השתקפיות

mimeli

New member
השתקפיות

אומרים שדברים שנאמרים או נעשים כלפנינו והם לא נעימים או קשים לנו- זה השתקפות. השתקפות למה שאנו מרגישים בתוך תוכינו. האומנם? עד איפה זה השתקפות ומאיפה זה כבר הבעיה של השני? איך אפשר להבחין בגבול? מזמינה אתכם לדיון.. סימון

אז ככה

ההשתקפות היא מה שאת רואה בעיניים. כי את מסתכלת דרך העיניים שלך. נניח מישהו אומר לך שאת מכוערת, אחד יראה את זה מצחיק, ואחד יראה את זה פוגע. כי כל בן אדם מסתכל על הדברים דרך העיניים של עצמו. ומה שהוא רואה לכן זה בעצם את עצמו.

אנילה1

New member
mimeli אם הביקורת מכאיבה לך../images/Emo4.gif

זה אומר שאצלך יש משהו רגיש. לאנשים יש המון ביקורת עלינו. והם לא חוסכים את דעתם. חלק מהביקורת לא מזיזה לנו. וחלק מכאיבה. לדוגמא אם את אשה יפה, אז אם מישהו יקרא לך מכוערת תביני שזה בצחוק וזה לא יכאב כי את יודעת שאת יפה. אבל אם את באמת מכוערת, (אין דבר כזה) אז זה מאוד יכאב לך ויכול אפילו לשתק אותך. במקרה כזה את צריכה לעבוד על עניין היפה/מכוערת אצלך. מדוע אנשים כאלה מגעילים וכאלה ביקורתיים? כי יש אצלם המון כאבים שהם לא מוכנים לחשוף, והדרך היחידה לא להרגיש אותם היא להיות ביקורתיים וציניים. להכריע את מי שמולו. בדרך כלל גברים ונשים אחרות מבקרים נשים על המראה שלהם. כי הן הכי רגישות לזה. אני עברתי את גיל הרגישות הזאת. לא איכפת לי מה אומרים עלי. היום ראיתי בחורה שמנה ממש, אולי 100 קילו שהייתה לבושה כל כך מעניין שממש לא ראיתי את העודפים. רק איך הייתה לבושה. מדהימה. מי שמתענה על דברים שאינו יכול לשנות, מבזבז אנרגיה לשוא.

איל באש

New member
איפה אני ואיפה הוא../images/Emo23.gif

נכון בכול אחד יש מראה המראה לאחר את עצמו, אבל יש גם את החלק של האחר של הזולת שהוא ממש לא שלנו. רואים את זה , את הגבול הדק הזה מאוד ברור, כאשר מאפשרים לעצמנו ריפוי של כל המקומות הכואבים שלנו, אז אפשר מיד לראות שהנאמר לנו נאמר מתוך ההשלכה של הזולת עלנו, זה לא שייך לנו, זה "שלו לא שלי" חשוב להבין שכול פעם שאנחנו לוקחים באופן אישי, נעלבים, ונבהלים, איננו אומר שהזולת מראה לנו בהכרח את עצמנו, ז"א זה איננו אומר בהכרח שהזולת משקף לנו את הרגשות שלנו, כי המון פעמים הזולת עושה השלכה של הרגשות שלו ושל המחשבות שלו עלינו, לא בכוונה כמובן, אבל הגבול הדק הזה ברור מאוד . שאנחנו מעורבבים עם עצמנו, שאנחנו לא סגורים על עצמנו, שאנחנו לא באיזון, כל משב רוח ולו הקטן ביותר יזעזע אותנו, ואין זה משנה מה נאמר לנו , כי אנחנו במצב של "לקחת הכול באופן אישי" זה בר שינו, דרך השינוי אנו לומדים שאפשר גם אחרת, אפשר לעשות הפרדות , ואפשר לראות בפרופורציה את עצמנו בחיים.

meravor

New member
חשוב מאוד

שנבין שמה שאנחנו מרגישים זה מבחירה שלנו... מרגישים פגועים - אפשר להרגיש אחרת... כמה פעמים אמרנו לאחר משהוא בלי שום כוונה לפגוע (לדוגמא ביקורת בונה) בעבר הייתי מרגישה רע אם האחר היה פגוע/עצוב וכו... היום אני מבינה שזו הבחירה שלו להרגיש כך - זה לא שייך אליי ואין לי שום סיבה להרגיש אשמה. אני במצב של שליטה מלאה בחיים שלי (כך אני מרגישה בכל אופן) וההרגשות שלי לאו דווקא תלויות באחר - הן תלויות בהחלטות שלי איך להרגיש!

למעלה