היה היום ביום שני, שידור חוזר, וראיתי ומצטרפת לשאלה של שחר, אז לי את יכולה לענות, את מכירה לא? ומוכנה את להסביר מה בדיוק מלחיץ אותך בשאלה ובקשר למה שכתבת אעשה זאת להבא. ובקשר ליום ראשון (הפעם ההתנצלות פה היא חובה, אז את סולחת לי?)
הסברתי את עצמי לשחר.ובקשר ליום ראשון אין לך על מה להתנצל השיחה היתה נפלאה נעימה ועניינית ואת בחורה מקסימה עם כוחות נפשיים ענקיים. אני פשוט הייתי עייפה מכל היום.
אמנם אימצתי את הבנות שלי כשהן היו צעירות מגיל שנה,אבל אם הייתי עומדת היום בפני אימוץ,אין ספק שהייתי לוקחת בחשבון [כפי שלקחתי זאת בחשבון כשאימצתי את בנותי]את הבעיתיות ואת המשקעים שנותרים לאחר תקופה כה קריטית וחשובה בתת תנאים שכאלו. אני מניחה שרוב ההורים לוקחים זאת בחשבון לפני שהם בוחרים את הארץ ממנה יאמצו,לצערי ברוב המדינות היום ניתן לאמץ ילדים בסביבות גיל שנה. ברוכה הבאה
ולכן עניתי איך שעניתי,הנושא אכן מנכר לי כי אימצתי את ילדתי בגיל שנה ולעיתים עולות לי המחשבות שציינת. אבל, כפי שאני רואה היום לאחר שנה שהיא בבית ההתפתחות שלה מתקדמת להפליא ובמהירות.ואני תקוה שלא יהיו נזקים בעתיד בגלל הזמן ששהתה בבית-הילדים.הכתבה זיעזעה אותי והשאירה אותי עם הרבה מחשבות... אני מבינה בין השורות שאתה אב שאימץ ילד{ה בגיל שנה , כמוני. אנא,ספר טיפה יותר .ושוב סליחה ויום נעים !!!!
התוכנית גרמה לי להבין שעד כה נטיתי להתעלם מהאספקט הזה, ורציתי להאמין שהילדים שמאומצים בגיל שנה הם בסדר ולא יהיו איתם בעיות. ייתכן שהילדים המאומצים ע"י העמותות בארץ נבחרים בקפידה ויוצאים מוצלחים ??? לפי התוכנית הבנתי שישנם מקרים שונים לגמרי וזה מפחיד. כעת ברור לי שיש לשקול לאמץ ילדים צעירים יותר שלא עברו התחלה קשה כזו.
אין בכך שום דבר מכאיב. הורה צריך לקחת בחשבון מה הן האפשרויות שלו ולהחליט מתוך ידיעה ולא מתוך חוסר ידיעה. יש הרבה אנשים שבוחרים לאמץ ילדים בגילאים גדולים יחסית ועושים את זה מתוך מודעות מלאה להשלכות שיש לכך,ויש הורים שאינם מודעים להשלכות וכדאי שיקחו אותן בחשבון לפני שהם מחליטים היכן לאמץ ומה יהיה גיל ילדם.
חשוב שאנשים יהיו מודעים לבעיות שיכולות להתלוות לאימוץ בגילאים מעל שנה ולא "יאכלו" את השטויות שהעמותות מאכילות אותם שעדיף לקחת ילד גדול בגלל שאפשר לעלות על יותר בעיות. יש מחיר לשהות כה ארוכה בבתי יתומים וחשוב לדעת מכך כשעושים את ההחלטה.
יש לי הרגשה שאני פגעתי בך בלי כוונה,החסרון בפורום זה שלא שומעים את הטון ולפעמים גם אם הטון מאוד רגוע ואוהד זה נשמע אחרת
כמו שכבר אמרו לך בעבר,המון הורים היו רוצים להתברך בילדים רגישים ומקסימים כמוך,זה לא עומד בסתירה לכך שגם ככה האפשרויות שלנו באימוץ הן מוגבלות משהו ולא תמיד מתאפשר לנו לקבל תינוק שלא צריך היה לשהות במוסד ולהיפגע עקב כך. כמעט כולנו רוצים בסך הכל לחוות הורות מההתחלה ולעבור אותה בשלום ולהנות ממנה ללא נטל של גידול ילד פגוע. כמובן שיש חלק נכבד של אנשים שכן יכולים לעמוד בכך ואף עושים זאת גם לאחר לידת ילדים משל עצמם ע"י אימוץ ילד גדול או פגוע. הנקודה שלי היתה שכל אחד יעשה את מה שנכון לו,אבל שזכותם של הורים מאמצים לבחור ולהחליט תכובד ושלא יוליכו אותם שולל בסיפורים ששהות במוסדות לא גורמת לפגיעות מסוגים שונים.