התהפחות סירה בים

paparatsi

New member
התהפחות סירה בים

בגלל הרוח קפאו מקור במים צילום: אורן אור, נמל חיפה קישורים ממומנים לשרוף קלוריות כל היום חדש מהולמס פלייס: מ- 59 ₪ בלבד הרזיה וכושר בלי מועדון כושר! holmesplace.co.il/2GO טבעת ישנה שווה לך 400 שח אנחנו קונים זהב ותכשיטים ישנים! קבל את המחיר הגבוה ביותר ובמזומן. www.GoldExpress.co.il בת 21 עושה כסף בבורסה רוצה לסחור בבורסה וחושש להפסיד? יש לנו פתרון בשבילך.קרא עוד www.Bursa4u.info חתונה קסומה בגלריית לורנס חתונה על הגג מול קו הרקיע של ת"א חבילת הפקה כוללת לארגון חתונה מהיר laurens.best-offers.co.il קורס מאמנים התמחות בתזונה מטעם בית הספר למאמנים 'לרדת בקלות' התמחות בתזונה נכונה והרזיה מעשית www.getcall.biz הֲכִי קָרוב לאִמָּא הרשמי באתר מטרנה וקבלי דוגמית חינם ועוד הטבות לך ולתינוקך, כנסי עכשיו! www.Materna.co.il מצאנו בלוח דירות למכירה לוח רכב 120 מ"ר ברחובות דירה בשכונה פרטית 11 סטודנטים מהטכניון התהפכו בים וחולצו. צפו הרוח החזקה שנשבה בים הכריעה את תורן המפרשית של הסטודנטים. הם התהפכו וסירת נתב של נמל חיפה חילצה אותם. "הרוח הקפיאה אותם במשך חצי שעה", סיפר אחד המחלצים בסירה. בדרך הביתה הפעילו עבורם חימום כדי שיפשירו אחיה ראב"ד פורסם: 30.12.11, 13:31 הינדסו את דרכם מחוץ לסכנה: 11 סטודנטים מהטכניון שיצאו הבוקר (יום ו') לשיט במפרשית במפרץ חיפה התהפכו עם סירתם בלב ים, וחולצו בשלום על-ידי אנשי נמל חיפה. שני סטודנטים נפגעו בתקרית הרטובה, אך השייטים סבלו בעיקר מהרטיבות הצוננת. עוד בחדשות ynet: בעל רוצץ את ראשה של אשתו, הבן הקטן היה שם סטודנטים לחשבונאות: "לא מכירים בלקויות שלנו" המפרשית מדגם סנונית הפליגה מהחוף השקט, שסמוך לבסיס חיל הים בחיפה. סמוך לשעה 10:00 הבחין בהם קברניט של ספינת סוחר, ודיווח לתצפית בחדר המבצעים של נמל חיפה כי הסירה התהפכה במרחק של כשני קילומטרים מהכניסה לנמל. קרדיט: אורן אור, נמל חיפה סגורשליחה לחבר כתובת דוא''ל של החבר שמך כתובת הדוא''ל שלך נושא הקלידו את הקוד המוצגתמונה חדשה הסרטון נשלח לחברך סגורהטמעת הסרטון באתר שלך קוד להטמעה:<object width='400' height='300' type='application/x-shockwave-flash' data='http://mediadownload.ynet.co.il/flowplayerlive/flowplayer.commercial-3.2.5.swf'><param name='movie' value='http://mediadownload.ynet.co.il/flowplayerlive/flowplayer.commercial-3.2.5.swf'/><param name='flashvars' value='config={"key":"#$82d88990cf33aa2235a","clip":{"url":"rtmp://cp100692.edgefcs.net/ondemand/hd/1211/3012111250_sfina.flv","provider":"rtmp"},"plugins":{"rtmp":{"url":"http://mediadownload.ynet.co.il/flo...5,"left":15,"fullscreenOnly":false}}'/><param name='allowfullscreen' value='true'/><param name='quality' value='high'/><param name='cachebusting' value='true'/><param name='bgcolor' value='#000000'/><param name='wmode' value='opaque'/></object> צפו בחילוץ הסטודנטים שהתהפכו במפרץ חיפה < הקודם1 מ 3הבא > 01:4901:49נתניהו: נשים יישבו בתא הטייס ובכל מקום02:5902:59מחשבים - מצלמות 00:2000:20באמצע שידור: דן שילון פונה לאיכילוב by Taboola סירת נתב, שהייתה באותה שעה במרחק של פחות מקילומטר מהמקום, הוזעקה למקום וחילצה את הסטודנטים. "קיבלנו קריאה בקשר מהתצפית על סירה שהתהפכה", סיפר אורן אור שהיה על סירת הנתב יחד עם הסקיפר יהודה חמו ונתב הנמל, איציקה מוטולה. "הגענו לסירה וראינו את הסטודנטים יושבים על סירה הפוכה, כשהם רועדים מקור", אמר אורן אור. "חלק מהחבר'ה היו עם חצי גוף במים והם סיפרו שהיו במים קרוב לחצי שעה. זה הרבה זמן בטמפרטורות כאלה, והרוח גם הקפיאה אותם". הסטודנטים "הפשירו" בחימום שהופעל בדרך לחוף (צילום: אורן אור, נמל חיפה) הסטודנטים, שהיו חגורים בחגורות הצלה, הועברו לסירת הנתב ושם הפעילו אנשיה את החימום בכדי לסייע להם "להפשיר". הם סיפרו לאנשי הצוות כי במהלך השיט נשבר התורן שהחזיק את המפרש כתוצאה מהרוח החזקה, ולאחר מכן הסירה התהפכה. אחד הסטודנטים נפצע ברגלו וקיבל טיפול רפואי עם שובה של הסירה למחלקת הים בנמל. סטודנט אחר ספג מכה בראשו. במפרץ חיפה מנשבות היום רוחות דרום-מזרחיות בעוצמה של עד 25 קמ"ש, וטמפרטורת המים היא כ-20 מעלות. בתחילת חודש נובמבר, התהפכו במפרץ מספר סירות של צופי ים, במהלך הכנות למשט, והחניכים נפלו למים. כל החניכים חולצו אז בשלום על ידי המדריכים ויחידת השיטור הימי. תגיות: חיפה | נמל חיפה

