התאמה למסלול ?

grazer

New member
התאמה למסלול ?

שלום רב, אינני יודע אם זה המקום המתאים לשאלה, אך אנסה את מזלי בכל מקרה. אני חייל משוחרר מזה חצי שנה, לאחרונה נבחנתי בבחינה הפסיכומטרית, והציון עומד על 680, 126 בפרק הכמותי. בתיכון למדתי מתמטיקה ברמה של 4 יחי"ל , והציון הסופי הוא 90+ מאז ומתמיד התעניינתי בתחומי המחשב (בין אם זה חומרה או תכנות), ואחד התחומים ש'צדו את עיניי' הוא הנדסת חשמל ואלקטרוניקה. ע"מ לעמוד בתנאי הקבלה במקום שבו אני מעוניין ללמוד (בר אילן לצורך העניין), חסרה לי השלמה ל-5 יחי"ל מתמטיקה. עניין אחד מטריד אותי ,והוא קושי הלימודים. כידוע מדובר באחד המסלולים הקשים ביותר, ובעל אחוז נשירה לא מבוטל. אין לי פחד ממספרים או מתמטיקה, אך זה עדיין לא אומר שיש לי את היכולות להתמודד עם רמת פיזיקה/מת' כה גבוהה. אני מכיר את אימרות ה-"אם לא תנסה לא תדע" ושות', אך בכל זאת, אשמח לדעת אם קיימת אפשרות לקבל אינדקציה ממוקדת יותר על יכולתי להתמודד עם חומר הלימודים, ע"מ לחסוך 'בזבוז זמן', ויותר מכך, מפח נפש לא קטן. בתודה מראש,אור.

בחירת מקצוע

מה דעתך לחפש אנשים שלומדים מדעי המחשב, לשוחח איתם, לבקש מהם חומר לימוד כדי להתרשם? הדרך הטובה ביותר היא לחפש מידע מאנשים שלומדים, מאנשים שסיימו. לברר על מסלולים במקומות שונים לפני שמקבלים החלטה על מקום לימודים והמסלול. בנוסף, יש את נסיון העבר שלך- האם למדת פיזיקה בתיכון? איך היה לך ללמוד מקצועות ריאליים בכלל? לסיום, חשוב לי לומר לך, שבאמת אין חכם כבעל נסיון למרות שזה נשמע כמו קלישאה. אני מכירה אנשים רבים שקיבלו החלטה על מקצוע ואחרי שנה של לימודים החליטו להפסיק ולמדו המון על עצמם באמצעות הלימודים, כך הם יכלו לבחור מסלול אחר, שמתאים להם יותר.(אני אגב, בין אותם אנשים ואני מאד שמחה על ההחלטה שלי לשנות את תחום הלימודים אחרי שנה) אותה בחירה שנייה לא הייתה יכולה להגיע ללא הנסיון. אשמח להמשיך ולסייע. אילת לבנון

roy1615

New member
הנדסה

בהנחה שתשלים 5 יח' לימוד מתימטיקה, יש סיכוי יותר מסביר שתעמוד בדרישות בהנדסת חשמל או בכל הנדסה אחרת. בעקרון, החיים הסטודנטיאלים הם מלאים ב"נשירות" ואין לדעתי המון מה לעשות נגד זה. מעבר לכך האם היית ביום הפתוח של אוניברסיטת בר אילן? אם לא כדאי שתתעניין, הם אולי לא יענו על כל השאלות שלך אבל לפחות תוכל להכיר שם מרצים, מתרגלים וסטודנטים שיספרו לך על הנדסת חשמל. בהצלחה.

למעלה