התאזרחות...
עיריית רוטרדם הואילה בטובה להציע לי מה שנקרא פה - תהליך התאזרחות. זה עניין די חדש מהשנה שנתיים האחרונות לפיו מי שמבקש פה אזרחות (כלומר דרכון), צריך להראות תעודה שהוא עבר תהליך התאזרחות. מה זה כולל? בוודאי תשאלו את עצמכם... זה כולל קורס שפה הקורס עצמו די איטי ובקבוצות גדולות, קורס של העירייה - אני לא בטוח שצריך להוסיף. לי קבעו כיעד בסוף התהליך להגיע לרמה 1 (שהיא הרמה הכי נמוכה) ובנתיים אני כבר יושב ברמה 3 לקראת 4 (שהיא הרמה הגבוהה ביותר) אבל זה בגלל שאני משתמש בהולנדית שלי לעומת התלמידים האחרים מה שמזיז אותי די מהר מכיתה לכיתה... וזה כולל קורס באוריאנטציה חברתית
מה זה תשאלו את עצמכם?! כיוון שאני עובד לא ביליתי את 42 שעות הקורס בכיתה אבל נאלצתי לעשות את המבחן השבוע. אז הראו לי כרטיסייה, ושאלו מה מתאים - מונית, אוטובוס או סירה (התשובה במהופך: סובוטוא). ושאלו אותי מה צריך להביא לדואר כדי לשחרר חבילה על שמי - דרכון, מנוי לחדר כושר או כרטיס חופשי חודשי (ןוכרד)
אין לי מושג מה הם למדו שם 42 שעות ולמה הם חושבים שאם יש לי את הידע (החיוני הזה יש לומר) אני מתאים להיות אזרח ?! כל זה פתאום גרם לי לחשוב, ממי הם למדו את זה ההולנדים?! בטח מהישראלים... או שיש עוד איזה מקום בעולם שעושים לך תהליך קליטה על חשבון המדינה ומשלם המיסים ואני לא יודע עליו ?!
עיריית רוטרדם הואילה בטובה להציע לי מה שנקרא פה - תהליך התאזרחות. זה עניין די חדש מהשנה שנתיים האחרונות לפיו מי שמבקש פה אזרחות (כלומר דרכון), צריך להראות תעודה שהוא עבר תהליך התאזרחות. מה זה כולל? בוודאי תשאלו את עצמכם... זה כולל קורס שפה הקורס עצמו די איטי ובקבוצות גדולות, קורס של העירייה - אני לא בטוח שצריך להוסיף. לי קבעו כיעד בסוף התהליך להגיע לרמה 1 (שהיא הרמה הכי נמוכה) ובנתיים אני כבר יושב ברמה 3 לקראת 4 (שהיא הרמה הגבוהה ביותר) אבל זה בגלל שאני משתמש בהולנדית שלי לעומת התלמידים האחרים מה שמזיז אותי די מהר מכיתה לכיתה... וזה כולל קורס באוריאנטציה חברתית