השתתפות קופ"ח

• פותח הנושא moro7
  • פורסם בתאריך

moro7

New member
השתתפות קופ"ח

שלום לכולן

אנחנו זוג שעוברים תהליך פונדקאות עם רופא פרטי, התחלנו מעקב הריון אצל הרופא (כל ביקור כמובן עולה מאות שקלים) ובקשתי לקבל החזר מקופ"ח בהתאם לביטוח המשלים שלי
אבל הם אמרו שהם לא יכולים להחזיר כי לא אני בהריון ולכן צריך להגיש את זה על הפונדקאית?

קופ"ח מכירה שאנחנו בתהליך פונדקאות וכן משתתפת בכל מה שקשור לתהליך לפני ההריון אבל לטענתם מעקב ההריון הוא על שם הפונדקאית ולא על שמי- איפה פה ההגיון? המעקב הוא על ההריון (שלנו) ולא מעקב על בריאות הפונדקאית

האם מישהי נתקלה בבעיה דומה? מה אפשר לעשות?

מירבי*

New member
החזרים מקופח

על שם מי נרשמו הקבלות?

בכל מקרה, החזרים על יעוץ מרופא נשים שנמצא ברשימת היועצים של קופת החולים שלך מגיעים לך בלי בעיה.
השאלה היא על שם מי הרופא רשם את הקבלה, אם הקבלה רשומה על שמה אז רק היא יכולה לקבל את ההחזר ואז תוכלו להתקזז איתה, אם יסכים לרשום על שמך אף אחד לא יתווכח איתך מכיוון שלא כתוב בגוף הקבלה מה היה בביקור.

בהצלחה ושבת שלום

ל-ה-ל-ח-ם

חמודה... אני עברתי את הסרט הזה!!! תילחמי ותקבלי.. כמו כל דבר בחיים תגידי שאת רוצה לבטל את הביטוח שלך כי הוא לא משתלם ולא עוזר כשבאמת צריכים... תרימי צעקות ותכתבי מכתבים... באיזו קופה את? אצלי לפונדקאית שלי לא היה ביטוח מורחב בקופה ולכן לא יכלנו לקבל החזרים.. מעבר לזה לאף אחד אין דרך להוכיח שאינך בהריון ולכן רופאים פרטיים בדרך כלל רושמים קבלה על שמך.. תגידי להם שככה נהוג והם לא יתווכחו.. בהצלחה!!

moro7

New member
החזר מקופת החולים

אני בקופת חולים כללית וגם הפונדקאית. מירב, השאלה האם קופ״ח לא יודעת שאני בתהליך פונדקאות ואז לא תאפשר לי להגיש החזרים על הייעוץ מומחה/ מעקב הריון?
מעבר לכך, בכל בדיקות ההריון הבדיקה נרשמת על שם הפונדקאית ולכן אני לא יכולה להגיש החזרים על שמי. האם הבדיקה עצמה יכולה להיות על שמה והחשבונית על שמי?
זה ממש הזוי שאנחנו צריכות לעשות דברים בצורה כ״כ עקומה, מה שאנחנו משלמות מספיק כסף לקופת החולים- ביזיון!!!
אני אשמח לקבל מכן טיפים נוספים, כיצד להשיג החזרים כספיים?
תודה

LeletSer

New member
הי moro7

כן, זה אכן המצב. לפי קופות החולים מרגע שיש הריון ההחזרים /הריון לפי קופת החולים של הפונדקאית.
בקשו החזר מהקופה של הפונדקאית!
מתסכל...גם אנחנו מטופלים פרטי, והסכומים מגיעים לאלפים (בדיקות וכו).
מה שלא עשינו וכדאי לנסות זה לבדוק אם יש לכם גם ביטוח בריאות פרטי מה המדיניות שלהם?
בהצלחה לנו

yul8

New member
החזרים מהכללית

גם אני בקופת חולים כללית והקפדתי שכל החשבוניות ישאו את שמי וקיבלתי את כל הכספים בחזרה. תגידי להם שכיוון שאת משלמת את דורשת את החשבונית על שמך ואז לא עושים בעיות

למעלה