התבלטות :/

tslilush

New member
התבלטות :/

בין התואר הדו חוגי למדעי המוח (ספיכולוגיה וביולוגיה באוניברסיטת תל אביב) לבין רפואה. מאז ומתמיד חשבתי שאני רוצה ללמוד רפואה. הצבא דווקא פתח לי כיוונים נוספים לחשוב עליהם, ותמיד חזרתי לרצות רפואה. אבל אני חושבת שזה בעיקר בגלל הלימודים שנראים לי מדהימים - ומשלבים את הנושאים ששאני הכי מתעניינת בהם. ופחות בגלל המקצוע עצמו. אני לא יודעת אם אני רוצה להיות רופאה מטפלת באמת. מפחיד אותי דברים שאומרים על רפואה כמו "הקטע האינטלקטואלי נגמר מאוד מהר" "לרופאים אין זמן למחקר וכו', העבודה חוזרת על עצמה.." המסלול המשולב של מדעי המוח מאוד מושך אותי. משלב המון המון תחומים במקביל. אני אוכל דרכו להיחשף לנושאים הללו ולבחור בצורה נכונה יותר את התואר השני. וכמובן שיש את המסלול ארבע שנים לרפואה בתל אביב, מה שאומר שאני כנראה לא אוותר לגמרי על רפואה. למרות שבתואר כזה עמוס נראה לי שבלתי אפשרי להשיג ממוצע מעל 90, מה שאולי יהפוך את סיכויי לרפואה לאפסיים... יש לי כרגע נתונים להתקבל לשניהם. למרות שנמוכים יחסית לרפואה (פסיכומטרי 750 ובגרות 107 - עם סיכוי ל108). ההורים שהם כביכול מביני עניין מאוד לוחצים על "רפואה ודי" "ומה אני אעשה עם התארים האלה" "למה ללכת סחור סחור ולא פשוט להתחיל ישר רפואה". למרות שההורים פחות משפיעים על השיקול שלי, הם מייצגים צד מסוים. אני מאוד מבולבלת כרגע ואשמח מאוד לעצתכם...

לכי ללמוד רפואה אם את מתקבלת.

התואר השני רק נשמע מגניב... ואומנם הלימודים יכולים להיות מעניינים, אבל חבל בתור בוגרת תואר כזה לחזור לעבוד בשירות לקוחות... באמת חבל. ממש אל תבני על זה שתתקבלי אח"כ למסלול הארבע שנתי של הרפואה.. זה הולך להיות כל כך טירוף.. כל החוג לביולוגיה, ויתר מקצועות הרפואה והבריאות מלאים באנשים שלא הצליחו להיכנס לרפואה ורוצים גם כן את המסלול הזה מאוד. כמו שקשה להתקבל רגיל, קשה סביר להניח גם להתקבל דרך המסלול הזה, לפחות באותה מידה. בואי נגיד שגם ככה הדרך לרפואה לא כזאת פשוטה, אם יש לך זיקה מספקת למקצוע- בואי תנסי להתקבל.. אולי בכלל לא תצליחי. .ואז זה יפתור לך את הבעיה ותלכי ללמוד מדעי המוח, שאני מאוד מקווה בשבילך שבאמת תאהבי ובאמת תמשיכי איתם לתואר שני.. אחרת זה סתם תואר.. כמו רוב התארים באוניברסיטה... רק שהוא לא קל במיוחד.

למעלה