התאמה למקצוע הזה ?

אביטלתל

New member
התאמה למקצוע הזה ?

שלום לכולם, אני חושבת על שינוי מקצועי (אני מתכנתת מחשבים) וריפוי בעיסוק זה אחד המקצועות שאני חושבת עליהם. מה לדעתכם צריך אדם כדי לעסוק במקצוע ? איזה תכונות אופי, כישורים ? תודה, אביטל

שריד

New member
איזו מיקריות ? אני בדיוק חשבתי ההפך

לעשות הסבה מריפוי בעיסוק לתיכנות...
וברצינות... קודם כל שלוש שנים + של לימודים... דבר שני...לדעת שאת יורדת משמעותית במשכורת... שלישי... לאהוב לעזור... אבל ממש... שריד

אביטלתל

New member
תמיד אהבתי לעזור

לרדת במשכורת כבר ירדתי - אני אמא לתינוקת בת 9 חודשים אני עובדת 7 שעות ביום בחברה שבו 9 שעות זה מינימום, ו לפחות 10 שעות זה הסטנדרט אישרו לי לעבוד 75% משרה בגלל שהם יודעים מה אני שווה אבל לדעתי זה לא יחזיק מעמד לאורך זמן סדר העדיפות שלי כרגע הוא משפחה לכן אני רוצה מקצוע פחות תובעני אומרים שמתכנתים הם העבדים השחורים בעידן ההייטק, וזה נכון ואמיתי

אביטלתל

New member
עוד שאלה

אם אני אלמד, זה כנראה בחיפה מישהו למד שם ויודע מה היקף הלימודים ? כמה ימים בשבוע וכמה שעות בכל יום ?

לילכית11

New member
לימודים בחיפה וכמה טיפים להמשך

קודם כל, מזל טוב ובהצלחה על השינוי בכיוון המקצועי... אז ככה: הלימודים בחיפה עורכים 3.5 שנים שכוללים גם 4 תקופות הכשרה מעשית בקליניקות (חלקן גם על חלק מהחופשות...),5 ימים בשבוע, עד בערך השעה 15.כמובן שלא חייבים להיות נוכחים בכל השיעורים...יחד איתי למדו כמה אימהות, אז זה כנראה אפשרי אבל תובעני. כמי שהחלה לעבוד לאחרונה, ההשקעה לא נגמרת לאחר הגשת הסמינריון האחרון. בתחום השיקומי לפחות העבודה די תובענית והשכר לא בהתאם... אבל בכל זאת-יופי של מקצוע, מרתק, מספק (אישית ומקצועית).בהצלחה...

שריד

New member
קודם כל מזל טוב

את צריכה לחשב את העלות תועלת שלך. אם הנושא הוא שינוי מתוך תפיסה אידאולוגית אז אפשר לגמור את הדיון כאן ולברך אותך על בחירת מקצוע מופלא ומגוון המאפשר התפתחות אישית ומקצועית במובן הרחב של המילה. ובכל זאת אנחנו חיים במציאות ואם המשכורת שלך חשובה בבית, למיטב ידיעתי הגמישות שמקנה לך עבודתך כיום גדולה מהגמישות שמקנה העבודה בריפוי בעיסוק. בתוך כך אפשר להכניס את הנטיה הרווחת לעבוד מהבית . דבר שיקשה עלייך לעשות בריפוי בעיסוק באותה גמישות. דבר שני, קחי בחשבון לימודים במסגרת בית סיפרית שלא מותירה מקום רב לעבודה. הקף שעות שבועיות של בערך 35 שעות +- . להערכתי תצטרכו להתבסס על משכורת אחת. את מבינה שאת צריכה לאפיין טוב את השינוי שאת רוצה לעשות מאלו מניעים. כי המניעים שציינת מסתמכים על השערות ולא על עובדות. כדי להגיע לאותה משכורת של 75% משרה סביר להניח שתצטרכי לעבוד (במסגרת ציבורית) משרה מלאה +. למה ??? ככה זה... הצע וביקוש. מגזר יצרני לעומת מגזר נותני שרות. אגב, אני עשיתי מהלך דומה כאשר הייתי צעיר יותר מהייטק לריפוי בעיסוק. הצרכים משתנים עם השנים... והיום אני יכול לומר שאני עובד קשה מספיק כמו כל עובד הייטק ברם אולם, המשכורת שלי (שהיא לא רעה יחסית) עדיין קטנה בשליש מהמשכורות בהיטק. תבררי בשטח, תעשי חושבים... ונקבל אותך ב
על כל בחירה שלך... שריד

