התורה אמת או לא?

avinoni23

New member
התורה אמת או לא?

אני לומד עיצוב שיער..
ותמיד קופצים אליי דתיים ומשכנעים אותי לגביי אמיתות הדת..
עכשיו אני כן מאמין שיש בורא לעולם זה ברור ומובן אבל לגביי התורה יש לי המון המון ספקות ויש לי ספק שאולי גם זה כן נכון וזה גורם לי ללמוד את תחום העיצוב שיער עם קצת פחד!
עכשיו לא ברור לי בכלל אם התורה נכונה או לא.. אין הוכחה חד משמעית לעימתות התורה.. ויש המון שהולכים לכיוון הדת כי פשוט יש להם הרגשה שזזה באמת התורה נכונה.. הבעיה שהרגשה יוכל להיות שקרית..
אין לי באמת הוחכה וודאית.. יש מליון ואחד סיבות..
סיבה עיקרית שאני תמיד שואל למה אין הוחכה וודאית אז ישר עונים לי כי אם תיהיה הוחכה וודאית אז לא תיהי זכות בחירה.. ואז אני אומר לעצמי בראש ממה? זו התשובה הכי מפגרת ששמעתי ולמה ? זאת אומרת הםבמילים אחרות אומרים לי תשמע אתה צריך לקיים את התורה למרות שיש לך ספק ולמרות שאתה לא מאמין .. כי אם תאמין אז לא תיהיה לך זכות בחירה(קצת קשה לי להסביר) בקיצור אני רוצה תאכלס תשובה אמיתית שהמוח שלי יעקל אותה ... שלא תבינו לא נכון אני 10 שנים שומע שיעורי תורה ואני מאוד נהנה ויש המון דברים חכמים אבל גם בנצרות והעמים אחרים יש המון דברים חכמים.. וההוחכה שגם הם תמיד מצטטים כול מיני דברים חכמים מהתורות שלהם .

קליטו1

New member
התורה אמת, ויש הוכחות ברורות לכך

יתכן שלא כל הרבנים יש להם את כל הידע העצום שאמור לדעת כל רב המקרב לדת.
יש גם מסך עשן שנראה כאילו שהעולם מתנהג בדרך הטבע, זה כדי לנסות את נאמנותינו ואהבתינו לבורא עולם.

קליטו1

New member
אפשר לפרוק את הלב

אם אין לך דרכים אחרות להשתחרר, וכמובן עדיף בלי לציין את השם של מי שפגע בך.
היהדות מחנכת אותנו ללמד זכות, ואז מראש את פחות נכנסת לעצבים.
תמיד עלייך להזהר ולא לגלות דברים אישיים לאנשים שאת לא בטוחה שהם שומרי סוד.
יש איסור חמור לגלות סוד.
לפני שאת עושה עם מישהו עסקים או חברות, אז את בהחלט רשאית לשאול אנשים איך הם,
כל לשון הרע לתועלת יש בה כמה תנאים, אחד התנאים הם שאין ברירה אחרת אלא להגיד.
ותמיד כדאי ללמוד את ההלכות מתוך הספר.
שמעתי רב אחד שאומר שמי ששומר על לשונו אז הוא זוכה למתיקות מיוחדת בחיים.
&nbsp
ובכלל כדאי לאחוז יותר במידת השתיקה, וההקשבה לסביבה.

קזרדי

New member
אדרבא, תוכיח.

ולא, הטיעון הידוע על כך שאתה מאמין לאבותיך ששמעו מאבותיהם על יציאת מצרים - אינו מחזיק מים.

קליטו1

New member
תוכיח אתה שאין בורא עולם

אני לא השגריר של בורא עולם כאן בתפוז.
יש אנשים שיש להם את הידע העצום העצום לכך, לדוגמה ; הרב מרדכי נויגרשל

קזרדי

New member
אני לא טענתי שיש הוכחה שאין...

ולכן אני לא צריך להוכיח שום דבר.

