התאמה... וזוגיות.

free soul

New member
התאמה... וזוגיות.

שלום. אני מכירה מישהו ואנחנו ידידים טובים כבר שנתיים.. אבל, הוא מאוד רוצה שניהיה ביחד. הוא בחור מאוד טוב! באמת.. עוזר, תומך. הוא כל מה שרציתי בבחור.. אבל, יש משהו.. הלכתי לרב ושאלתי על ההתאמה.. והוא אמר שאנחנו לא מתאימים זה היה לפניי שנה וקצת.. ומאז אני דוחה את החיזור שלו.. ובכל זאת אנחנו ידידים הכי טובים שיש. מה אתם אומרים? להיות איתו בקשר רציני בכל מקרה? האם אפשר לשנות את ה"אי התאמה"? בבקשה עיזרו לי. תודה ושבת שלום!

miribn

New member
תשובה

העולם הזה ניתן לבני אדם, ולכן הכלים האנושיים הם אלו שעוזרים לנו והמתאימים לנו לנהל את חיינו. איך מחליטים? אם טוב לך איתו, את סומכת עליו, מרגישה ששניכם פחות או יותר עקרונית רואים את החיים בכלל ואת החיים המשותפים בפרט באותו אופן, ואת מרגישה שאת פשוט מאד רוצה אותו לידך כל הזמן - אז לכי עם זה. חשוב מאד שתרגישי שאת יכולה לפתוח את ליבך איתו (גם אם בפועל זה לא קורה לגמרי עכשיו, אך נראה לך שככל שהזמן יעבור זה יקרה יותר ויותר). שאת יכולה לטעות לידו - ולא להרגיש שבגלל זה את לא שווה. כעיקרון - את הולכת לחיות איתו, לא אף רב או יועץ אחר, ולכן ההחלטה צריכה להיות שלך בלבד. רב או יועץ וכו' יכולים לעזור לך להבין מה את באמת רוצה (וככה תדעי גם אם הם באמת יועצים טובים או לא). המון המון בהצלחה ובשורות טובות
מירי.

א77

New member
מעניין אותי איך בודק ה'מתאם'

כשמדובר בזיווג לבנו. שמעתי על כאלו העושים 'התאמות'. ולעצמם לא הצליחו להתאים... הכי חשוב הוא לבדוק את כל מה שיש לבדוק על פני השטח. אישיות, אינטליגנציה [כמה שחשוב], וכו' וכו'. את הצלחת שוברים לאחר שבודקים הכל. אם שוברים צלחת לפני... חלילה בסוף שוברים גם לבבות וחבל.

asaf2000

New member
אגב

חבר שלי היה בשידוך והלך לאדמו"ר אחד והביא לו את שמו ושם הבחורה והרבי רמז שזה לא מתאים, אחרי כמה שבועות יצא לו להיות בירושלים אצל רב צדיק חסיד של תולדות אהרן וגם הוא מתמצא בקבלה, אותו בחור נתן לו את אותם שמות רק בשביל להיות בטוח והחסיד אמר לו שזה לא מתאים ושיהיה לו בעיות עם השידוך הזה. אז רואים שלפעמים יש משהו בזה...

א77

New member
אל תערב בבקשה בין אדמו"ר

הנוהג בשיטת ודרך החסידות בקריאת קויטלאך, ובין ה'התאמה' הידועה, פורה ורבה ברחובנו. אין ספק שכל חסיד מתעניין אצל רבו. ודווקא כשמתעניינים אצל הרבי על שידוך מסויים, לא נוהגים להזכיר שם המדוברת בקויט'ל. זה שני דברים נפרדים...

asaf2000

New member
אהה...

רגע, אז מה זו שיטת ההתאמה הידועה ברחובותינו?

giingiit

New member
מדובר בבדיקת התאמה גנטית לא?

יש טסט כזה שזוגות עושים לפני החתונה, בעיקר אשכנזים, לוודא שאין להם גן מסויים במשותף שעלול לגרום לבעיות.

miribn

New member
זה עניין אחר

מאד מקובל בעיקר בציבור החרדי ולאט לאט גם בציבור הבינישים לעשות בדיקות גנטיות בשיעור א', ואז לפני שבכלל מתחילים לדבר על שידוך, בודקים האם מבחינה גנטית שני הצדדים מתאימים. הנושא שהועלה כאן הוא שלאחר שהזוג כבר נקשר נפשית - האם רב/מקובל/יועץ וכדומה יכולים לבוא ולומר שעליהם להיפרד. אגב, עמותת "דור ישרים" שמפעילה את הבדיקות הגנטיות הללו לא מוכנה לבדוק עבור זוג מאורס או נשוי כדי לא להרוס בתים וקשרים.

asaf2000

New member
בדיקה גנטית

בבדיקה הזאת בודקים 6 סוגי מחלות תורשתיות שאם האבא והאמא נושאים גנים מסוימים הסיכוי הוא גדול שלילדים יהיו מחלות קשות.

א77

New member
שיטת ההתאמה עליה כיוון

שיטת ההתאמה עליה כיוון כנראה ה'נאמן למקורות' בתגובתו. ולא כל הרוצה ליטול את ה'שם' יבוא ויטול...

למעלה