התאזרחות...

tommer28

New member
התאזרחות...

עיריית רוטרדם הואילה בטובה להציע לי מה שנקרא פה - תהליך התאזרחות. זה עניין די חדש מהשנה שנתיים האחרונות לפיו מי שמבקש פה אזרחות (כלומר דרכון), צריך להראות תעודה שהוא עבר תהליך התאזרחות. מה זה כולל? בוודאי תשאלו את עצמכם... זה כולל קורס שפה הקורס עצמו די איטי ובקבוצות גדולות, קורס של העירייה - אני לא בטוח שצריך להוסיף. לי קבעו כיעד בסוף התהליך להגיע לרמה 1 (שהיא הרמה הכי נמוכה) ובנתיים אני כבר יושב ברמה 3 לקראת 4 (שהיא הרמה הגבוהה ביותר) אבל זה בגלל שאני משתמש בהולנדית שלי לעומת התלמידים האחרים מה שמזיז אותי די מהר מכיתה לכיתה... וזה כולל קורס באוריאנטציה חברתית
מה זה תשאלו את עצמכם?! כיוון שאני עובד לא ביליתי את 42 שעות הקורס בכיתה אבל נאלצתי לעשות את המבחן השבוע. אז הראו לי כרטיסייה, ושאלו מה מתאים - מונית, אוטובוס או סירה (התשובה במהופך: סובוטוא). ושאלו אותי מה צריך להביא לדואר כדי לשחרר חבילה על שמי - דרכון, מנוי לחדר כושר או כרטיס חופשי חודשי (ןוכרד)
אין לי מושג מה הם למדו שם 42 שעות ולמה הם חושבים שאם יש לי את הידע (החיוני הזה יש לומר) אני מתאים להיות אזרח ?! כל זה פתאום גרם לי לחשוב, ממי הם למדו את זה ההולנדים?! בטח מהישראלים... או שיש עוד איזה מקום בעולם שעושים לך תהליך קליטה על חשבון המדינה ומשלם המיסים ואני לא יודע עליו ?!

itay82

New member
it does ring a bell

זה אמנם הרבה יותר קיצוני מבשוודיה, אבל גם שם, עד שכבר מצליחים להגיע לשלב הנכסף של קבלת אזרחות, מגיעים לשאלות מגוחכות לגמרי. שם זה נובע מהעובדה שרוב הזרים פשוט מנותקים לגמרי מהחברה השוודית ואם הם כבר יכולים לענות על השאלות האלה זה מראה שכן יש להם אינטראקציה מינימלית עם החברה. לדוגמא, עבדתי בזמנו במשרד שטיפל באינטגרציה של מהגרים ב-Botkyrka (בפרברים הדרומיים של סטוקהולם) והיו מקרים של אנשים שלא ידעו שיש רכבת תחתית, לא ידעו מה זה וכו'. אלה היו אנשים שכבר חיו שם עשר שנים לפעמים, ולא תמיד הגיעו ממקומות שכוחי אל. אבל התהליך שם נשמע קצת יותר רציני מזה שאתה מתאר, או לפחות, הכל נראה יותר מוצדק מהצד של אלה שעובדים עם זה.

White Dragon

New member
זה ממש מצחיק!!

פה זה די ההיפך והם מעודדים התאזרחות וכל אחד יכול להתאזרח אחרי שהם תושב קבע במשך מינימום שנתיים, כשבשנה האחרונה צריך להיות 12 חודשים רצוף באוסטרליה בלי לצאת ממנה, ואז יש טקסים - הכי מפורסמים אלו שביום אוסטרליה - בהם אומרים את הפלג' - ויש שתי אפשריות - אחת עם אלוהים ואחת אתאיסטית ואז מקבלים תעודה שאתם אזרחים. ואם העברית שלי פתאום יותר מחורבנת מכרגיל סליחה מראש - אני עובדת השבוע בגרנד פרי פורמולה 1 האוסטרלי ככה שקשה לי לעשות את הסוויץ' אחרי 12 שעות ביום של עבודה והרבה דיבורים (רק באנגלית כמובן) וכל השאר שינה. אני לא יודעת איך האינטרקציה של מהגרים פה עם החברה אבל זה די כור היתוך - עדיין יש איזורים עם המון סינים או של ויאטנמים או יהודים - אבל בסך הכל מסתכלים עליהם כאל אוסטרלים מהגרים ולא כאל "זרים".

למעלה