אתה הוא זה שטען שיש הוכחה שלא רק שקיים בורא עולם אלא שהתורה היהודית (ולא נניח כתבי הקודש ההינדיים) היא אמת.
אז אדרבא... תביא את ההוכחה.

ואל תתחבא מאחורי הרב נויגרשל או "אנשים שיש להם את הידע העצום".
אתה פשוט מדקלם סיסמאות ששמעת, ואין לך קצה של מושג מה עומד מאחורי אותן סיסמאות על "הוכחות".

קליטו1

New member
קבל תיקון

הרב נויגרשל אומר ; שהוא יכול להוכיח בהוכחות חותכות וברורות שיש בורא לעולם ושהתורה אמת, וכל דברי חכמינו ז"ל אמת

avinoni23

New member
קליטו

תקשיב.. אני חוקר המון זמן ומחפש המון זמן תשובה לשאלה האם התורה אמת ...
תשובות כמו אם הייה פסח שנה שעברה ולפני שנה שעברה וממתיי התחיל לא משכנע אותי.
תשובות כמו שמליונים צפו בהר סיני שבורא עולם נותן את התורה לא משכנע אותי.
&nbsp
גם בקוראן ובודדה וכול התורות שלהם גם להם יש אין סוף ניסין והתגלויות ואין סוף סיפורים... אני מאמין שכולם זה חרטה פשוט אנשים פטי ומאמינים להכול ...
&nbsp
תן לי הוחכה ואני ישר חוזר בתשובה.
&nbsp
זה שיש בורא לעולם זה בטוח ב100% פה אני חקרתי לעומק ואין לי צל של ספק כי לעולם כולכך מורכב ומתוכננן וחכם חייב להיות מתכן..
פה זה כבר הגיון פשוט מובן וברור.
&nbsp
תן לי הוכחה באותה רמה שהתורה אמת .
&nbsp
יש הרבה אנשים שמאמינים בתורה רק בגלל ההרגשה כי מגיל קטן אמרו להם שזה קדוש אז הם קישרו למוח שלהם שזה קדוש אז יש המון אנשים שפשוט מרגישים שזה קדוש אבל ההרגשה יוכל להיות שיקרית!

קליטו1

New member
נכון מאוד, אני אתך

אני לא יכול להוכיח לך שהתורה אמת וכו'
יש שכן יכולים להוכיח לך את זה.
יש את אירגון ערכים, שזה שנים רבות הם עוסקים בהסברה יהודית, הם מקיימים סדנאות מאלפות בעניין, כדאי לך להשתתף בהם.
בהצלחה !

avinoni23

New member
קליטו

הייתי בהירגון ערכים לפני כמה שנים רבות וזה חזק אותי..
והייתי לפני כמה חודשים..
היום כשהחכמתי מאוד אני מבין שהכול זה ססמאות.. חוץ מזה שיש בורא זה כן נכון.. אבל לגביי התורה אני מרגיש שיש המון סיסמאות...
ופעם שכן האמנתי אז היום אני מבין שזה הייה בגלל רגש בגלל שהרגשתי שזו האמת בגלל האווירה בגלל שמקטנות גדלתי על הדת אבל שחוקרים לאומת הדברים לא פשוטים מה שכן.. מי שבאמת חיזק אותו ובזכותו ברור לי שיש בורא לעולם ובזכותו קבלתי המון חוכמה זה הרב אמנון יצחק .

קזרדי

New member
אז שיתכבד ויציג את ההוכחות שלו....

ואתה תתכבד ותציג אותן בפני הפורום אחרי שתשמע אותן ממנו.