אביטלתל

New member
כרגע הצורך

הוא להיות יותר בבית וצורך משני הוא צורך שלי בשינוי מקצועי, אני לא יודעת להגדיר לאיזה כיוון בדיוק, רק כיוון קצת יותר אנושי מאשר תכנות כרגע העבודה שלי לא מקנה לי שום גמישות יש לי שעות משרד שאני צריכה למלא, אין לי אפשרות לעבוד מהבית אם אני רוצה לעבוד מהבית במקצוע שלי, זה אומר להיות עצמאית זה עוד כיוון אפשרי, אבל טומן בחובו לא מעט סיכונים בעייה נוספת היא שאני גרה בגליל, אזור שאינו בדיוק שופע הצעות עבודה מגוונות בכל מקרה, קיבלתי מסר ממישהי שלומדת והבנתי ממנה שהלימודים מאוד אינטנסיביים אז בהתחשב שמדובר בחיפה (נסיעות) אז כנראה שכרגע זה לא בא בחשבון

שריד

New member
הגדרת מטרות

אם הצורך שלך הוא להיות בבית, כיצד זה מסתדר עם ללמוד באוניברסיטה תואר ראשון (חדש) שמלבד השעות הפרונטליות יש עוד עבודה עם חברות, בסיפריה וכו' ? נראה לי שהדבר המשמעותי ביותר שאפשר להמליץ לך הוא, לשוחח בארבע עיניים עם הבוס ולהסביר לו את נכונותך הכנה ומחוייבותך לעבודה. להגדיר לו מה את צריכה ולשאול כיצד הוא יכול לבוא לקראתך... תני לו קצת לעשות עבודה... יכול להיות שאת יכולה להתפטר ולעבוד מולו כפרי לנסר... יכול להיות שזה ישתלם לשני הצדדים... בקשר לעיניין האישי... לאוניברסיטת חיפה יש קשר למכון קרטן שהוא מכון שעושה התאמות טכנולוגיות וגם קורסים שווה לבדוק שם האם את יכולה להשתלב בצורה כלשהי... יש אחד בנצרת שזה די קרוב לא ? שריד

אביטלתל

New member
לא קרוב אבל ../images/Emo51.gif

לגבי התואר הראשון - טוב, זה אחד הדברים שבאתי לברר

יסודית

New member
עוד דבר קטן לידע כללי

אני סטודנטית באונ' חיפה, הלימודים ממש אינטנסיביים ותובעניים. מלבד שעות הלימודים המרובות והעבודות שצריך להגיש יש לקחת בחשבון גם את מימד הקושי של הקורסים, אמנם ריפוי בעיסוק לא נשמע בהתחלה כמקצוע שידרוש ממך לימודים של פיסיקה, כימיה, ביולוגיה וגם מדעי הגוף נשמעו בהתחלה כדבר שטותי, אבל מתוך ניסיוני האישי, השנה הראשונה הייתה ממש לא קלה עד כדי כך שפחדתי לפספס יום לימודים גם אם הייתי חולה כי מאוד קשה להשלים. אבל אולי יעודד אותך לשמוע שאיתי לומדות גם כמה אמהות צעירות שאמנם אומרות שלא קל להן אבל יחד עם זאת זה גם לא בלתי אפשרי. דרך אגב אין לי הרבה ניסיון בעבודה (עדיין) אבל בתור לימודים אני מתמוגגת מכל רגע ואם את מחליטה ללכת על התחום דעי לך שאין ספק שבחרת במקצוע מעניין מאין כמוהו

אביטלתל

New member
כרגע אני מוותרת

אני גרה בגליל ונסיעות יומיומיות ייקחו עוד 2 שעות לפחות ליום בנוסף על הלימודים כרגע זה לא משהו שאני יכולה או רוצה לעשות חשבתי על לברר איזה קורסים מקבילים יש באונ' הפתוחה ולברר האם הם יוכרו לאחר מכן, וכך להקל על עצמי בבוא העת אני אשמח לשמוע, אם למישהו יש הצעות למשהו דומה אחר שאני יכולה ללמוד

שריד

New member
אביטל שאלת שאלה קשה

כיוון שלא ברור איזה דמיון את מחפשת, האם הדמיון במשכורת
האם הדמיון בשעות העבודה
... דמיון באוכלוסיה... דמיון בחשיבה... מה בדיוק את מחפשת ? ברגע שהמטרה תהיה ברורה תגיעי... ואת צודקת... כדאי לעשות את הברור הזה עם עוד מישהו (למשל מרפא/ה בעיסוק...) ולא בטוח שאפשר כאן בפורום בצורה כזו "אינסטנט"... חג שמח ובהצלחה שריד

