התוכי שלי למד!!!!!

• פותח הנושא talkk
  • פורסם בתאריך

talkk

New member
התוכי שלי למד!!!!!

שלום לכולם! *דבר ראשון שלא קשור לפורום אבל אני ממש שמחה בגללו, קונים לי עוד צ'ינצ'ילה!!!!!!!* הקוקטייל שלי כבר יודע 'הסתובב', 'תן יד' ו'עשה שלום' והיום לימדתי אותו שתי פקודות יותר קשות: "שים" - נותנים לו קוקייה של השיער והוא שם אותה על עצמו כמו שרשרת... "רוץ" - זורקים לו משהו והוא רץ אחרי זה... נכון חכם בשביל קוקטייל (בלי להעליב קוקטיילים)????? טל

Xboy123

New member
וואי.. איך לימדת אותו את כל הדברים

האלה? אם לא תגידי לי אני אחנוק אותך(החנקה וירטואלית) ואהרוג אותך!!!! סתאאאם אני לא כזה אלים ורע.... אבל באמת איך לימדת את הקוקטייל שלך לעשות את כל הדברים האלה?? זה קוקטייל אפור או לבן? סליחה אם הפחדתי/הבהלתי אותך אבל זאת לא כוונתי. כשאני נלהב ממשהו אני מגיב בפראיות באופן מילולי(ולא פיזית חלילה). יש לי קוקטייל לבן ומשעשע אולי אוכל ללמד אותו דברים חדשים(זאת נקבה) ומה שהיא יודעת זה רק לתת לי נשיקה כשאני אומר לה את זה. היא מאוד קשורה אליי ומתה עליי ואני אוכל לנצל את האמון שבינינו לאילוף לדברים כאלה שהזכרת. אודה לך מאוד טל!

talkk

New member
אילוף!!!!!

אוקיי, אני אשתדל לפרט על כל דבר: דבר ראשון, הקוקטייל שלי הוא רגיל (מלא בצבעים), היה לי אפור שברח... הפקודות: הסתובב - מתחילים בלשים את התוכי על סטנד, ואז לוקחים צ'ופר וביד ימין מסובבים אותו סביב התוכי תוך כדי אמירת המילה:"הסתובב", ואם הוא יעקוב אחרי היד עם החטיף, הוא למעשה יסתובב. ונותנים לו את הצ'ופר, בהמשך עושים את זה עם האצבע, שמדריכה אותו איך להסתובב... עשה שלום - התוכי על הסטנד. ביד שמאל יש חטיף. את יד ימין שולחים כדי להעלות אותו על היד ואז כשהוא מרים את הרגל מזיזים את היד אחורה והכל תוך כדי אמירת המילה "עשה שלום", עד שבסוף יוצא שמנופפים לו עם האצבע, והוא מרים את הרגל חזרה, זה ממש חמוד.. תן יד - פועל על אותו עיקרון של עשה שלום, רק שכאן נותנים לתוכי לגעת עם הרגל ביד שלך, אבל לא להעביר את המשקל שלו לאצבע שלך, וברגע שהוא נוגע עם רגלו באצבע שלך, מרחיקים את היד ונותנים צ'ופר (תוך כדי אמירת "תן יד"). זה יגיע למצב שאתה אומר:"תן יד", מושיט לו את היד, והוא משיט לך אותה בל ילהעביר את המשקל... שים - הוא למד בטעות, הוא אוהב לשחק עם קוקיות, אז החלטתי לאלף אותו לזה. התחלתי לתת לו קוקייה, לומר לו שים תוך כדי שאני עוזרת לו לשים את זה על הראש שלו, בהמשך הוא כבר התחיל העביר את זה לבד לראש שלו, ונתתי לו צ'ופר כל פעם. רוץ - זורקים לו חתיכה של פרי/צ'ופר אומרים לו רוץ ןמפתים אותו לרוץ לשם, אני פשוט מלטפת אותו ודוחפת אותו ממש בעדינות לשם, ונותנת לו לרוץ, אבל כרגע אצלי הפקודה עוד לא נשלמה, כי הוא עושה את זה רק עם צ'ופרים, וחוץ מזה, הוא גם לא מחזיר את זה, רק רץ אל זה... מקווה שעזרתי, אם אתה לא מבין משהו, תגיד לי אני אסביר.... אם יש איזושהי שגיאה, סלח לי, פשוט כתבתי את זה ממש מהר... טל

