התגעגעתי, אז באתי

זנערלן

New member
התגעגעתי, אז באתי

חסר לכם אידיוט?

כבר זמן רב שלא הגבתי בפורום, כהרגלי להיעלם לתקופות ולתרץ, אנסה לעשות זאת שוב.
אני נמצא כרגע בתחילת לימודיי הסאונד שהתחלתי. המעבר בתוספת לימודים ועבודה מיד לאחר מכן, כרגיל, תרצן עלוב!
חווית הלימודים היא מהנה ומאתגרת כאחד, אך הלימודים שאני בחרתי לעצמי, גורמים לי ללא מעט הנאה, לצד גילויים מוזיקליים חדשים ואנשים חדשים שמסתבר שישנם עוד משוגעים, ממש כמוך ששומעים מוזיקה מוזר וביזארית שרחוקה שנות אור מהמיינסטרים הטיפוסי, ולכל אחד אישיות מעניינת וצבעונית, בפעם הראשונה בחיי כיף לי ללמוד. וזה לא דבר של מה בכך!
בין שיעור תיאוריה מוזיקלית לאולפן, לקיובייס, או לדברים נחמדים פחות כמו חשמל או מדעי האקוסטיקה, יש הרבה שעות של כיף ושל שיחות על מוזיקה בעיקר, חוויה בהחלט חדשה עבורי.
גם בצוות המרצים ישנם כמה אנשים ממש כיפיים שנותנים אחלה עצות ואחלה המלצות על מוזיקה, אתן כאן כמה דברים שגיליתי דרכם:

1. Kora Jazz Band - Oye Como Va
קטע מגניב לאללה של להקת קורה (נבל אפריקאי) ג'אז בנד. פרשנות מעניינת מאוד לשיר.

2. Victor Wooten - Zenergy
קטע מעניין מאוד של הבסיסט ויקטור ווטן ונגנים מעולים, אפשר לראות את הדינמיקה ביניהם באולפן. הראו לנו גרסא של סשנים של ההקלטה הזאת, בו רואים אותם מדברים תוך כדי ואת ההבנה המוזיקלית ביניהם וכל אחד מביא את הצבע שלו לזה, לצערי לא מצאתי את הגרסא הזאת אז שמתי את הרגילה.

3. Prem Joshua - Secret Place
מסע פסיכודלי לעומק המוזיקה ההודית, ע"י בחור גרמני שהמסע להודו שינה את חייו.

4. http://www.youtube.com/watch?v=7mkLoSqqvq8 - Michel Camilo - Caribe
ג'אז לטיני משובח.

יש עוד אך אני לא זוכר עכשיו הכל. שלא תחשבו אבל שלא קראתי בפורום מדי פעם, תודות לכם גם התעדכנתי לגבי החדש של יאנג, שמאוד אהבתי.

ובעניין אחר, אני גם קצת אגואיסט
ומעוניין בעזרתכם. קיבלנו מטלה קטנה בשיעור תאוריה מוזיקלית והיא למצוא שירים בכל מיני משקלים שונים, שירי פולימטר (שני מקצבים שונים במקביל), אבקש את עזרתכם למצוא לי שירים בפולימטר / פוליריזם, מי יודע אולי זה יכול להתפתח לשרשור נחמד :)

noosh

New member
לימודי סאונד, איזה כיף

טוב לשמוע שאתה נהנה וטוב לך, מסגרת אקדמאית צריכה להיות מהנה ומעשירה, אז כנראה שאתה במקום הנכון.
בנוגע לשירי פולימטר - הלהקה הראשונה שעולה לי בראש היא ג'נטל ג'יאנט, שתמיד מרגישים לי קצת לונה פארק במיוחד בגלל המשחקים האלה.
אני לא בטוחה שאני יודעת היום לזהות בדיוק את המשקלים ולהבדיל איפה יש שינויים (פעם הייתי כלכך טובה בזה... אויל אינ צריכה לחזור לנגן קצת), אבל לדעתי בפתיחה של Octopus אפשר למצוא לא מעט שטויות כאלה (נגיד, תנסה מדקה 2:45 כזה, אאל"ט יש שם שימוש בפולימטר, או אולי בסביבות 4:45. אבל אולי אני ממש טועה ולא יודעת לזהות את זה כמו שצריך, אז אני מתנצלת מראש. עברו המון שנים מאז לימודי המוזיקה שלי) ואולי גם בהמשך שלו, אני פשוט לא חושבת שאני מסוגלת להקשיב לכולו כרגע. וגם ב-On Reflection מתוך Free Hand, בפתיחה יש לדעתי פולימטר. ובטח גם ב-Three Friends (בסביבות 1:30 בשיר הראשון אאל"ט), בקיצור, נראה לי ששווה להקשיב להם קצת.
בכלל, פרוג זה כנראה המקום הקלאסי לחפש שינויי מקצבים ומשקלים, בטח גם ליס יש משחקים כאלה ב-Close To The Edge, פשוט לא הקשבתי לאלבום הזה מיליון שנים אז אני לא בטוחה לחלוטין איפה ואם בכלל. זה הזמן להוריד את כל הצפרדעים מהמדף ולהתחיל להתעמק בהם :)
אבל פרוג זה האיזי וואי אאוט. עכשיו אני תוהה איפה אפשר למצוא כאלו בקטעים שהם לא פרוג. נראה לי ששאר חברי הפורום יהיו משכילים ממני, אבל אנסה לחשוב קצת גם כן. אולי סופיאן סטיבנס הוא גם כיוון נחמד לזה, אני אלך להקשיב לו ולראות אם אני מוצאת משהו.

בהצלחה!

זנערלן

New member
תודה!

אני בהחלט מרוצה מההחלטה ללמוד סאונד, אין דבר אחר שהייתי מסוגל להשקיע בו את כל מאמציי ורצוני. אני הולך לכיוון הזה בכל הכוח והרצון ומאוד מעוניין לעסוק בזה ברגע שאסיים את לימודיי.

לגבי הדוגמאות, ג'נטל ג'יאנט הביאו לי המון אפשרויות, אך דברים מסויימים קצת אתגרו אותי, הצלחתי למצוא כמה שירים, אך באחרים הספירה קצת מסתבכת לי, תודה על הדוגמאות ששלחת!
פרוג הוא בהחלט מקום טוב לחפש בו ואכן מצאתי לא מעט דברים שחלקם ברורים ואחרים לא ממש.

הצלחתי למצוא את השיר שלהם: Just the same מתוך Free Hand

שוב תודה על העזרה! :)

למעלה