התוכי שלי מורט לעצמו את הזנב

התוכי שלי מורט לעצמו את הזנב

זה התחיל לפני יומיים והולך ומחמיר. מה אני אמור לעשות?? זה ממש מלחיץ אותי. מה לעשות???

מריטת נוצות בתוכים

מריטת נוצות בתוכים הנה תורה שלמה בפני עצמה.
למריטת הנוצות ישנם גורמים רפואיים ופסיכוגנים התנהגותיים.
מפאת חשיבות בעיה והיקפה הרחב ,הנני ממליץ לך לקחת אותו לווטרינר של תוכים לשם זיהוי הגורם למריטה ו/או הנשירה- חשוב לי לדעת גם באיזה סוג תוכי מדובר ומהם תנאי הממשק בו אתה מחזיק אותו.
מבחינת הגורמים הרפואיים :
א. האם הוא נבדק לנשאות למחלות הבאות: מחלת הכלמידיופילה, מחלת המקור והנוצות ומחלת הפוליומה- בדיקת דם ל PCR
ב. יש לבדוק האם הוא סובל מטפילי עור- מריטה המלווה בגירודים- בדיקה זו יש לבצע בעזרת לקיחת דגימה למקרוסקופ
ג. האם המריטה מלווה בשלשול וגירודים כי אז יש לבדוק המצאות טפיל הגי'ארדיה- בדיקת סרולוגיה מצואה התוכי לטפיל
ד. בעיית כבד- יכולה לגרום למריטת נוצות ולגירודים- בדיקת דם שוללת זאת.
ה. פטריית האספרגילוס- בדיקת מעבדה מאזור הלקות יכולה לאשר /לשלול זאת.
ו. מחסור בויטמין A ו/או ויטמין D
ז. תזונה לא מאוזנת ו/או שאיננה מתאימה לסוג התוכי.
ח. יובש הנוצות והעור- יש לדאוג להרטבת הנוצות באופן קבוע.
בעיית התנהגות:
א. שעמום- בעייה מרכזית בתוכים- יש לצייד את הכלוב בצעצועים המתאימים לסוג התוכי ולגודלם, יש לדאוג שהרדיו/טלויזיה ידלקו כשאתם לא בבית.
ב. חוסר שעות שינה- יש לדאוג לכסות את התוכי בזמן השינה- זמן שינה מינימלי של 10 שעות.
ג. חוסר יחס מצד בעליו- יש לדאוג להיות עם התוכי ולתת לו תשומת לב על בסיס יומי.
ד. סטרס- שינוי בהרגלי המחייה של התוכי- שינוי בית , שינוי כלוב או מיקום התוכי, הגיע ילד חדש לבית, הגיע בעל חיים חדש לבית- יש לוודא שסביבת התוכי לא השתנתה.
ה. תסכול מיני- במקרים מסויימים יש להביא בן/בת זוג לתוכי.
ו. שינוי בתנאי הממשק בתוכי- כלוב קטן, לא מאוורר דיו, מספר תוכים בכלוב אחד, רעש חזק בסביבת התוכי, רוחות פרצים בסביבת הכלוב- כל אלה יוצרים לחץ שיכול לגרום למריטה.

בהצלחה,

תודה

סוג התוכי שלי הוא תוכי גדל ראש. תאמת שלא מזמן עברנו דירה, אז המיקום שלו השתנה. ויכול להיות שלא היה לי יותר מידי זמן להתיחס אליו לאחרונה... עברו עלי ימים עמוסים.
בכל אופן אפנה לוטרינר שלי, כי לא ערכתי לו בדיקות המון זמן.
תודה רבה על המענה.

יהב43

New member
חיזוק הנוצות

גם התוכי שלי מרט את נוצות הזנב שלו. זה קרה בשל משבר שחווה כשבת הזוג שלו הופרדה ממנו. האם הנוצות צפויות לגדול מחדש? ובמידה שכן, מה ניתן לעשות בשביל להגביר את קצב הצמיחה ולדאוג שהנוצות יגדלו בצורה חזקה ובריאה?
הוא כל כך לא יפה ככה

מריטת נוצות

באם רקמת האם של זקיקי הנוצות או בסיס הנוצות - הרקמה הגרמינטיבית, ממנע בוקע הנוצה
לא נפגע הנוצות יתפתחו מחדש.
לשיפור מצב הנוצות יש צורך לתת לתוכי תזונה מלאה ומאוזנת בהתאם לסוג התוכי ,עדיף תזונה המבוססת על כופתיות לתוכים מאיכות גבוה , פירות וירקות מסוגים שונים , ולדאוג שסביבת התוכי תהיה לחה. לחות על
הנוצות חשובה מאוד לבריאות העוא והנוצות : בעזרת אמבטיית מים פושרים או תרסיס לחות אחת ליומיים - שלושה.
כמו כן ניתן להוסיף למזון תערובת של ויטמינים ומנרלים כגון אבקת פריים ( בעיקר סידן , ויטמין A ופוספאט) המשפרים משמעותית את גדילת הנוצות .

בהצלחה,

למעלה