Xboy123

New member
תודה על ההסבר!! רק הערה

לא הבנתי את ה"תן יד" כל כך. משהו נראה לי לא נכון במה שכתבת. אולי תכתבי יותר מפורט או תבדקי את מה שכתבת על זה? באמת שוב תודה!!! אני אנסה עם התוכי שלי כך שהצ'ופר יהיה אורז(התוכי שלי חולה על אורז וחוץ מזה הוא לא אוהב שום חטיף אחר לצערי, אהה הוא גם אוהב קורנפלקס)

התן יד ועשה שלום..לא כלכך הבנתי

ואיזה צ'ופרים אפשר לתת לתוכי?? אני קונה 2 קוקטיילים בן ובת ביום שבת..

talkk

New member
תשובה ממש מפורטת!!!!!!!!!

אוקיי, אני אעשה את זה עכשיו הרבה יותר מפורט... הנה: התוכי עומד על הסטנד. בד"כ התוכי שולח את רגל שמאל שלו כאשר אנחנו מבקשים ממנו לעלות לנו על היד. אני אתחיל הפעם בפקודה "תן יד". התוכי על הסטנד. משיטים לו את האצבע השמאלית, כאשר קצה האצבע מכוון לרגל שמאל של התוכי. אומרים לו "תן יד". התוכי ינסה לעלות לכם על האצבע. כאשר תוכי מנסה לעלות על היד, הוא קודם נוגע ביד עם רגל שמאל ואחר-כך, "דוחף" את עצמו למעלה, ומעלה את הרגל השנייה. בתרגיל הזה, אנחנו לו נותנים לו לעלות גם את הרגל השנייה, אלא רק ליגוע באצבע שלנו עם רגל שמאל שלו. כך נוצר מצב שלמעשה, התוכי תופס את האצבע, אבל לא עולה עליה. ב"עשה שלום" - אותו דבר, רק שלוקחים את אצבע שמאל, מושיטים לו אותה, כאילו בשביל שיעלה עליה, והרגע שהוא מרים את הרגל, מרחיקים את האצבע, יוצא מצב שכשמושיטים את האצבע לעבר התוכי תוך כדי אמירת "עשה שלום", התוכי מרים את רגלו. לאט, לאט תנסו להעלות קצת את האצבע שלכם, כדי שהתוכי ירים את הרגל יותר גבוה. אצלי זה הגיע למצב שרואים לו את כל החלק הפנימי של הרגל. אם עדיין לא הבנתם, אני אעלה תמונות של האילוף... אל תצפו שזה ילך לכם בבת אחת, את התוכי שלי התחלתי לאלף כבר מאז שהוא אצלי. טל נ.ב. - אני מנסה לאלף אותו עכשיו לדברים שהתוכית הראשונה שלי הצליחה. היא הייתה אצלי 4 שנים, ולמדה פקודה ממש קשה (בנוסף לכל הפקודות שמוזכרות כאן) : זורקים לה משהו, היא רצה אליו, קוראים לה חזרה, והיא מביאה את אותו דבר ומניחה את זה ביד שלך. גם לימדתי אותה שריקה מיוחדת, וכל פעם שהייתי שורקת את זה היא הייתה עפה אליי (אפילו אם היא הייתה בקומה ה-3 ואני ב-1) והייתה עושה מעגלים סביבי, עד שהיא הייתה נוחתת לי על הכתף. צילמנו את כל הקטעים האלה בוידאו, אבל אי אפשר להעלות את זה לכאן...

Xboy123

New member
אוף את חייבת לגרום לי לקנא??

