התאבדויות ביפן

innocence

New member
התאבדויות ביפן

סרט שמצאתי ביוטיוב גרם לי לחשוב קצת יותר לעומק, מה ניתן, אם בכלל, לשנות בחברה היפנית על מנת למנוע את אחוד ההתאבדויות הגבוה כל כך?
http://www.youtube.com/watch?v=tFud9pqqdHg&feature=plcp

אין ספק שהתרבות שלהם, השואפת למצוינות, בשילוב עם הכבוד וחשיבותו (שהובילה גם בעבר להתאבדויות ע"ע חראקירי), סוג של מקדשת את ה"מוות בכבוד", אבל נראה כי היפנים מתחילים להבין את התוצאות של הליכה בדרך החלקלקה הזו, ומצד שני, האם זה אכן מן הנמנע לשנות את מה שמוביל לכך?
בסופו של דבר, הצייתנות, השאיפה למצויינות, ועם זאת גם ההליכה בתלם, הם הטוב והרע של החברה. כלומר, זה מודל לחיקוי בכל העולם, ללא ספק, ועם זאת, אחד הדברים הגורמים לשחיקה מהירה יותר, ואולי להרגשה הכה נוראית של בורג במערכת, כשאין לך דרך לצאת.

ועוד משהו, האם זה הפחד מן היחס של הסביבה שגורם לך להתאבד (למשל, לגרום הפסד לחברה שלך), או שמא אך ורק ההרגשה של כישלון עצמי? האם זה שילוב של השניים?

סליחה על ההודע ההמבולגנת, אני עוד מתקשה לנסח את הדברים כמו שצריך.

innocence

New member
הסרטון מכיל תמונות קשות

fighterisr

New member
צפיתי בסרט ו...

אני לא מצליח להבין למה אנשים בוחרים להתאבד.
האמת שפעם בגיל 14 נכנסתי לדיכאון עמוק ועברו לי אותן המחשבות בראש אבל לא עשיתי שום דבר עם זה.
אני חושב שלפעמים הם צריכים לדבר עם מישהו שיתמוך בהם, ואין להם מישהו כזה כי הם מפחדים לשתף את המחשבות שלהם.

innocence

New member
אני מניחה שזה תלוי

גם בסרט רואים אדם סופר מחושב שהולך להרוג את עצמו בשביל שהביטוח חיים שלו יכסה את החובות. זה נוראי בעיני, כי זה כבר לא רגשי, אלא נטו שכלי.

ולא כל אדם עם דיכאון הוא אובדני, למזלנו. כלומר, יש אנשים עם נטייה כזו ויש כאלו בלי.

בנוגע להערה האחרונה, בסרטון רואים משהו יפה שלא ידעתי על קיומו - קווי טלפון לתמיכה נפשית. מעניין כמה אחוזים פונים אליהם, בגלל הפחד הזה לדבר.

fighterisr

New member
אפשר להפחית את מספר מקרי ההתאבדות:

ללמד את יוסי סיאס יפנית ולשדר את התוכנית שלו ברדיו ביפן

innocence

New member
אני הייתי מתאבדת בגלל הצורך לשמוע אותו @_#

טוב, לא באמת, אבל אני לא סובלת אותו ואת התוכניות שלו.

mishel s

New member
אני חושב שגם ראיתי ברכבת שם

ליד כל דלת יציאה שלט קטן ויש לי תחושה שהוא היה קו תמיכה לאנשים כאלו...לא זוכר בדיוק מה היה כתוב אבל ממה שהצלחתי לפענח, זאת המסקנה שהגעתי אליה.

סיבה פשוטה-אין עם מי לדבר.

היפנים בינהם מעולם לא מדברים על דברים חשובים באמת.יש להם חברים לבית ספר,או לקבוצת הספורט שאליהם הם משויכים אבל אין להם את המושג של חברות במובן המערבי שבו אתה יכול לדבר עם מישהו על כל מה שאתה חושב ומרגיש,אין להם גם יחס שכזה עם ההורים.שאלתץי את האחין של אישתי מי החבר הכי טוב שלך?הוא אמר לי שמות של אנשים שאיתם הוא משחק כדורגל.שאלתי אותו למי הוא מספר עם הוו נדלק על איזה מישהי בכיתה הוא אמר שהוא מספר כאילו דברים לאף אחד.מהיכרות שלי עם היפנים אני יודע שהם לא מנהלים שיחות נפש עם אף אחד.
זאתי בדיוק הסיבה שהם צוברים את כל הרגשות הרעים האילו והן מצטברים עוד מהילדות בלי שאי פעם חשבו שיש בכלל אפשרות להוציא את זה החוצה.אין דבר כזה פסיכולוג ביפן אין דבר כזה יועץ,בסך הכל הם כולם אנשים די בודדים.
בנוסף יש לציין שבמערב ישנה תפיסה מוטעית לגבי יפן כאילו התרבות שלהם מכתיבה שאיפה להצטינות,ציתנות,והליכה בתלם כאשר בעצם רק האחרון נכון.בבית הספר יש להם שאיפה מאד חזקה לתחרות אחד עם השני על חשבון חברות.שאלתי את הבוס שלי למה הוא שולח את הבן שלו לג'וקו,והוא אמר שהילד חיב להתחרות עם הילדים האחרים אמרתי לו שבישראל בהרבה מיקרים ילדים שחזקים במיקצוע מסוים עושים שיעורים עם ילדים חלשים יותר ועוזרים להם אבל הוא אמר שביפן אף לא יעשה את זה כי הם בתחרות.לעומת בעולם המיקצועי,היפנים אינם שואפים למיקצועיות אלא לבינוניות.בחברות גדולות דרישות הכניסה הם מאד קשות אך בעבודה עצמה הרבה פעמים מצוותים אנשים שבכלל לא יודעים דבר על הפרויקט הנדון רק בגלל שהן זמינים.לא יקחו מבהכרח מישהו שלמד אנגלית בשביל לעבוד מול לקחות מחול,ולא יקחו מישהו שבהכרח למד אקסל בשביל להכניס נתונים למחשב-יקחו את מי שאפשר לצוות ולכן התוצאה היא בינוניות מעצבנת ביותר שיוצרת הרבה לחץ לכל משמעורב בפרויקט.