העובדה שהוא אומר שהוא יכול להוכיח אינה הוכחה.
אם כומר נוצרי יאמר שהוא יכול להוכיח בהוכחות חותכות וברורות שישו הוא המשיח ובן האלוהים, אתה תקבל את דבריו ללא עוררין בלי לדרוש ממנו להציג את הוכחותיו?

avinoni23

New member
קרדזי

אין שום הוכחה שהתורה אמת
אולי אפשר ללמוד תורה ואז לבין שיש שם חוכמה בלתי רגילה ואז דרך זה אפשר להרגיש אולי את האמת .. הבעיה שלא קל להבין אותה ואני מאמין שצריך ללמוד שנים רבות ...
ההוחכה שלי שאולי התורה לא נכונה היא ...
שאם התורה הייתה נכונה אז בורא עולם הייה נותן הוכחות וודאיות ...
ואני בטוח שאם הייה אז כווולם הייו חוזרים בתשובה כי אם יש אמת ברורה אי אפשר לסתור אותה...
אם האמת היא קשה ביותר לגילוי אז יהיה אפשר להביא המון תירוצים למה היא לא נכונה..
בקיצור אם אני יודע שהתורה נכונה אני חוזר בתשובה היום .

קזרדי

New member
אתה מנסה להחזיר אותי בשאלה?

קודם כל, אין דבר כזה "הוכחה שאולי...".
או שיש הוכחה שהיא נכונה, או שיש הוכחה שהיא לא נכונה, או שאין הוכחה לשום כיוון.

חוץ מזה, תוכיח שבורא העולם חייב לתת הוכחות לתורתו.
אולי האל מעריך מאמץ אינטלקטואלי ורגשי, ורק מי שמתאמץ לקבל את התורה למרות שאין הוכחות נחשב ראוי לחסד ולתגמול מהאל.

avinoni23

New member
קזרדי

אתה דתי?
&nbsp
כשאני התכוונתי הוכחה שאולי
אני מתכוון שאולי כשאני אלמד תורה אני אתפעל מחוכמת התורה ויגיד ואואו אני יריגיש משהו מדהים בלתי רגיל אז זה משהו שאולי ייתן לי אמונה חזקה
למרות שאני יודע שהתורה חכמה ואני שומע לא מעט שיעורי טוב אפילו לא מעט בכלל ואפילו יותר מהרבה מאוד דתיים. אבל שומע כי וואלה יש דברים מעניינים לפעמים משעמם לפעמים כיף יש אווירה טובה וזהוא .
&nbsp
תוכיח שבורא עולם חייב לתת הוכחת לתורתו ?
ברור שכן והינה עובדה אני לא חוזר בתשובה כי אין הוכחה ולא רק אני עוד 70% מהציבור הייה חוזר וגם ביבי נתניהו הייה חוזר אם הוא הייה מגלה שזו האמת .תאמין לי שהם לא טיפשים !
אני יוכל להבטיח לך שרוב הדתיים הם בדרגה של מאמינים שהתורה נכונה הם לא בטוחים ב100% כולם בדרגת אמונה
כולם חזרו בגלל שהם האמינו או בגלל כול שההגיון שלהם אמר שהתורה נכונה או שהם הייה בסביבה שמקטנות אמרו להם שהתורה נכונה אז זה גרם לשיפת מוח מסוימת .כמו שכול מיני פירסומיים מי קטנות משכנעים אנשיםם שהתזונה שהם אוכלים הם בריאה ועושים להם שתיפת מוח והם מאמינים ועד היום הם אוכלים זבל שגורם לכול המחלות בעולם אבל הם עדיין מאמינים!
&nbsp
דבר נוסף מי שצריך להוכיח שהתורה נכונה זה אתה ולא אני... אם אין לי הוחכה שהתורה לא נכונה אז אני הולך לפי מה שבא לי אני לא יעשה מה שאני לא מבין.
זה שיש בורא לעולם זה ברור ומובן אבל התורה ספק לא קטן.
&nbsp
הבעיה שאצלך זה הכול אולי ואולי ואולי ואולי...
לא מאמין לא לרגש ולא לשום רב.. כי גם בעזה ולפסטין ופרס יש להם אותם רבנים והם גם מתפללים כולם היום והם אפילו שומרים יותר מאיתנו תראה את אנשים שלהם מחסות את כול הראש ולא רק זה המנהיגים שלהם דתיים אז זה אומר ששם ההשפעה יותר חזקה התורה שלהם עוד יותר אמינה
בקיצור זה לא היגמר.......
מה שיעזור זו רק הוחכה חד משמעית! לפי שאני יעשה צעד משמעותי.
&nbsp
&nbsp
&nbsp
&nbsp

קזרדי

New member
אני מסורתי...

