התאמת אופניים

נחמן0

New member
התאמת אופניים

בוקר טוב לכולם שאלת "תם" אני רוכב מזה שנתיים לא רכיבה מיקצועית על אופני כביש עם כידון שטח לאחרונה החלטתי לעבור לאופני כביש רגילות אני מנסה אופניים כעת אך אני לא מסתדר כל כך עם הכידוןיש מישהו שיכול להסביר לי מה צריכה להיות צורת האחיזה והאם יש טכניקה שתוריד את הלחץ מהידיים כי אני נשען על הכידואשמח מאוד לתשובה ובינתיים שיהיה לכולם יום נפלא נחמן

natibergman

New member
האחיזה צריכה להשתנות כל הזמן

פעם למעלה ליד המוט כידון, פעם על הברקסים, שאתה "מרביץ" מהירות בלמטה של הכידון כדי להיות אוירודינמי והכי חשוב שבכל התנוחות שלא תנעל את הידיים אלא תשאיר אותם מכופפות וככה הגוף שלך יספוג זעזועים ולא יכאיב לך.

Infin1ty

New member
|אזהרה| לחץ ממושך על היד

יכול לגרום לתופעה הנקראת CTS (CARPAL TUNNEL SYNDROME) או בקיצור, לחץ מתמשך על העצב לא עושה טוב. רצוי לרכוב עם כפפות איכותיות שיש בהן ג'ל ובמיוחד באיזור העצבים ביד (לא אמליץ על חברות, אבל יש כמה כאלו). ממליץ גם קודם כל לבדוק אולי אתה לא יושב טוב ומכאן יש לחץ על היד. ולצערי זה מניסיון, רכבתי הרבה זמן בלי כפפות (כי זה לא נוח לי, אבל סוף סוף מצאתי כפפה ממש ממש נוחה) ומה שקרה זה שנוצר לי לחץ תמידי על תעלה שמכיל עצב מאוד חשוב בכף היד (התעלה הקרפלית), לפני חודש עברתי ניתוח בשביל לשחרר את הלחץ. מי שלא יודע מה זה עושה, זה גורם לתחושת נימול קבועה ב 3 אצבעות.(קבוע, הכוונה כל הזמן, 24 שעות ביממה
)

aabramovich

New member
CTS

אופייני בד"כ לאנשים שעובדים עם מקלדת. הוא שותף חלקי למה שנקרא פעם "מחלת המזכירות". אופייני בד"כ לנשים בגילאים מאוחרים (אמא שלי, חמותי) וגם לנשים בהריון. אינפי, אתה רוצה לספר לנו משהו???
היום בעידן המחשב כווולם "זוכים" להנות מזה, היות ולא מקפידים על ציוד טוב. מאוד לא נעים. החלמה מהירה ומלאה לך.
עזריאל

Infin1ty

New member
נכון שזה בדר"כ נובע מהמקלדת

במחשב, אבל לא רק. מתי שנרדמת היד ברכיבה זה אומר שיש לחץ על משהו, והרדמות ביד זה בעצם לחץ על העצב שנמצא בתעלה שנקראית התעלה הקרפלית, המיקום שלה זה ממש בתחילת כף היד, איפה שבדר"כ יש לחץ. קודם כל מה שנתי רשם זה נכון, תמיד לשנות מיקום ידיים ולא להיות באיזור אחד בזמן קבוע, זה עוזר לשחרר את היד. אבל גם צריך לשים לב שאולי בכלל מכוונים על האופניים בצורה שיוצרת לחץ גדול על העצב, גם רכיבה בלי כפפות גורמת ללחץ.

