התאמת מינון נכון

עיריתת

New member
התאמת מינון נכון

שלום רב, בני בכיתה ח' ובכיתה ה' הוא אובחן כבעל הפרעת קשב וריכוז (ללא היפראקטיביות) במהלך כיתה ז' הוא לקח ריטלין 10, אבל תמיד התלונן על כך שהתרופה עושה אותו עצוב ושקט. בראשית כיתה ח' הוא החליט שהוא לא לוקח כדור יותר. בבית הספר מסתדרים איתו בסדר (כי אין לו היפראקטיביות), אבל אני מרגישה שהוא לא ממצה את כל יכולתו בלימודים. הוא אומר שהיה מסכים לקחת כדור אם היה כזה שעוזר לו בקשב מבלי לגרום לו לעצבות. האם אפשר לעזור בכך? ניסינו גם ריטלין sr 20, ועדיין הוא מרגיש עצוב ושקט עם הריטלין. אני כמובן לא רוצה שירגיש כך. מה עושים? תודה עיריתת.

1ron

New member
ריטלין

יש תרופות נוספות חוץ מן הריטלין,למשל,קונצרטה. במקרים רבים השינוי עושה טוב לילדים.כמובן שיש להתייעץ עם הרופא.

zivadina

New member
התאמת מינון

זה נראה מינון נמוך מדי, וגם התגובות מתאימות לאלו של מינון נמוך. המינון ההתחלתי של ריטלין הוא 0.3 מ"ג על כל ק"ג משקל גוף. ריטלין SR זאת מנה של 8 מ"ג למשך 8 שעות. כלומר, כאשר עברתם מריטלין 10 מ"ג "רגיל" (השפעה ל-4 שעות) לריטלין SR, הקטנתם לו את המנה, הקטנה מדי בלאו הכי, אבל הארכתם את ההשפעה. כדאי לחזור לרופא המטפל כדי להתאים את המינון למשקל הילד. צריך לזכור שכל סוגי הריטלין ארוכי הטווח (SR, LA, קונצרטה) נמדדים לפי מנת הריטלין ה"רגיל" שבתוכם. ריטלין רגיל = 10 מ"ג ל-4 שעות. ריטלין SR = הוא 8 מ"ג ל-8 שעות. ריטלין LA20 הוא 8 מ"ג ל-8 שעות. קונצרטה 36 = היא 10 מ"ג ל-12 שעות. גודל המנה נקבע בהתאם למשקל הגוף. משך המנה נקבע לפי סוג הכדור ולפי צורכי הילד.

עיריתת

New member
אני רוצה להבין

האם את מתכוונת שמינון נמוך מידי גורר הרגשת עצב ומינון נכון לא יגרור הרגשה כזו?

zivadina

New member
מינונים

מינון נמוך מדי גורר נמנום. מינון נכון גורר הירגעות שנראית כמו עצב, ועלול לגרום לעצב אצל אנשים עם דכאון נסתר. בכל מקרה, חייבים לתת מינון נכון, לבדוק את תגובות הילד המסוים שלך, ואז לשקול את הרווח וההפסד של התרופה, כמו בכל דבר בחיים. צריך לציין שבריטלין יש "אפקט סינדרלה": הוא בא, משפיע מספר שעות ויוצא מן הגוף, ואז הכל חוזר ו ה"טבעית".

למעלה