אבי 2203

New member
התהפכות סירה בחיפה

כשהסירה הגיעה בחזרה הפוכה לחוף השקט אנשי "שייט חיפה" עמדו והסתכלו על הסירה ההפוכה ולא עזרו לגבי להרים את הסירה לחוף. ואני שואל איפה אחוות השייטים?

bruli ssj2

New member
שיט תחרותי סטייל "שייט חיפה" אין אחוות שייטים

יש מועדונים אחרים (גם תחרותיים) עם "אחוות שייטים"
הנהגת/הנהלת שיט חיפה לא מבינה באחוות שייטים

xfwind

New member
אני מניח שיש שני צדדים למטבע.

לגבי אחוות שייטים - מזכיר לך את החלצות מאמנים של שייט חיפה שיצאו מרחק לא קטן כדי לסייע ל"צופי ים". הסטודנטים מתאמנים גם עם ציוד של "שייט חיפה" - גם כזה שנתרם.....

אבי 2203

New member
אכן שני צדדים....

אתמול זה היה "רק" להיכנס למים לעזור להפוך את הסנונית לא משהו רציני...אנשי שייט חיפה עמדו על החוף והסתכלו... נתנו לגבי להילחם..

xfwind

New member
יקירי -

אני מכיר את "שייט חיפה" מהיום שנולד. נכון שאני מוטה, אבל אני מניח שהסיפור קצת שונה ממה שאתה מתאר. סירות מתהפכות וצפות. זה בסדר. יוצאים מזה.

xfwind

New member
אני מבין שהיית שם בעצמך.

חלק מהסטודנטים, אגב הם בוגרים של "שייט חיפה"..... שיעורי הימאות של הסטודנטים הם על ידי המרכז הימי/משרד החינוך ולא "שייט חיפה". אם אני לא טועה הוצעה להם עזרה ווסירות וגם סייעו להם בנסיונות הפיכת הסירה באמצעות סירות מנוע.... רשומון.....

סיפור שקרה במועדון שייטי חיפה

זוג חברים יצאו לפני שנה מאיזור שייטי כרמל\ צופי ים חיפה עם זוג קייקים וחתרו להנאתם לכיוון היציאה של שובר הגלים במצב של ים שקט ותנאים נוחים לחתירה. לאחר חתירה של כ-חצי שעה הבחינו שהים מתחיל לעלות והרוח מתגברת ( מזרחית ) החותרים בעלי ניסיון רב החליטו שלא כדאי להילחם ברוח ולחתור נגד הזרם והחליטו לחתור עם הרוח בצמוד לשובר הגלים ולצאת בחוף השקט\מועדון "שייטי חיפה " רק כדי להגיע לחוף מבטחים ואחר כך כבר יסתדרו עם המכונית וכל הלוגיסטיקה הכרוכה בחזרה לשייטי כרמל. מה שהם לא ידעו ולא ציפו לקבלת הפנים " החמה " שקיבלו מאנשי שייטי חיפה !!! צעקות, קללות ודרישה לצאת בחזרה עם הקייקים לים, מצב שהיה בלתי אפשרי הרוח היתה כבר מאד חזקה והדרישה לצאת מהם בחזרה לים היתה פשוט לשלוח אותם אל מותם!!! כמובן שהם לא הסכימו וחברי שייטי חיפה החליטו בשיא חוצפתם עוד להזמין משטרה למקום. כן כן ימאות טובה אחוות שייטים , השוטרים ראו בעצמם את מצב הים ואפשרו לזוג חברי להוציא את הקייקים דרך יבשה .

