התאזרחות

בילידן

New member
התאזרחות

שלום רב,

לאחר כשמונה שנות ייסורים, קיבל בן זוגי מעמד קבע. אנחנו בני זוג מאותו מין. ההליך שעברנו הינו "הסדרת מעמד לבני זוג של אזרחים ישראלים, לרבות בני אותו מין".
ניגשתי למשרד הפנים בבקשה נוספת להתאזרחות של בן זוגי, אך נאמר לי באופן חד משמעי שקבלת אזרחות ישראלית במקרה של בן זוגי תתאפשר רק במידה והוא יחתום על ויתור אזרחותו הבריטית.
טענתי במשרד שמדינת ישראל נמצאת בקשרי ידידות ומסחר עם בריטניה, ואין מניעה מצד בריטניה להחזיק בדרכון נוסף. כמו-כן, ידוע לי שישראל אינה כופה ויתור על אזרחות המקור בעת התאזרחות בישראל במידה ומדינת המקור מתירה התאזרחות במדינה אחרת ללא ויתור על אזרחות המקור". אך נאמר לי שללא ויתור עם אזרחות בן זוגי הבקשה תיפסל באופן מיידי.
האם מישהו יכול לייעץ כיצד יש לנהוג ע"מ שבן זוגי לא ייצטרך לוותר עך אזרחות המקור?
מדוע במקרה של בן זוג סטרייט הנשוי לאזרח ישראלי אין צורך בויתור על האזרחות? (לאחרונה אף נישאנו בארה"ב , אך משרד הפנים אינו מכיר בנו כנשואים, רק למטרות סטטיסטיות).
למי עליי לפנות ע"מ שלא ייאלצו את בן זוגי לוותר על אזרחותו.

תודה,
בילידן

randyloo

New member
התאזרחות

המקרה שלכם באמת ייחודי בפורום.
ממה שאני קורא באתר של משרד הפנים http://www.piba.gov.il/Subject/Citizenship/Citizenship/Pages/BakashaLeitazrechut.aspx בנושא התאזרחות על סמך ישיבת קבע אכן יש דרישה לוותר על האזרחות האחרת.
נשמע לי שיש כאן מקום למאבק משפטי למרות שאינני משפטן. מה שמפליא אותי זה מדוע לא מכירים בנישואין שלכם בארה"ב. הרי מדינת ישראל מכירה בנישואין שנערכו בחו"ל (בעקבות בג"צ משנות הששים). למעשה, הייתם אמורים להכלל בנוהל בני זוג נשואים אשר מקנה אזרחות ללא צורך בויתור על אזרחות המקור.
הייתי מנסה לפנות לאגודה לזכויות האזרח להתייעצות.

בילידן

New member
התאזרחות

נוהל בני זוג נשואים אשר מקנה אזרחות ללא צורך בויתור על אזרחות המקור אינו חל על זוגות חד מיניים.
כ"כ נישאנו בארה"ב מספר חודשים לפני שקיבלנו את תושבות הקבע, ומעבר בין הליכים במשרד הפנים (אף על פי שאינו אפשרי במקרה שלנו, לפי מחוז ת"א), היה מוסיף בירוקרטיה מיותר.

randyloo

New member
נוהל נוסף

מצאתי גם את הנוהל הזה:
http://www.piba.gov.il/Regulations/4.4.0004.pdf
לא ראיתי כאן התייחסות המסייגת זוגות חד מיניים מהנוהל. יחד עם זאת יתכן שעצם זה שהנישואין לא מוכרים בישראל גורם לכך שהנוהל לא חל עליכם.

בילידן

New member
רישום נישואין

השאלה היא שאלת הרישום ולא שאלת ההכרה בנישואים בין בני זוג מאותו מין.
משרד הפנים אינו מכיר בנישואין אלו אלא אך ורק למטרות סטטיסטיות! - עצוב!!

randyloo

New member
אכן עצוב

מקריאה נוספת של פסק הדין אני אכן מבין שיש הבדל בין הרישום ובין התוקף. למרות שאתם רשומים בישראל כנשואים אין המדינה מכירה בנישואין אלה. אבסורדי אבל כנראה חוקי. בכל זאת הייתי מנסה להתייעץ עם האגודה לזכויות האזרח.

למעלה