זה שאתה לא חוזר בתשובה אינו מוכיח שהאל חייב לתת הוכחות לתורתו ("ברור שכן").
אתה מניח שהאל כל כך נזקק לך כמאמין בו עד שהוא צריך לעשות שמיניות באויר כדי שתואיל להכיר בו.
יש לי חדשות בשבילך... הוא יכול להסתדר יותר טוב בלעדיך מאשר ההיפך, והוא יכול להרשות לעצמו להיות בררן.

אני ודאי לא צריך להוכיח שום דבר לגבי התורה.
אין לי שום שאיפה להחזיר אותך בתשובה, ומצידי תאכל חזיר בשמנת שלוש פעמים ביום.
אתה אמור לשאוף להתקרב לאמונה הנכונה למען עצמך ובשבילך ולא בגלל שזה יעשה טוב לי או למישהו אחר.

ואתה צודק... גם המוסלמים הדתיים ברצועת עזה שומרים בקנאות על מנהגיהם ואמונתם.
אין לי בעיה עם זה שמוסלמי ישמור על מצוות דתו. נהפוך הוא, אני מכבד אדם כזה ואין לי ענין להעביר אותו לאמונתי.
אני כמובן חושב שתפישתו הדתית שגויה ושלי נכונה, אבל זכותו המלאה לחיות באמונתו ושיהיה לו לבריאות.
(כמובן שאני אלחם בו אם הוא יחליט לירות עלי טילים או לפוצץ אוטובוסים בשם אמונתו. אבל זה יותר ענין לאומי מאשר דתי.)

avinoni23

New member
קזרדי

אז אין בעיה שלא יוכיח אני גם לא יתחזק ויחזור בתשובה כי אם הוא לא מוכיח אין לי אפשרות לדעת אם התורה אמת או שלא אין לי שום דרך לדעת בעולם .
אם הייתי יודע שזו אמת הייתי הולך עד הסוף
ואם יש בנאדם שבאמת לא ידע אם התורה אמת והוא בחן אותה אז אין על מה לשפוט אותו .
אתה לא חייב להוכיח אני לא חייב להאמין מה אתה רוצה שאני יאמין בכוח למשהו שלא אמיתי? אין שום הוחכה שבני אדם לא כתבו את התורה כול מיני אנשיי שילטון שיש להם אינטרס לשמור על חוק וסדר עלידי הפחדה שאם הם לא הישמרו אז יש אחד בשמיים שהיקח אותם לגהינום.. אין לדעת אם זו האמת או לא!
&nbsp
לגביי זה שאתה חושב שהתורה אמת ושל המוסלמים שקר גם הוא חושב בדיוק הפוך ששלך שקר ושלו אמת .
&nbsp
לגביי הטילים שהם שולחים לנו.. אז אל תידאג גם ישראל לא כאלו תממים כמו שניראה לך גם הם הורגים כמויות של חפים מפשע במכוון.
ולא סתם כול העולם שונא אותנו ... ואני חושב שיש ערבים טובים ויש ערבים רעים אותו דבר גם אצל היהודים ובכול מקום . אבל בתקשורת יהפכו את כול הדברים גם פה אין לדעת מי דובר אמת ומי משקר אבל אני חושב שזו מלחמת דת כול אחד מאמין בדת שלו ומבין שהדת השנייה צריכה להישמד אז יש מלחמות.

קזרדי

New member
אני לא רוצה שתאמין בכוח לשום דבר...

