השתתפות בצהרון

galila65

New member
השתתפות בצהרון

נאמר לי שהיתה כתבה אתמול בעיתון לגבי השתתפות משרד החינוך מישהי אולי קראה ותוכל לתת פרטים?

Bavmorda

New member
שמעתי על זה ברדיו, וחיפשתי ב YNET

אך לא מצאתי. צריך להמשיך לברר. חוצמיזה שיש מוקד להורים יחידים 1-700-70-25-35, אולי תוכלי לברר שמה,
ובדרך גם להעלות כאן את המידע שתמצאי (?). BAV.

galila65

New member
תוכלי לפרט

מב שמעת ברדיו כי מעבר לכך שכתבו על זה אין לי מושג תודה

../images/Emo140.gifנוהל הכרה בצהרונים

"משרד התמ"ת: התכנית לעידוד תעסוקת הורים יחידים והאגף למעונות יום ומשפחתונים מפרסם נוהל הכרה בצהרונים בכדי לאפשר סבסוד שהות של ילדי הורים יחידים בצהרונים(5.11.06) "

m i c h a l i

New member
הכרה בצהרונים - לשון החוק

כאמור, תוספת מבורכת למרות המגבלות לגביי החזרי הכספים (למקבלי הבטחת הכנסה ולמשך שנה בלבד) ועדיין, עדיף מכלום: מצרפת לכם את לשון החוק כולל טפסים להגשה לזכאים . שימו לב
מדובר בתציב מוגבל וכל הקודם זוכה אלה התנאים לקבלת ההחזר לצהרונים ובמסמך המצורף יש את לשון החוק כולו: "התכנית מיועדת לשילובם בשוק העבודה של הורים יחידים שהתקיימו בהם כל אלה (להלן - הורים יחידים זכאים): (א) יש עמם ילד אחד או יותר שמלאו לו 3 שנים וטרם מלאו לו 12 שנים; (ב) מתקיים בהם אחד מאלה: (1) קיבלו גמלת הבטחת הכנסה, או תשלום מזונות מהמוסד לביטוח לאומי, במשך 6 חודשים לפחות במהלך 12 החודשים שקדמו להגשת הבקשה; - או - (2) הם זכאים למלגת מחיה בהתאם ל"נוהל למתן תמיכות של משרד התעשיה המסחר והתעסוקה להורים יחידים מקבלי הבטחת הכנסה או השלמת הכנסה מהמוסד לביטוח לאומי שיחלו את לימודיהם במוסד להשכלה גבוהה בשנות הלימודים התשס"ז, התשס"ח, התשס"ט" (להלן - הורים יחידים באקדמיה). (ג) מתקיים בהם אחד מאלה: (1) לומדים בקורסי הכשרה מקצועית בפיקוח האגף להכשרה ולפיתוח כוח אדם במשרד, או שהם הורים יחידים באקדמיה; (2) עובדים בהיקף של 20 שעות שבועיות לפחות, כשכירים או במסגרת עסק עצמאי בבעלותם במסגרת התכנית יסייע האגף להורים יחידים זכאים במימון עלות צהרונים מוכרים לילדיהם שמלאו להם 3 שנים וטרם מלאו להם 12 שנים, כהגדרתם בנוהל זה.

סיוולה

New member
גנבת לי חצי שאלה. החצי השני הוא

שרק מי שמקבל הבטחת הכנסה/מזונות מביטוח לאומי, יהנה בהטבה הזו. ומי ש"אומלל" - ובמקרה גם חד הורי - ולא מתקיים מקצבאות אלה, אלא משתכר ממשכורת בשוק החופשי - לא זכאי? אולי לא הבנתי נכון, ואולי כן. מישהו יכול לפרש לי, לפעמים יש לי קושי בהבנת הנקרא?

REBEKA301

New member
לדעתי זה שלב ראשון של אישור

אני חושבת שבהמשך יאשרו לרב האימהות העובדות כמו המעונות יום. (במדינת ישראל צריך להתחיל עם משהו ) בכל אופן בנות תהיו אפטימיות

למעלה