אביטלתל

New member
איזה דימיון

נשים את המשכורת בצד אני לא בראש של להרוויח כמו בהייטק (ואני חושבת שאתה מפריז בגובה המשכורות למתכנתים. לפחות בצפון הארץ לא מרוויחים עשרות אלפי שקלים כמו שאנשים חושבים, ולרוב גם במרכז לא...). אני רוצה לעבוד עם אנשים ולהרגיש שאני תורמת משהו למישהו ולא לאיזו חברה גדולה שמבחינתה אני בורג קטן. (לשם השוואה כרגע אני עובדת בפרוייקט גדול שהוא תוכנה, שמיועדת לעבוד עם תוכנות אחרות. ) וכן, דימיון בשעות העבודה - אני רוצה אפשרות לגמישות, ורוצה שיתאפשר לי להגיע הבייתה כדי להיות מספיק זמן עם הילדים שלי.

שריד

New member
אז מתאימה לך עבודה כזו

שתעבדי בה 8:00 עד 13:00, ובמשכורת של 2700 שקל ? ומדוע לדעתך יש גמישות בריפוי בעיסוק יותר מאשר בתכנות ? (מה עם המחוייבות למטופלים שלעיתים אתה נקרע בדיסאוננס מטורף של ללכת לעזור לאחרים כאשר הילדים שלך חולים ?) אביטלתל, אני חייב לומר לך משהו... לפני החג ביום שלישי, יצאנו אשתי ואני לקנות מתנה לחתונה. פגשנו במשביר עובדת, במחלקה של המצעים המגבות (נו זה שאנחנו מרפאים בעיסוק לא מחייב שנהיה יצירתים...) העובדת המנוסה, עם חיוך הבנה וידע על המוצרים שתחת ידה, "תפרה" לנו מתנה מושלמת בכל פרמטר שביקשנו. המוכרת היתה מאוד מרוצה מזה שיכלה לעזור, מהעובדה שאנחנו יצאנו מרוצים, וגם מכך שהקניה כמובן רשומה על שמה... מדוע הסיפור הזה, כיוון שלה היה קשר ישיר עם הלקוח... וסיפוק מידי... כשאני עבדתי בתעשיה הזו, היה חסר לי הקשר עם הלקוח המידי, היום אני רואה שלמשל אחי, שעובד בחברת הייטק אחרת משפיע בצורה עקיפה... אבל לא פחות ממני... (מספיק שהחברה שהוא עובד בה תרמה 100 מחשבים, או הקימה מתנס ואז הוא עשה יותר לפחות בהיקף) אחותי למשל בחברה, שבה היא עובדת גם הייטק, מעורבת בפרוייקט "ציונות 2000") יש אפשרויות רבות צריך לתפור לך את האפשרות המתאימה... וזה לא קל ולא פשוט לעשות זאת במסרים... האמת היא שאת צריכה לעשות הערכה של ההסטוריה העיסוקית שלך+ הערכה של המצב העכשיו שלך מבחינת הצרכים האישיים והמשפחתיים + נטיות ויכולות אישיות+ מצב השוק בסביבת המגורים שלך... בקיצור תהליך... לי זה נשמע כמו הערכה עיסוקית מחודשת איך לך זה נשמע ? שריד

שריד

New member
כמה אפשרויות

1. מכון אבחון תעסוקתי הקרוב למקום מגורייך. 2. פרסמי בלוחות של הריפוי בעיסוק. אולי תמצאי משהי שתוכל לעבוד איתך מספר פגישות כדי להתארגן על מטרה ראויה. ואם אחשוב על עוד משהו תהיי בטוחה שאכתוב לך... שריד

אביטלתל שלום!

שמך מוכר לי מפורום הנקה ואפילו נפגשנו השבוע בכברי... ראיתי שכבר שקלת מחדש את הנושא, ורק רציתי לציין שאמנם בעבודה עצמה יש יותר מרחב תמרון (משרה חלקית, עבודה אחה"צ וכדומה), אבל תקופת הלימודים קשה. מדובר ב 3.5 שנים מאוד אינטנסיביות עם המון שעות אוניברסיטה ועוד שעות של לימודים בבית. אם תרצי לשוחח על המקצוע או לקבל רעיונות לאופציות נוספות לשינויי קרירה, את מוזמנת לפנות אלי במסר.

למעלה