התאמה מינית בזוגיות -האם הכרחי?

מיקי בל

New member
התאמה מינית בזוגיות -האם הכרחי?

השאלה היא כזאת: כאשר אוהבים מישהו ומעריכים אותו כבן אדם וכבן זוג ורוצים להיות איתו, האם אי התאמה מינית היא דבר מוחלט וחוסר התאמה זה לא ניתן לגישור? נתקלתי (לפחות) בשני סוגים של מערכות יחסים: אחת - שבה האהבה בין בני הזוג הייתה עזה וחזקה והקשר ברמה הנפשית היה מדהים, אולם מבחינת סקס היה חוסר התאמה משווע, הסקס היה נוראי, מה שבסופו של דבר יכול גם לגרור (אם ישירות ואם בעקיפין) לפרידה. השניה - שבה הסקס היה מעולה (מהנה ומספק לשני הצדדים), הייתה התאמה מינית מושלמת, אבל צד אחד לא הצליח לפתח רגשות ברמה הרומנטית. כמובן שיש גם מערכות יחסים שנעות בין קצה אחד לשני, אבל עדיין אני תוהה אם יש סיכוי להתאמה זוגית מקסימלית גם בזה וגם בזה, או שאם להיות ריאלים - חייבת להיות התפשרות באחד מהשניים?

orit74

New member
שאלה קשה

זו בהחלט שאלה קשה , אבל לדעתי , כשיש אהבה בין בני זוג , אפשר להשתפר מבחינה מינית , אבל אם קיימת בעיה שלא ניתנת לפתרון , אז זה בעיה , זה יצור תיסכולים בעתיד . שני סוגי המערכות הן בעיתיות , , אבל שוב קשה להבין , אולי הבעיה המינית ניתנת לפתרון .

arielisr

New member
אני אכן מסכים איתך

לדעתי האהבה היא הדבר היותר חשוב מבין השניים, כי כיום יש הרבה דרכים להתמודד עם חוסר התיאום מבחינה מינית (סתם לדוגמא קליניקאון וכיוצא בזה). ברגע שיש הבנה וקשר עמוק מבחינה רגשית, אז כבר ניתן לגשר על העיניין המיני, ויש סיכוי להסתדר במוקדם או במאוחר במיטה, אבל ההפך זה יותר קשה.

מיקי בל

New member
../images/Emo51.gif arielisr

מודה גם לך על התייחסותך, ובאשר למה שאמרת, עניתי בתשובה לorit74

מיקי בל

New member
אופס... התפקשש לי ההמשך ../images/Emo5.gif

ובאשר למה שאמרת: לפעמים גם אהבה לא מספיקה כדי לשפר את המצב הזה. קורה שהפער בין רצונות וצרכי בני הזוג כל כך גדול, שכמה שהם לא משתדלים וכמה שהם לא אוהבים זה את זו - הם פשוט ממש לא מתאימים מינית, החיבור בינהם מבחינה זו הוא פשוט לא טוב. דווקא זה שהם כל כך אוהבים יותר מקשה על העניין, כי למרות האהבה הם לא מצליחים לספק אחד את השניה, וזה מתסכל.

orit74

New member
מסכימה

אני בהחלט מסכימה שזו בעיה כשאין התאמה מינית . אני רק חושבת שאם יש אהבה , אפשר לנסות לשפר את הדברים , אם זה לא עובד אז בהחלט יש בעיה ולא נראה לי שזה יוביל לשום מקום אלא רק יתסכל את המצב .

אלדד26

New member
לטעמי,

לא כולם יכולים להשתפר מבחינה מינית. הייתי במצבים שלמרות כל התקשורת (שזרמה בעיקר מכיווני) לא היה שום שיפור. בשביל שיהיה שיפור, צריך שהצד השני ירצה להשתפר ויידע איך. יש אנשים שפשוט לא מתאימים מינית. ולדעתי - זה יהרוס את הקשר בסופו של דבר. חד משמעית. אני מתמסר לבחורה אחת ואחת בלבד, ואם יחסי המין לא יהיו טובים, אז...

טל קר

New member
אני חושבת שמקרי אי ההתאמה המינית

(במקרה שיש משיכה כמובן אחרת זו בעיה אחרת)בגלל סיבות פיזיות הם מאוד בשוליים. רוב אברי המין הזכריים מתאימים לרוב איברי המין הנקביים (בהנחה שמדובר בבני זוג לא מאותו המין. שגם לזה יש פתרונות) סקס זה לא רק חדירה, ומי שרוצה ללמוד יכול ללמוד מבן זוגו מה נעים לו ולבצע את זה. אם יש בעיה יש גם סקסולוגים, פסיכולוגים ואביזרים. מי שיכול לגרום לעצמו להנות לבד, יכול עם בן זוג שמוכן ללמוד להנות גם ביחד. לעומת זאת האופציה השניה שהזכרת לא דומה בכלל. אם יש רק התאמה פיזית ואין התאמה נפשית, אז אין על מה לדבר על קשר רציני.

למעלה