התאהבתי.

התאהבתי.

התאהבתי בפורום הזה... זה מדהים לראות איך כולם פה מנסים לעזור לכל אחד, על כל שאלה, כל כך הרבה תגובות על כל דבר. ויש לכם כל כך הרבה תובנות נכונת על החיים להגיד. מקווה להיות שותפה בפורום הזה (אני אמנם מגיע רק פעם בכמה ימים לאינטרנט, אין לי בבית, אבל בטוח אכנס בכל פעם שתהיה לי הזדמנות). ואם כבר, אז אולי יש לכם עצה גם בשבילי? יש לי בעיה (כמו לכולם...), אני טיפוס ביישן מטבעי, אבל מאוד אוהב חברה, מה שקורה לי לפעמים, הוא שאני מתנהגת בצורה מאופקת, לא טבעית, ביישנית כזו, לפעמים זה קורה רק בהתחלה שאני מכירה אנשים חדשים, ואז אני משתחררת, והכל סבבה, ולפעמים זה פשוט מתקבע אצלי, ואני נשארת מאופקת, לא כל כך מספרת על עצמי, מתביישת מכל מיני דברים שאצל אחרים טבעי לספר, ואז זה יוצר אווירה קצת מאופקת, לא טבעית גם אצל שאר האנשים, ואני יודעת שזה עולה על העצבים (גם לי זה עולה על העצבים, אבל מנסיון אני יודעת שזה מעצבן גם אחרים, כי זה יוצר תחושת אי נוחות). אתם בטח מבינים למה אני מתכוונת. יש לכם עצה? חנוכה שמח :)

coach miriam

New member
כשנכנסים לחברה חדשה...

זה קצת כמו להכנס לים, יש את אלה ששועטים פנימה ויש את אלו שרוצים להרגיש קודם את טמפרטורת המים
מה קורה כשההתנהגות המאופקת מתקבעת אצלך? מה גורם לזה ....כמו הים שלפעמים הוא קר ולפעמים חמים ונעים גם אנשים וחברות יכולים להיות כך. אני יכולה לדמיין מצב שבו את נכנסת מאופקת וקולטת הד של ההתנהגות המאופקת שלך מהסביבה ואז את נאחזת באיפוק כמו מה? אולי תחשבי מה עושה בשבילך ההתנהגות הזו חוץ מ"לעלות על העצבים"? איך היא משמשת אותך?

שאלה טובה...

א. "וקולטת הד של ההתנהגות המאופקת.." - הגדרה קולעת, אף פעם לא חשבתי על המילה הד, אבל זה בהחלט התחושה. ב. פעם באמת הייתי מרגישה מאוד "דפוק" עם התחושה של הביישנות שלי בהתחלה, עד שלמדתי להגיד לעצמי שזה בסדר שלוקח לי יותר זמן. כשאני חושבת על זה, אני חושבת שיש שתי דברים: אחד, מעיין הגנה, אם אני מאופקת ושקטה אני לא אומר שטויות, או אעשה טעויות, או אאבד את החברה (ח - בסגול) שמצאתי לי בגלל שאני אומר דברים לא טובים, שכל זה, בטח נקרא, חוסר בטחוון עצמי... שתיים, לפעמים זה לא משרת כלום, אני פשוט קופאת, ללא יכולת להשתחרר, לספר, לפעמים עומדים לי דברים בגרון ואני פשוט לא יכולה להוציא החוצה המילים פשוט נתקעות שם, ולפעמים מרוב שאני בלחץ, אני אפילו לא מצליחה לחשוב, ואז אין לי פשוט כלום להגיד.

ענבל כהן חמו

מאמנת אישית בכירה ומדריכת מאמנים מוסמכת
מנהל
ברוכה הבאה ../images/Emo140.gif

מקווה שתפיקי ערך מהשתתפותך בפורום. לגבי שאלתך - ננסה להתייחס מעל הפורום, למרות שהנושא מורכב. טכניקה שאפשר להעזר בה - לדימיין. נסי לדמיין סיטואציות עם אנשים חדשים - נסי לראות את הסיטואציה בפרוטרוט, עם כמה שיותר פרטים, ונסי לראות את עצמך בסיטואציה - מרגישה בנוח, משוחחת, מספרת.

coach miriam

New member
../images/Emo13.gif אז גם את רוצה להצטרף למועדון המושלמים../images/Emo13.gif

מי לא? אבל לא כדאי לך כי זה מועדון שאין בו אף אחד
.....כולנו היינו רוצים להיות מושלמים, תמיד להגיד את הדבר הנכון , תמיד להיות בסדר, תמיד לעשות רושם טוב, תמיד להיות מקובלים. אבל בפועל כולנו נמצאים במועדון של הלא מושלמים. איך את מרגישה לגבי הלא מושלמות שלך האם את באמת מקבלת אותה .ואם את חושבת על רק "להיות בסדר", כמה גבוה את שמה את הרף?

אני סופר שואפת למושלמות

מעניין ש"עלית" על זה שאני מחפשת מושלמות, אני באמת אחד שמאוד מאוד מחפשת מושלמות בכל מה שאני עושה. אני עכשיו בתפקיד חדש בעבודה, ואני כל הזמן מרגישה צורך להיות הכי טובה, הכי בסדר, הכי מושלמת. ואני רואה שזה פוגע גם בי וגם בתפקיד שאני אמורה למלא, וגם בחברה שאני נמצאת בה. אני מנסה לצאת מזה.

coach miriam

New member
עצה קטנה שאולי תעזור

נסי למצוא מישהו/י אחד/ת שאליו/ה את מדברת, מישהו שמקרין אליך סימפטיה, זה יכול להרגיע את הפחד הראשוני המשתק ולעזור לך להשתחרר.

אז ניסיתי את שתי העצות

גם ישבתי עם עצמי וניסיתי להסביר לעצמי מה בדיוק הרווח שאני מרוויחה מכל הסיפור, ושכנעתי את עצמי, שהוא לא שווה את המחיר בשום אופן, תיארתי לעצמי את אותה סיטואציה בשתי צורות התגובה: המאופקת והמשוחררת, וברור מי נותנת יותר רווח. וזה לא שפתאום הכל התהפך לטובה, ואני חברמנית והכל טוב, אבל אני מרגישה שאני יותר שולטת במצב, אני כרגע בשלב של לעשות את עצמי משוחררת (זאת אומרת להתנהג טבעי, כמו שדמיינתי לי מראש) למרות שבפנים אני מרגישה לחוץ, וזה עוזר. אני גם יודעת שזה תהליך שלוקח זמן, וזה מרגיע, כי אני יודעת שאני לא חייבת להיות משוחררת. מה שטוב שעל כל פעולה מקבלים פידבק (או "הד") חיובי חזרה מהחברה, כך שזה נותן עידוד הלאה. אני מניחה שאני עוד אספר לך גם על הצלחותיי וגם על צרותיי בנושא זה.

למעלה