התאמת מערכת גב

sela v

New member
התאמת מערכת גב

זה משהו שבד"כ בחנות, כשקונים תרמיל לא מסבירים איך בדיוק להתאים את מערכת הגב, במיוחד לא מסבירים כיצד אני יכול לדעת אם וכמה אני צריך לכופף את מוטות האלומיניום במערכת הגב (יש לי תיק Karrimor)? אם מישהו יודע באיזה אתר יש איורים או יכול להסביר לי איך עושים את זה, אשמח לקבל את התשובה.

beni165

New member
הסבר חלקי

שלום לכולם. אני אנסה לתת אסבר לשאלה למרות שקצת קשה לכתוב על זה. מערכת גב צריכה בראש ובראשונה להיות מותאמת לגובה של התרמילאי. כלומר, בגדול לאנשים בגובה 150 160 מומךץ לקחת תרמיל בגודל 60 ליטר ולאנשים גבוהים יותר מומלץ תיק גדול יותר, מהסיבה הפשוטה שגובה האדם משפיע על אורך הגב שלו וכך גם גודל התיק על אורך מערכת הגב שלו. אחר כך פשוט צריך לפתוח את רצועות הידיים, להניח את התיק על הגב ו"להקפיץ" אותו על המותניים כך שהרצועה התחתומה תסגר על המותניים, על עצמות האגן - הרצועה החשובה ביותר (משקל על הכתפיים משפיע על כל הגוף, משקל על המותניים משפיע רק על הרגליים). רק אחרי שהרצועה הראשונה מותאמת, מהודקת ורב המשקל מונח עלייה, אפשר להדק את רצועות הכתפיים, ולוודא שהן עוטפות כמה שיותר את הכתף, אם הן באוויר צריך להנמיך את המערכת. יש עוד שתי רצועות איזון קטנות שמופיעות ברב התיקים, מעל הכתפיים, והן צריכות להיות מתוחות את לא הדוקות מדי. ככה אפשר לשחק אם המשקל בין הכתפיים למותניים (שיחרור ומתיחת הרצועות) זהו, הסבר כללי. יצא קצת ארוך להודעה ראשונה
בני (לשעבר א/עובד ב"למטייל")

sela v

New member
../images/Emo51.gif

שאלתי הייתה יותר להתאמת מוטות האלומיניום במערכת הגב, ולא לרצועות, אבל תודה בכל מקרה על ההסבר להתאמת מערכת הגב. יש לי שאלה קטנה, כעובד לשעבר בלמטייל, ואם אתה יודע גם בחנויות הציוד האחרות, כיצד העובדים החדשים לומדים על הציוד? כלומר גם מטייל מנוסה לא מכיר את הכל, ואיך להתאים לכל אחד את הציוד.

למעלה