abgilat

New member
התאמת האופניים היא שאלה עקרונית

שלום לך נחמן אני מאוד מקווה שהאופניים מתאימות לך מבחינת המידה שלהן. ניתן לעשות את זאת בבדיקה מאוד פשוטה ואתה יכול לפנות אלי במסרון או בנייד ואשמח לעזור לך. בכל מקרה הלחץ שאתה מתאר המופעל על כפות ידיך יכול להיות מכך שאתה יושב בפוזיציה קדמית מדי ואז יש את התופעות שאתה מתאר. יש לא מעט חנויות בארץ שבהן ניתן לעשות בדיקה ולהכניס את הנתונים שלך מבחינת גובה, אורך ידיים, אורך רגליים, פלג גוף עליון וכו' ואז הבדיקה הממוחשבת מוציאה לך כאאוטפוט את המנח המיטבי שלך על האופניים. הבדיקה כרוכה בתשלום. אפשרות נוספת כמובן היא שיראה אותך מאמן קב' אופניים בעיקר במצב של רכיבה בפרופיל כדי שיוכל להתייחס לפוזיציה שלך על האופניים. בדרך כלל ברכיבות ארוכות במיוחד לא נהוג להיכנס לתנוחת רכיבה אווירודינמית ויושבים עם הידיים על החלק העליון של הכידון. רק במצבים מסויימים של עבודה או אחרי שהגוף כבר התרגל לפוזיציה כדאי לרדת לישיבה על הבר התחתון כדי להקטין את התנגדות האוויר. בכל מצב הגוף איננו אוהב שינויים דרסטיים וכל שינוי של אורך הסטם או לקיחת הכסא לאחור צריכה להעשות בצורה מאוד הדרגתית ובזהירות והכי חשוב הוא ל"הקשיב לרחשי ליבו של הגוף". בברכה אייבי גילת יועץ לרוכבי אופניים טים מצמן פולג 4679299 - 052

abgilat

New member
התאמת האופניים היא שאלה עקרונית

שלום לך נחמן אני מאוד מקווה שהאופניים מתאימות לך מבחינת המידה שלהן. ניתן לעשות את זאת בבדיקה מאוד פשוטה ואתה יכול לפנות אלי במסרון או בנייד ואשמח לעזור לך. בכל מקרה הלחץ שאתה מתאר המופעל על כפות ידיך יכול להיות מכך שאתה יושב בפוזיציה קדמית מדי ואז יש את התופעות שאתה מתאר. יש לא מעט חנויות בארץ שבהן ניתן לעשות בדיקה ולהכניס את הנתונים שלך מבחינת גובה, אורך ידיים, אורך רגליים, פלג גוף עליון וכו' ואז הבדיקה הממוחשבת מוציאה לך כאאוטפוט את המנח המיטבי שלך על האופניים. הבדיקה כרוכה בתשלום. אפשרות נוספת כמובן היא שיראה אותך מאמן קב' אופניים בעיקר במצב של רכיבה בפרופיל כדי שיוכל להתייחס לפוזיציה שלך על האופניים. בדרך כלל ברכיבות ארוכות במיוחד לא נהוג להיכנס לתנוחת רכיבה אווירודינמית ויושבים עם הידיים על החלק העליון של הכידון. רק במצבים מסויימים של עבודה או אחרי שהגוף כבר התרגל לפוזיציה כדאי לרדת לישיבה על הבר התחתון כדי להקטין את התנגדות האוויר. בכל מצב הגוף איננו אוהב שינויים דרסטיים וכל שינוי של אורך הסטם או לקיחת הכסא לאחור צריכה להעשות בצורה מאוד הדרגתית ובזהירות והכי חשוב הוא ל"הקשיב לרחשי ליבו של הגוף". בברכה אייבי גילת יועץ לרוכבי אופניים טים מצמן פולג 4679299 - 052

נחמן11

New member
מצמן רחובות

בוקר טוב אייבי האם גם במצמן רחובות יש את הכשיר למדידה? כי אני רוכש את האופניים שלי משם

נחמן11

New member
תודה

שוב שלום לכולם רציתי רק להודות על התשובות המשיכו כך חג שמח לכולם נחמן נ.ב. שיניתי את שם המשתמש כי המערכת לא נתנה לי להכנס והודיעה לי על שגיאה

למעלה