השתתפות קופ"ח בתרופה

סמסרה1

New member
השתתפות קופ"ח בתרופה

בוקר טוב תשמעו סיפור. הפסיכיאטר של הבן שלי נתן בידי מכתב לרופא המשפחה כדי שיפנה לקופת חולים בבקשה למימון זריקת הריספרידל שהבן שלי מקבל אחת לשבועיים ושאני במשך כשמונה חודשים מממנת מכיסי. רופא המש]חה פנה ופעל בהתאם. אתמול נקראיתי אליו והוא נתן בידי את התשובה של קופת חולים. ואמר לי: אין מילים בפי. אני המום מאטימות המערכת. התשובה היתה שלילית כי הפנייה לא נעשתה על גבי איזה טופס דבילי. אז הרופא והפסיכיאטר מתחילים את ההליך מחדש.

סמסרה1

New member
סל התרופות

בוקר טוב את מי שזה מעניין אז הפסיכיאטר המטפל בבן שלי הודיע לי, שכנראה החל מחודש אפריל הקרוב היינו בעוד כשבעה חודשים זריקת הריספרידל תהייה בסל התרופות לכל מי שזקוק לה. בינתיים אני מממנת זאת מכיסי כבר כתשעה חודשים. הפסיכיאטר שלנו ביקש ממני שאשלח את כל החומר שלנו לגבי בקשה למימון הזריקה לבן שלי למנכ"ל קופת חולים בצרוף מכתב שלי חריף עם רמיזה שישנם עיתונאים שרק מחכים לחומר כזה כדי "לחגוג". וזאת מכיוון שמשרד הבריאות/הממשלה העבירה כסף לקופת החולים לכאלף אנשים לגבי זריקת הריספרידל ואילו הקופה נתנה רק לכארבעים אנשים...

ל ו ל י ת

New member
לא להאמין

אני הייתי פונה להנהלת הסניף עם כל המידע הזה ועם רמיזה ברורה שאני עוזבת את הקופה. במקביל למה לך שלא לפנות לעיתונאים? העיתונאי יתקשר והקופה תכנס לויברציות כך אני מעריכה. אגב שווה לך לפנות קודם לקופות אחרות לברר אם יש שם את הזריקה בסל ואם יש עוברים קופה. שמעתי על אנשים שעושים זאת כי ישנן תרופות פסיכיאטריות שמצויות ב"סל" של חלק מהקופות בלבד.

סמסרה1

New member
היי לולית

אנו לא מעוניינים לעבור לקופה אחרת. יש לנו רופא משפחה מדהים מזן נדיר. ובסך הכל אין לי תלונות עד כה. אך הפסיכיאטר אמר לי שדוקא בקר המימונים של התרופות באזור שלנו הוא איש קשה שרק דואג איך לחסוך באזור שלו ושאיתו צריך ללכת רק בכוח, אין ברירה. ולכן כתבתי מכתב למנכ"ל קופת חולים הכללית עם כל המסמכים ופרטתי במכתב מה המצב ומה קורה וכמה מימנתי אני במשך השנה הזו... ובסוף המכתב נתתי רמז דק, שישנם עיתונאים שרק מחכים לחומר כזה כדי "לחגוג", ויש העתק לאותו בקר מימון תרופות. נקוה שזה יעזור. כי אני מוציאה הרבה מאוד כסף. כמובן שהכסף לא חשוב , הבן שלי חשוב יותר.

בושה וחרפה

איום במעבר לקופה אחרת לא יעזור לדעתי, כי כל הקופות מתנהגות בקמצנות ומנסות למצוא כל תירוץ למה לא לממן טיפולים יקרים וחשובים, וזה רק דוגמא פשוטה. כתבה בעיתון? אני גם לא בטוח בקשר לזה, כי אנחנו קוראים כל כך הרבה דברים שלא אמורים להיות במדינה מתוקנת בעיתון, ובכל זאת אף אחד לא נוקף אצבע לתקן אותם. נכון יש מספר גופים שמנסים להילחם בבירוקרטיה בטימטום ובשחיתות הציבורית, אבל לא מספיק כדי להזיז משהו באופן רציני.

מה עם פניה למשרד הבריאות?

יש נציבת פניות הציבור, ד"ר קרני רובין (שבמקרה היא גם פסיכיאטרית) והיא הכתובת אליה פונים חולים שהקופה מסרבת לאשר להם תרופה. (כל תרופה). היו מקרים (לא תמיד)- שהיא הורתה לקופה לאשר תרופה מסויימת. להוראה שלה הקופות חייבות לבצע.

זה רעיון לא רע

זה גם יכול לעבוד, אבל אני מאמין שצריך המון אורך רוח, כי סביר להניח שהנציבה הזו עמוסה בפניות...

סמסרה1

New member
פניתי למנכ"ל קופת חולים כללית

בוקר טוב וקבלתי תשובה שמכתבי הועבר לגורם המטפל בכך ויבדק. טוב,דבר ראשון, קבלתי את התשובה די מהר. זה כבר הפתיע אותי. דבר שני, נראה מה יוחלט. הפסיכיאטר אמר לי, שהבקר למימון תרופות במחוז שלי הוא הכי קשה שיש.

למעלה