התחברתי לעץ הפורום

יעלאיזנ

New member
חנה'לה היא הסבתא שלי

10 דורות אחורה. לפי הרשום בספר היו לשאול וואהל 13 ילדים.

יעלאיזנ

New member
התחברתי לעץ הפורום

קיבלתי לידי בהשאלה את הספר של ניל רוזנשטיין (ממשוגעת לדבר אבל לא חברת הפורום) ומצאתי שם את סבתי (אם אבי). ייקח לי מס' ימים לשכתב את הכל ולהכניס לעץ. בכל אופן אני מתחברת דרך הענף של משפ' שור, בתו השמינית של שאול וואהל. להתראות בקרוב בין ענפי העץ.

Melitz

New member
שם הספר: The unbroken chain אני צריך לבדוק, אולי גם אני מתחבר עם משפחת שור שלי

כנראה: The Unbroken Chain

ספרו המפורסם של ניר רוזנשטיין מגולל את תולדותיה של משפחת קצנלנבוגן, Katzenelnbogen, החל מר' מאיר קצנלנבוגן מפדואה, לאורך 16 דורות עד "היום" (הספר יצא בשנת 1990, אם איני טועה). יותר מ - 25,000 אנשים מופיעים בו, וביניהם סביהם של אחדים מחברי הפורום... הספר ניתן לעיון בספריות רבות (ראה בקטלוג המאוחד). ארנון

יעלאיזנ

New member
נכון, 16 דורות

אבל לא בכל הענפים. הענף שלי הולך רק עד דור 11 והדור ה-12 - סבתא שלי, רק מוזכרת ובצורה לא מדויקת.

yofi nechama

New member
משפחת מורגנשטרן Morgenstern

יעל, לפי מה שקראתי על הספר, מתוארות בו תולדותיהן של מספר משפחות נוספות, כולל משפחת מורגנשטרן. האם תוכלי לבדוק עבורי מה כולל התאור של משפחת מורגנשטרן? תודה, נחמה.

א77

New member
מה עם המורגנשטן שהעליתי

בחכתי ובעדשת מצלמתי בטבריה? זה סתם כמו המורגנשטרים הרבים מספר הטלפונים? או שקישרת משהו?

yofi nechama

New member
מורגנשטיינים מטבריה

זאבי, תודה על הזכרון ותשומת הלב. אני שומרת את התמונות שצילמת, אבל לא נראה לי שהן מתחברות. יחד עם זאת, אני משקיעה את רוב האנרגיה בחיפוש בעץ המשפחה של אימי (ויסברג, מנדלבאום). בצד של אבי (מורגנשטיין, שולצר, ז'פקה, שרנסקר) יש לכאורה יותר מידע - בן דוד של אבי חקר והעלה את עץ המשפחה ל JewishGen. לכן, אני שואלת לגביו רק כשמזדמן. תודה, נחמה.

א77

New member
אוקיי

ואני מכיר את יוסף ויסברג שגר בוינה. אם עדיין לא עבר משם בשנים האחרונות. הוא עבר לשם בערך ב1983. חרדי חסיד צאנז.

yofi nechama

New member
יוסף ויסברג

סבי ז"ל ,אב אימי, יוסף ויסברג - בן בלה ואליקים גצל ויסברג, נולד בטומשוב לובלסקי (Tomaszow Lubelski) בפולין בשנת 1908. היו לו אחים בשם מרדכי, שלמה, אסתר, וכנראה גם אחים נוספים. האם יש קשר בין שניהם? תודה, נחמה.

א77

New member
לא מכיר יחוסו

וגם לא פגשתיו זה עשרים שנה בערך

יעלאיזנ

New member
קשה מאד לחפש לפי שם משפחה

משפחת מורגנשטרן מוזכרת ב-10 מקומות שונים בספר (שהוא אגב שני כרכים עבי כרס). בתוך כל עמוד כזה צריך לחפש טוב היכן מופיע שם המשפחה ואז לנסות להבין למי וכיצד הוא מתחבר. ללא הכרה טובה עם הנפשות הפועלות כמעט בלתי אפשרי לדעת האם ואיך הם מתחברים אליך.

למעלה