innocence

New member
אתה כוב דברים עצובים, אם כי הגיוניים

בנוגע לכל החלק האחרון לא ידעתי על זה בכלל, עניין לדעת.
האם אתה גר ביפן כרגע?

האמת היא שבכל הנוגע לפסיכולוגים וכו, גם בארץ (ובכלל בעולם), עוד יש סטיגמה על מי שהולך לפסיכולוג, כאילו רק משוגעים הולכים לבעלי מקצוע כאלו, אבל בשנים האחרונות יש פתיחות גדולה יותר לעובדה שהחיים שלנו מלאים במתחים ולפעמים לבעלי המקצוע הללו יש כלים לתת לך להתמודד עם המתחים הללו. גם אנשים שאינם אובדניים.

זה גם גורם לי לחשוב, האם זו תופעה יפנית במהותה, או שמא כל העולם נמצא כרגע במצב שבו החיים הופכים למהירים יותר, מסובכים יותר ומלאי אפשרויות והחלטות, מה שמכניס הרבה יותר אנשים למתחים המובילים בסופו של דבר להתאבדות?

אין תחליף לקשר חברי פשוט

כן אני גר ביפן.
אני חושב שמדובר בתופעה יפנית מצערת וזה רק מצטרף לבעיות חברתיות אחרות כמו האיג'מה(התעללות של ילדים בכיתה באחד הילדים)שנהיתה קבועה בכל בית ספר,האיקירומורי(צעירים שמחליטים להתנתק מעולם המציאות ולא לצאת שנים מחדרם)ובעיה חמורה עוד יותר והיא שמיליונים של יפנים בגילאים 40-50 עדין לא נשואים מסיבות שונות והסיכוי שלהם למצוא אהבת אמת כבר מזמן מת.תראה החיים קשים אבל אם אתה לא אמור לספר את זה לאף אחד זה עוד יותר קשה.
ביפנית קוראים לזה אוטסו ביו,שזה פשוט אומר לחלות מרוב לחץ בעבודה וכמעט כל מי שאני עובד איתו אומר לי שיש לו אוטסו ביו.
אבל אין הרבה להתפלא,חברה חומרנית מאד תמיד סובלת מבעיות שכאילו.

innocence

New member
התעללות בילדים לצערי קיימת בכל חברה

ולא תופעה יפנית בלעדית, אבל ההיקיקומורי היא אכן תופעה יפנית, שאני לגמרי יכולה להבין את השורשים שלה, אם לומר את האמת.

אני מקווה שעם הזמן גם שם יבינו שזה בסדר לספר ולשתף, ולכן שמחתי לראות שיש מרכזים כמו ער"ן (שראיתי בסרטון) או קבוצות תמיכה. זה צעד ראשון בכיוון הנכון.

mishel s

New member
כשהייתי שם...

אני בפרוש אומר שיש אנשים שהסתובבו איתי רק כי הם ידעו שבתור זר הם יכולים לספר לי דברים שהם לא יכולים לספר ליפנים אחרים.
וסיפרו, המון...על העבודה הקשה, על שנאת הבוס, על טלאות החיים...
דברים כאלו בחיים לא היו מספרים ליפני אחר.

innocence

New member
כנראה שגם פה נעוצה הבעיה,

אולי זו הגאווה, אולי זה הפחד להירראות חלש.

herouth

New member
הידעתם, שיפן רק שביעית בעולם בהתאבדויות?

הנה רשימה של ארצות לפי שיעור ההתאבדויות (ויקיפדיה, כמובן. לא עשיתי מחקר עצמי מעמיק בנושא):

http://en.wikipedia.org/wiki/List_of_countries_by_suicide_rate

ובכן, ליטא מובילה את הטבלה! ליטא - ארץ שהתרבות שלה קרובה הרבה יותר לרוסית מאשר לזו היפנית. למעשה, הטבלה מלאה בארצות מיבשות ותרבויות שונות - מזרח אירופה, דרום אמריקה, מוסלמים, נוצרים, בודהיסטים וחסרי דת.

השאלה היא, אם ניתן למצוא איזשהו חוט מקשר בין כל התרבויות הללו, הכלכלות השונות, הדתות השונות, או שאנחנו "ממציאים סיבות" לגבי תרבות א', וסיבות שונות לגבי תרבות ב', ובעצם, לא הסברנו כלום.

innocence

New member
מה שבאמת מעניין זו המפה בצד למעלה

מקומות קרים, עם מעט אור שמש הם אלו עם האחוזים הגדולים ביותר של התאבדויות.
זה גם ידוע שמחסור שאור שמש גורם לדיכאון, מה שמגביר את מספר ההתאבדויות.

מה שיהיה מעניין יותר לבדוק אלו דוקא ה"נקודות" האלו, שכביכול לא קשורות לכלום ופתאום אחוז ההתאבדויות בהן גדול מאוד

למעלה