התגייסנו

פיאמטה

New member
התגייסנו

הקטנה התגייסה אתמול. משש היינו ערים והיא היתה מאוד נרגשת אפילו פגשה שם חברה מהשכבה. אך לא יהיו ביחד.
בשתים עשרה בלילה התקשרה שרק מתארגנת לשינה והמיטה למעלה,כמעט לא אכלה כלום כל היום,היה ארוך ומייאש.הבסיס ליד אילת,ולא ישנה באוטובוס בכלל לא הצליחה,אני בטוחה שזה ממתח התרגשות,חוסר שקט פנימי .כי אחרי יום כזה איך לא נרדמים. כמובן שעודדנו אותה , עם כל האמירות המרגיעות ושזה ככה בהתחלה.
מקווה לשמוע שלפות אכלה היום,ואולי באורח פלא תשמע יותר מעודדת?

אדרת2

New member
פיאמטה בוקר טוב לך וקבלי חיבוק גדול.

אתחיל במילות עידוד ובהצלחה רבה רבה לבת ולכם המשפחה.

מוכר, כך כולנו מרגישות ולחוצוצת בהתחלה. עד שהחיילת תכיר ותמצא את מקומה בין החבר'ה ובמיטה שיהיה לה נוח לא בטוחה שבהתחלה נוח, אבל לומדים להתרגל, לומדים ...
את צודקת שהכון לעוד אותה ולחזק. כשהיא תגיעה הביתה תפנקי אותה ואיך לי אמרו בהתחלה...הזמן עושה את שלו...עם האוכל החיל שלי ירד 10 ק"ג בכמה חודשים. לומדים לאכול, ולומדים שאמא תשלח חבילות...ורק לשדר שהיא תסתדר.
המון המון בהצלחה.

אדרת2

New member
יום שני- בשורות טובות לכולם.

פולי44

New member
בוקר טוב לכולם, יום שני

פיאמטה, בהצלחה למתגייסת הטריה, אני בטוחה שהיא תהיה בסדר, אבל החששות שלך מאוד מובנים.
ב' הגיע אתמול לאפטר, ובילה כמעט את כולו עם החברה. היום יצא מוקדם בבוקר בחזרה לבסיס, עוד לפני שהתעוררתי
אצל א' דממת אלחוט
המשך שבוע טוב לכולם

r i n i

New member
בוקר טוב ליום שני

הבכור בשטח עם חייליו.
במוצ"ש הלך לעשות ביוזמתו ועל חשבון זמנו הפנוי ביקור בית אצל אחד החיילים שלו.
מדובר בחייל בודד שגר אצל הדודים שלו בעיר שלנו ולכן לא איכפת היה לו לקפוץ לביקור.
במהלך הביקור התברר כי הדוד שלו מכיר את החייל הצעיר (מורה לשל"ח שמכיר את המש"צים במחוז).
כרגע על הפרק: עזרה לחייל בודד של הבכור מצפת.
אני כנראה מצליחה לשדך בינו לבין משפחה במקום שיעזרו לו.
אפשר להשתגע ממה שקורה עם החיילים הבודדים.

אצל הצעיר הכל בסדר, השבוע אמורה להיות שיחה עם מפקד ביה"ס לגבי יציאה לקצונה.
הוא מתלבט בין להשאר ולהיות מקצועי בתחום או לצאת לקצונה (קצת מוקדמת לטעמו) ולהתקדם בפיקוד.
על הפרק עומדים הוא וחבר טוב ששניהם חשבים דומה אבל רק אחד יצא.
הסיכום בינהם: הטוב ביותר יצליח והאחר מקבל את המצב ברוח טובה.
מקווה שישאר ככה (ושהצעיר יצא לקצונה).

המשך שבוע חמים ונעים.

אדרת2

New member
לאמא דואגת ולריני היקרות תודה ענקית על העזרה

היום אעבור דרכך ריני.
תודה גדולה ורבה.

אדרת2

New member
פולי יש לי שאלה-

את כותבת שהחיל היה עם החברה ויצא כשאת עדיין ישנת...בהגיון התקין שלי אני מבינה שכך הם החיים, אבל...קשה עלי ההתנתקות מהחיל שלי...מה החברים והחברה קודמים לאמא? לי קשה כשהחיל מגיע ורץ לחברים ולחברה ואני קיימת כן, אבל...ת יודעת לא במקום הראשון.
אז איך מתקדמים? ואיך מכניסים לראששל אמא, ש...החיל שלי כבר גדולויש לו עוד דברים לעשות חוץ מעניני משפחה ואמא...

פולי44

New member
אדרת יקירתי, שאלה טובה

במקרה של החייל הספציפי הזה שלי אין כל כך בעיה כי יחסית הוא נמצא הרבה בבית.
דווקא עם אחיו, א', שמגיע פעם בשבועיים הביתה, הבעיה יותר מודגשת כי גם אני רוצה לראות אותו והוא לעיתים קרובות ממהר ישר לחברתו ואפילו ישן אצלה בלילה. למדתי להסתדר עם זה, כי פשוט אין לי ברירה. אני מבינה את הצורך של החברה שלו לראות אותו כמה שיותר, ואני אמא שלו, ותמיד אהיה אמא שלו, לא משנה מה. אז לומדים להנות מהזמן הקצר שיש ביחד ולתת לו את ההרגשה שהוא תמיד יכול לבוא הביתה ולהרגיש טוב.

פיאמטה

New member
שעת ת"ש-שאלה

האם יש שעה קבועה לשעת ת"ש? אני מחכה לטלפון מהבת עשר בלילה ועוד לא התקשרה ,מי מכירה מהבת שלה?יש מישהי שהיתה לה בת בטירונות בסיירים של חיל האיסוף?
אשמח לדעת

אדרת2

New member
אמא'לה שעת ת"ש אינה קבועה.

לגבי המיקום בו ביתך נמצאת , אנא אל תכתבי יחידה...ולגבי היחידה עצמה כן כן מכירה הייטב...יש להם שעות לא שעות. קחי הרבה אויר וכשהיא תוכל היא תתקשר.

katam

New member
מש"קית ת"ש = תש"קית תנאי שירות

שעת ט"ש = שעת טרום שינה

כוננות ניידים בערב

את מחזירה אותי 4 שנים אחורה כשהבת שלי הייתה שם בקורס והיינו צמודים לניידים החל מ 21:00 בערב כדי לשמוע ממנה.
השעה משתנה ולפעמים הייתה מתקשרת רק בסביבות 11 בלילה ויותר.
נראה לי שזו השגרה אצל כל משפחות הטירונים, החל משעות הערב מחכים לשעת הט"ש המבורכת, הבלתי קבועה והבלתי תלויה.
חזרנו לכוננות ניידים עם נ' מחכים בערב לשמוע ממנו , גם בסמס , אם אין לו זמן . גם אם השעה משתנה כל פעם והיא משתנה.
איזה כייף לשמוע אותו וממנו.
והוא ממש בסדר, אתמול היה ממש עייף אחרי תורנות ארוכה במיוחד."היה קשה ועבר..." הוא משתתנה לי ממש מול הפנים החמוד הזה, מנער של בית וסביבה מגינה הופך להיות לבוגר , עצמאי, ו"זורם" עם כל מה שמזמן לו המפגש עם הצבא.
כל הכבוד בן !!!!

למעלה