התאמות

margeretnel1

New member
התאמות

שלום לכולם,
יש לי בחינה מותאמת (מפע"מ) אשמח למידע עדכני מכל מי שיודע-
1) סדר הפרקים קבוע? חלק מהנבחנים שהיו איתי בכיתה פתרו קודם מילולי, כמותי ובסוף אנגלית, חלק אמרו שזה מעורבב ולכן פתרו כל פעם בסדר שונה...
2) אני יודעת שבזינוק הם פותרים 8 פרקים (בסדר גודל של 7 ואפילו 8 שעות) כדי להרגיל את הנבחנים לסיטואציה בה יתנו פרקים ארוכים במיוחד. אני עשיתי את הקורס ביואל גבע ולכן אין להם הכנה ספציפית, ועשיתי 3 פרקים בקצב שלי בזמן של 4.5 שעות...זה נשמע יותר סביר, ומצד שני זינוק "מתמחים" בהתאמות...אז באמת שאין לי מושג.
המבחן שלי עוד 20 ימים ככה שזה זמן מצוין לחדד את ההכנה של הסימולציות.

תודה רבה לכל מי שייתן טיפת אור במבחן המסתורי הזה.

היי לך

1. כל פרק הוא בפני עצמו - כלומר, לא יוצר מצב בו שאלה אחת תהיה בכמותי ואחריה תהיה שאלה בכמותי. בתוך הפרקים בהחלט יכול להיות מצב בו שאלות יחזרו על עצמן. לדוגמא במילולי - אנלוגיות יכולות להופיע פעם נוספת בסוף הפרק.
בנוגע לסדר הפרקים עצמם - הוא יכול להשתנות (כלומר, במקום מילולי, כמותי, אנגלית יכול להיות כמותי, מילולי, אנגלית או כל סדר אחר.

2. אני באמת לא רואה איך לפתור 8 פרקים בסדר גודל של כל כך הרבה שעות הוא יעיל. הבחינה עצמה לוקחת בין שעה וחצי לחמש וחצי שעות (עד היום יצא לי להיתקל בתלמיד אחד בלבד שנדרש לחזור פעם נוספת כדי לסיים את הבחינה אבל הוא באמת היה יוצא דופן) לכן לעייף את עצמך ועוד עם כמות כזו גדולה של פרקים, נשמע לי לא יעיל.
הפתרון הטוב ביותר כיוון שאין לך גישה לסימולציות מפע"ם הוא באמת להיבחן בבחינות של 3 פרקים, רצוי בקבצי PDF ממוחשבים כדי שיתנו לך איזשהי תחושה בנוגע למבחן על מחשב. הקפידי על עבודה עם זמנים פר שאלה ובהתאם לזמנים המוקצבים לכל סוג שאלה. לאחר מכן חשוב להקפיד על תחקור.

בהצלחה

margeretnel1

New member
עוד שאלה אם את יודעת

זמנים לשאלות? זה מה שקיבלתי מיואל גבע, אם תדעי על זמן שונה תתקני-

- בכמותית - בשאלות רגילות - 4 דקות לכל שאלה.
- בגרף - 5 דקות לעיון בגרף, ו- 4 דקות לכל שאלה (גם אז ניתן להמשיך ולעיין בגרף).

- במילולית - באנלוגיות - דקה וחצי לכל שאלה.
- בהשלמת משפטים - 3 דקות לכל שאלה.
- הבנה והסקה - 4 דקות לכל שאלה.
- בהבנת הנקרא - 7 דקות לקריאת הקטע, ו- 4 דקות לכל שאלה (ניתן להמשיך ולעיין בקטע).

- באנגלית - בהשלמות משפטים - 2 דקות לכל שאלה.
- בניסוח מחדש - 3-6 דקות לכל שאלה.
- בהבנת הנקרא - 7 דקות לקריאת הקטע, ו- 6 דקות לכל שאלה (גם אז ניתן להמשיך
ולעיין בקטע).

נראה בסדר

רק שימי לב שזמן קריאת הקטע גם בעברית וגם באנגלית עלול להשתנות בהתאם לרמת הקושי שלו.
בניסוח מחדש ידוע לי כי הזמן הוא 3 - 4 דקות, הוא גבוה יותר רק אם את זכאית להקראה באנגלית.

למעלה