התארגנות ליציאה

פלגיה

New member
התארגנות ליציאה

זאת בעיה שקורית לי עם כל הילדים, כל פעם מישהו אחר. עומדים לצאת מהבית, לטיולים או לקניות, או לכל דבר שהוא. שעת היציאה ידועה מראש הילד התורן מתלבט, הוא לא יודע אם הוא רוצה לצאת, או לא רוצה, וכמובן לא מתארגן בכלל. שעת היעד מגיעה, ואז בשלה ההחלטה "אני בא, חכו לי". ואז כל מי שמוכן צריך לחכות להוד מעלתו שיתארגן ויצטרף. מוכר? יש משהו שאפשר לעשות נגד זה?

לורליי43

New member
לתת התראה 45 דק' לפני

ואחר כך 30 דק' לפני, ו-15 דק' לפני. ולא לחכות למי שמתחרט בסוף.

פלגיה

New member
התראה יש

אפילו כמה. אבל אני לא מסוגלת לא לחכות. בעיה שלי כנראה.

noaagr

New member
בעיה מוכרת

עוד לא מצאתי את הפתרון. אני מתזכרת לפני ושוב לפני אבל בסופו של דבר אני בד"כ לא מסוגלת להשאיר בבית. רק במקרים שאני ממש ממהרת אני לא מחכה. אם יש לי את האפשרות להמתין מספר דקות - אני ממתינה..

פלגיה

New member
כלומר?

אם הילד יוצא יחף, לא מסורק, ועם פיג'מה - להכין לו בשקית בגדים, מברשת ונעלים, ושיתארגן בזמן הנסיעה? <ואם נוסעים באוטובוס?>

צימעס

New member
בדיוק.

אם החויה של נסיעה בפיג'מה לא מוצאת חן בעיניו, אפשר יהיה להזכיר לו בפעם הבאה. משהו כמו "זוכר שהתחרטת? אז הנה אני מחליטה בשבילך שאתה מצטרף". או אפילו - "תתלבש, אם ברגע האחרון תחליט לא לנסוע, תישאר". אני חושבת שכמה פעמים בהן הוא רואה שהוא מצטרף ברגע האחרון ולא מחכים לו (הבלגן כולו עליו ולא על אחרים) יעזרו לו לקבל ממך אמירות כאלה.

צימעס

New member
עוד לגבי פיג'מה -

יש מצב שישן מראש בבגדים של מחר? זה קורה לכולם, או רק לילד אחד ספציפי?

פלגיה

New member
זה קורה לכולם

גם לבת ה- 13, שאצלה זה לא פיג'מה, אלא "לא שמתי את העגילים שרציתי, ולא הספקתי להסתרק, וחכו שניה אני מצחצחת שיניים בפעם הרביעית הבוקר". אם חושבים על זה - גם אבא שלהם כזה, כך שיוצא שתמיד אני הראושנה להתארגן ליציאה ומחכה לכל השאר <ואני שונאת להשכיב אותם לישון בבגדים של מחר. דפקט שלי>

פלגיה

New member
../images/Emo4.gif זה מה שאני לא רוצה שיקרה

אני רוצה שילמדו לעמוד בזמנים בצורה טובה, ולא ייצאו מתוך בהילות ולחץ.

shuly1

New member
כיוון השעון

בוקר טוב אצלנו השעון מכוון תמיד ל 10 דקות קדימה טוב במיוחד לבקרים הילדים יודעים שיואים בשעה 07:10 לפי השעון אבל במציאות זה רק 07:00 עוזר לי המון... רק שהגדולה הבינה את העניין

פלגיה

New member
ככה זה אצל חמותי

כולם התרגלו שהשעון לא מראה את השעה הנכונה אף פעם, כך שלא מתייחסים אליו בכלל

ליאת +

New member
אני עם שניים בקושי מסתדרת

אז עם שישה? האם השאיפה שלך בכלל מציאותית? כי אם בכל פעם מדובר בילד אחר, אז יתכן שהתשובה היא שלמספר רב של אנשים (בין אם ילדים או מבוגרים) קשה להתארגן בו זמנית. יתכן שאם תקבלי את העיכוב הזה כחלק מהחיים שלכם יהי לך יותר קל לשאת אותו. בינתיים אולי כדאי שמי שכבר מוכן יצא מהבית כדי למנוע את המצב המעצבן שהמאורגנים מתחילים גם הם בעקבות העיכוב להתפזר לך.

למעלה