התוכי קוקטייל מאולפת נקבה שלי ממש לא סבלנית והאילוף לעשיית הדברים שהזכרת, איתה, ממש לא יצליח בגלל חוסר סבלנותה וסיבות אחרות: 1. להסתובב- אם אני מסובב את הצ'ופר שהיא מתה עליו היא לא מסתובבת אלא מוותרת עליו(!!!) ונשארת במקומה! 2.תן יד ועשה שלום. כל הזמן כשאני מושיט אצבע ומייד מרחיק כשהיא מושיטה את רגלה, היא מתעצבנת ונושכת אותי, ואח"כ בורחת ממני מרוב עצבנות. לא אצליח לאלף אותה גם אם אהיה האדם הכי סבלני בעולם ואנסה את האילוף 10שנים. בכל מקרה תודה על ההדרכה בטח אחרים יעזרו בזה כדי לאלף את התוכים שלהם. אשמח אם תעלי תמונות של האילוף אני מאוד רוצה לראות את התוכי שלך ואיך האילוף נראה.. שוב תודה

talkk

New member
תשובות שיעזרו לך...

כנראה שהצ'ופר לא מעניין אותה, יכול להיות שאתה נותן לה אותו יותר מדי וזה כמו אוכל רגיל. היא כנראה לא מספיק מעוניינת בו בשביל להסתובב בשבילו, אבל אולי איזה חוט או מקל שיסתובב סביבה יגרום לה לרצות לתפוס אותו? חוטים ומקלות שניתנים לכירסום מושכים תוכים לאכול אותם. אם היא תעקוב אחריו תן לה את הצ'ופר. לגבי הנשיכות - בזמן האילוף צריך להתנהג מאוד בזהירות ועדינות עם התוכים. הם מאבדים עניין מהר מאוד, משתעממים ונושכים. צריך להתאמן על הדברים מספר פעמים, אם הם לא רוצים, עוברים למשהו אחר וחוזרים לזה אחר כך או שעושים הפסקה. אם היא מההתחלה ככה, זה קורה. גם התוכי שלי לא תמיד שמח שרוצים לקחת אותו על היד, ובטח שלא באילוף, ולכן, תתנהג מאוד בעדינות איתה, מצד אחד על תתפוס אותה מהנוצות, אבל מצד שני אל תוותר לה על כאלה נשיכות, כי אם היא לא תבין שהיא לא בסדר, זה יכול להפוך אצלה להתנהגות שהיא מחשיבה כהתנהגות חיובית. כשהתוכי שלי לא רוצה לעלות על האצבע, אני מעיפה אותו למטה (אם הוא על הכיסא למשל) ולא נותנת לו לעלות (הוא למד שהרגליים שלנו הן מעלית, הוא עולה על כף הרגל והיא מרימה אותו למעלה). הוא מבין שהוא לא התנהג בסדר, ומתחנף אליי. בהצלחה, טל

Xboy123

New member
חחחח מעלית? התוכי שלי גם אוהב לעלות

לי על הראש ולשחק לפעמים בשיער, אבל לפני כמה שבועות הוא עשה לי קקי על הראש ויום לאחר מכן על האוזן(יש לי אותו שנה, ותמיד הייתי שם אותו על הראש, ואף פעם לא הטיל את צרכיו על ראשי, אבל לפני שבועות הוא כן עשה את זה) ומאז אני לא נותן לו לעלות על הראש, אלא רק כשאני רואה שהוא עושה קקי ואז אני בטוח שהפעם הבאה שתטיל צרכים יהיה בעוד רבע שעה או יותר אז אני שם אותה על הראש לזמן מה. כן לפעמים כשאני זועם על התוכי אני מציק לה(מבהיל אותה באצבע שלי ועושה קולות של נשיקה שהיא לא אוהבת) כדי שתלמד לא להתעסק איתי אבל אז אני מרחם עלייה, נותן לה נשיקה ומלטף אותה כדי שתשכח את מה שעשיתי לה. היא כזאת חמודה ושמנמונת כשאני שם אותה על הבטן שלי והיא מטפסת כדי לעלות על הכתף, אז אם אני מלטף אותה בדרכה לכתפי אז היא עוצרת במקומה ונותנת לי ללטף אותה ואז היא יושנת לה מבסוטית עם ליטופים על הראש ועל הגב וקצת מסאג' בלחיים. זה כזה חמוד והיא מתחילה להזיז את הראש שלה על פי האזור בו היא רוצה שאני אלטף אותה ואז היא עושה סיבוב 360 מעלות עם הראש. בא לי לטרוף אותה!!

למעלה