משום מה נדמה לך שמנסים לשכנע אותך במשהו. כבר אמרתי לך שמצידי תישאר חילוני אדוק.
אז אל תאיים עלי שאם לא אוכיח לך כל מיני דברים אז אוי ואבוי אתה לא תחזור בתשובה.

לגבי מי הורג חפים מפשע... זה כבר ויכוח של שמאל-ימין ולא של ענייני דת.
רק תיזהר שמרוב שאתה שותל רמזים להשקפתך בהודעות שלך, אני עלול להסיק שאתה אתיאיסט שמאלני שמנסה להתחזות למתלבט כדי לערער את אמונתם הדתית של משתתפי הפורום.

נ.ב.
אף אחד מהצדדים הלוחמים בסכסוך שלנו עם הפלשתינים לא חושב שהדת השנייה צריכה להישמד.
היהדות ודאי לא דוגלת בהשמדת האיסלם (הרמב"ם פסק שהאיסלם אינו עבודה זרה ופסיקתו התקבלה כהלכה), והאיסלם מצידו מגדיר את היהודים כאחד מ"עמי הספר" שרשאים להישאר באמונתם אם ישלמו מס גולגולת לשלטון המוסלמי.

avinoni23

New member
קזרדי

מי ביקש שתשכנע אני רק רוצה לחקור שהתורה אמת זה הכול .
אם אין לך תשובה אז תגיד שאין . אם אין תשובה אז אף בנאדם לא חייב להאמין במשהו בכוח מאמינים רק למה שבטוחים .
&nbsp
לא שותל רמזים ולא כלום אני רק אומר שאל תחשוב שממשלת ישראל הם כאלו תממים (אני לא מדבר על הציבור הציבור הוא רגיל ובסדר גמור ) אני רק אומר שאל תחשוב שממשלת ישראל כאלו ישרים וכאלו טובים הם רחוקים מזה...
ואני לא מנסה לערער שום דבר מתוק אל תאכל סרטים ...
&nbsp
אז למה יש מלחמות בין העמים ? ואל תגיד לי שפלסטין ועזה אשמים כי אתה לא באמת יודע מה הולך שם ... גם אני לא יודע
&nbsp
אז למה איראן רוצים להשמיד את ישראל ? (לפי מה שאומרים )
&nbsp
&nbsp
&nbsp
&nbsp

קליט

New member
כמה דברים

השאלה האם אתה אמיתי, פעם כבודו אומר בהחלטיות שהתורה לא אמת, ופעם אתה מספר שאיפשהו כן קבלת דברים על אמיתות התורה מפי הרב אמנון יצחק, ועצם זה שאתה שואל כאן - אומר שאתה בספק.
כפי ראות עיני זה ככה ; יותר ממליון אנשים חזרו בתשובה או התחזקו, יש הרבה ששמעו והבינו את כל ההוכחות ונשארו יהודים טובים בלי להתחזק יותר מדי, כי שינוי שכזה - זה לא פשוט בכלל, זה נשמע טיפשי להגיד שאנשים יקבלו עליהם עול מצוות כי עשו להם שטיפת מוח.
חלק מההתקרבות ליהדות זה קשר עם רב -אחד על אחד, תמיד יהיו דברים שלא הבנת ותרצה הבהרה, עלינו מוטלת המלאכה לברר מה האמת, ויש כמה מישורים של הוכחה על אמיתות התורה, כמו ; הנבואות בתנך, התנך וההיסטוריה, דילוגים בתורה, העברת התורה מדור לדור ואיך בדיוק זה היה.
אולי יש לך איזה קושי בהבנת הדברים או קושי אחר..
שוב, הפיתרון זה שתחזור למומחים בתורה ותשאל אותם ותדון אתם בנושא.
ודע לך שיתכן ולא תחזור בתשובה, יש לך עדיין בחירה חופשית.
עשית כאן מעשה חכם ששאלת כאן ובעוד פורומים, תקבל ודאי תגובות של אנשים שבררו את הנושא, וגם תגובות שאין בהם ממש..
בהצלחה !

למעלה