xfwind

New member
חותרי קיאקים מתארחים בחוף השקט

לעיתים קרובות ונהנים מהמקום. אני אישית שוחחתי עם כמה מהם, שתיה/שרותים/ומנוחה בכיף. נשמע מוזר ורע. גדי

גדי אני לא רוצה לפרט

מעבר לסיפור עצוב זה, תאמין לי שגם אני נדהמתי לשמוע על אותו מיקרה. דרך אגב חלקו של מיקרה זה עלה כאן בפורום באחד השירשורים לפני כשנה.

lunatick

New member
בלי להכנס למלחמות מיותרות

הים הנוח היום אפשר לי להכנס קרוב לחוף של רמבם ולהפתעתי ראיתי שהסירה עדין הפוכה. יש מי שיכול, רוצה להסביר? יואב

yami13

New member
אני לא מבין

שייט חיפה אחראי על כל אחד בים?? איזה כבוד. תקלות קורות, סירות מתהפכות, תרנים נופלים ...זאת לא הבעייה - זה חלק מהשייט, לטכניון בחסות משה"ח יש ליווי עם סירות מנוע ע"י מדריך מתאמם - האם הוא יצא לים באותו בוקר? אם מכן מדוע פיילוט היה צריך לאסוף את החברה? זו השאלה!! שייט חיפה איננו צריך לשבת עם משקפת בחוף ולהסתכל כל העת על פעילות משה"ח/טכניון אך יירתם לעזרה כאשר הוא יתבקש (עיינו ערך צופי ים מלפני חודש וחצי). החברה משייט חיפה ניסו לעזור לקבוצת החכמולוגים מהטכניון להפוך את הסירה, אך ללא הועיל. ניסו עם 2 סירות מנוע. (כל צוות שייט חיפה מנה באותה שעה 3 אנשים בחוף...) בשעה 1230 הקבוצה של הטכניון היתה צריכה לרוץ הביתה אז קשרו את הסנונית לסינקר ליד שובר הגלים של חיל הים והלכו להם (ארוחת שישי ובתי כנסת באמת יותר חשובים מהסירה - בכל זאת רק פיברגלס ועוד "לא שלי") . הפתרון שנבחר כמובן לא חכם במיוחד, אם כבר היה עדיף שהסירה תשאר במיים הרדודים בסמוך לחוף ולהמתין (כן כן לא לרוץ הביתה בחוסר אחריות) לעשרות האנשים במועדון שמגיעים בצהריים כדי למשוך את הסירה ההפוכה המלאה במיים. אבל החברה מיהרו.. (אנשי שייט חיפה לא ממהרים לשום מקום , נמצאים גם בשישי וגם בשבת מהבוקר עד עמוק בשעות החושך ולא חסרים ילדים שיכולים לעזור בשמחה לכשיתבקשו) כנראה שכאשר הסירה לא שלך או שאין לך קשר "מיוחד" איתה, אתה משאיר אותה לחסדי הים. (אני ממליץ בחום להשאיר במיים סירות בפרט כאשר יודעים שנכנסת סערה - זה ניסוי מעניין ביותר, ברמת האנטיליגנציה הנמוכה של תוכנית הטלויזיה "מכסחי המיתוסים") סוף שבוע מצויין , ונקי מתקלות לכולם!!

sun day

New member
ובכל זאת מדוע הצוות לא ניסה להפוך אותה

או שכן ניסה והתיאש?

הזקן2

New member
תוספת קטנה

הם שהו זמן רב במים עם הסירה הפוכה אונייה הזעיקה עבורם חילוץ ופיילוט יצא לעברם לא ברור לי מדוע ואיך אף אחד לא ראה ?? ואיך זה שאף אחד במשך זמן רב לא הגיע לחלץ אותם?? הסיפור יכול היה להגמר בצורה לא טובה-החברה כבר היו מותשים.

למעלה