New member
מזל טוב

התייחסות חלקית:
&nbsp
לגבי קסדה למורכב/ת - אם אתה מדבר על חברה שלך, ולא על הרכבה אקראית, אני מניחה שהחיים שלה והראש שלה, חשובים לך לא פחות משלך. לכן צריך להשקיע במיגון (קסדה, מעיל, כפפות, מכנסיים ארוכים ונעליים סגורות) גם עבורה.
&nbsp
מעיל - ברמת העקרון, החשיבות שלו עולה דווקא בכלים הקטנים והבינוניים. במהירות 70 קמ"ש מעיל עשוי למנוע מכות ונזקים רבים. ב-200 קמ"ש לא בטוח שהוא יהיה יעיל...
&nbsp
מי שמצחיק לו - שיצחק. אבל במפגש עם האספלט, חלילה, אם תהיה עם מעיל, יש יותר סיכוי שתוכל לצחוק...
&nbsp
דווקא 4 עונות לא כל כך מוצלח. עדיף מעיל חורף/רב עונתי לחורף הישראלי הלא-כל כך קפוא, ומעיל קיץ יעודי (רשת קוולאר עם מיגון) לקיץ הרותח.
&nbsp
גם כפפות כדאי לקנות חורף וקיץ. ממוגנות ומאווררות לקיץ, עמידות ברוח וברטיבות לחורף. כפות הידיים הן הראשונות להפגע, ואפילו שפשוף שטחי פוגע מאד באיכות החיים.
&nbsp
מכנסיים ארוכים ונעליים סגורות הן הכרח, בעיני. אני היום רוכבת גם עם מגיני ברכיים ומגפי רכיבה יעודיים, אבל בסדרי העדיפויות, זה נראה לי "למתקדמים".
&nbsp
לא פחות חשוב: קורס רכיבה מתקדמת, כי לטסט לא באמת מלמדים לרכוב (בעיקר ב-A2).
&nbsp
רכב בזהירות ובהנאה

nemmy

New member

בחורף כשיורד גשם אין בכלל שאלה, חייבים בגדים אטומים נגד מים, ולא רק מעיל אלא גם מכנסיים, כפפות ונעליים. אחרת זה כמו להיכנס למקלחת עם בגדים
.
בשאר הזמן, רוב האנשים נוסעים על קטנוע בלי מיגון נוסף מעבר לקסדה, אבל לא בגלל שלא צריך או שקטנוע זה לא מסוכן, אלא יותר כי המיגונים האלו עולים עוד כסף, חם איתם בקיץ, אין איפה לשים אותם (מעיל לא נכנס בארגז עם 2 קסדות), ומבאס הזמן שלוקח ללבוש ולהוריד אותם.
אני נוסעת על קטנוע קטן, ואני בדרך כלל עם כפפות ומעיל. לפעמים מוותרת לעצמי קצת אם זו נסיעה ממש קצרה.
מעיל 4 עונות- קניתי כזה ודווקא לא אהבתי. בחורף הוא צפוף לי מדי עם הבטנות וכל השכבות שאני לובשת מתחת, ובקיץ הוא יותר מדי גדול כשאני מוציאה את הבטנות ואין לי מתחת שכבות של בגדים.

לגבי הקסדה השניה, נראה לי הגיוני להשקיע 400-600. יש דברים שחשובים בעיקר למי שנוהג, כמו פתרון נגד אדים לחורף ומשקפי שמש פנימיים, שאפשר להתפשר עליהם בקסדה שמיועדת למי שיושבת מאחורה מדי פעם.
על בטיחות לא כדאי להתפשר, ועדיף שהיא תמדוד לפני הקניה כדי לוודא שזה יושב עליה טוב ושהמידה בסדר והכל.

לגבי משטרה, שמעתי שעוצרים קטנועים בלי סיבה מוצדקת, אבל שמעתי אותו דבר גם על מכוניות. אותי אישית לא עצרו אף פעם, לא עם הקטנוע ולא עם מכונית (כרגע אין לי מכונית). בכל מקרה אם איכשהו זה הופך למטרד שחוזר על עצמו (אם אתה גר ליד בית ספר לשוטרי תנועה), אז מצלמה יכולה לעזור...

למעלה