השתנה מרובה

L u s t

New member
השתנה מרובה

הכלבה שלי, בת 11, במהלך החודש האחרון מתקשה להתאפק
ועושה את צרכיה בבית (מדובר על שתן בלבד)
אנחנו מוציאים אותה 3 פעמים ביום, והיא אף פעם לא היתה עושה צרכים, למעט כאשר יש ברקים ורעמים.
במהלך השבוע האחרון נאלצנו לצאת איתה כ-6-7 פעמים ביום.

לאחר התייעצות עם וטרינר,
נעשתה בדיקת שתן- אין דלקת.
כמו כן, יש לציין כי לפני כחודש וחצי היא עברה ניתוח להסרת שני גושים מביטנה (אחד סרטני ואחד שפיר)
נערכה בדיקת דם כוללת לפני הניתוח ונמצא שהכל תקין.
הוטרינר ביקש שנעקוב אחר כמות המים שהיא שותה- בערך 1.500- 1.800
בנוסף, ביקש שנערוך 3 דגימות שתן, ע"מ לבדוק ריכוזיות...לא כ"כ הבנתי במה מדובר.

אני אשמח מאד לחוות דעת נוספת.
האם זה משהו שניתן לטיפול??
תודה רבה

כמה הכלבה שוקלת?

אני מניחה שהוטרינר עשה סטיק שתן והכל יצא בו תקין? האם הסוכר בשתן היה שלילי? האם היא מעוקרת? איך היא מרגישה מלבד השתייה וההשתנה?

באופן כללי אם אין סיבה גלויה לשתייה ולהשתנה המרובה אז צריך להמשיך בבדיקות: אולטרה סאונד, לדוגמה. בכל מקרה, יש גורמים שונים שיכולים לגרום לשתייה והשתנה מרובה...

L u s t

New member
היא שוקלת 37 בערך

היא מעוקרת
והיא מרגישה בסדר גמור, יש תאבון והיא משחקת.
אני לא יודעת אם בדקו סוכר בשתן
היא אוכלת אך ורק אוכל של כלבים.

אילו גורמים נוספים יכולים לגרום לכך?
הוטרינר הזכיר משהו שקשור בבעיה הורמונולית
(אגב, היא לוקחת תרופות לבלוטת התריס, עקב פעילות לא תקינה)

sapirdvm

New member
לכלבה ששוקלת 37 ק"ג

כמות השתיה הזאת נורמאלית.
הווטרינר שלך ביקש 3 דגימות שתן עוקבות (עדיף שתן ראשון של בוקר ומותר לשמור את 2 הבדיקות הראשונות במקרר ולהביא אותן יחד) כדי לבדוק האם הכלבה מצליחה לרכז את השתן. ריכוז השתן מלמד על טיב הפעילות הכילייתית. כיום נהוג לדרג את הפגיעה הכליתית (אם קיימת).בשלב הראשון הדבר היחידי שימצא הוא שתן דליל-לא מרווכז. אנחנו נוהגים לבדוק 3 בדיקות כדי לשלול מקריות של בדיקה אחת שתהיה מדוללת בגלל סיבה מיקרית.
אם בדיקת השתן תקינה לחלוטין (סוכר הוא חלק רוטיני מבדיקת השתן), ובדיקות הדם יצאו תקינות, צודק הווטרינר שלך שכדאי יהיה לעבור שלב מבדיקות רוטיניות לבדיקות מורכבות יותר כגון בדיקות לבעיות הורמונליות שיכולות לגרום להשתנה מרובה.
אגב, לגבי הטיפול בבלוטת התריס: אני ממליץ לך לבדוק את רמת התרופה בדם לפחות פעם בשנה. הדם לבדיקה צריך להילקח כשעתיים מלקיחת התרופה.

L u s t

New member
שאלה לגבי פעילות כלייתית

במידה ואכן יש בעיה כלשהי בכליות, האם יש טיפול לזה?

תלוי מה מה המצב

יש מצבים כלייתיים שאין להם טיפול מלבד דיאליזה על בסיס קבוע. הכלבה שלך ללא ספק לא במצב כזה.
יש מצבים כלייתיים אחרים שלא יאפשרו טיפול אפקטיבי: למשל גידולים מפושטים. לדעתי גם זה לא המצב אצלכם.

ישנם מצבים כלייתיים אחרים שאפשר לטפל בהם או להאט את ההידרדרות שלהם. בקיצור, יש הרבה מצבים ואי אפשר להגיד משהו כוללני על כל בעיות הכלייה.

תשובה

הי
האם מדובר בטפטוף שתן במקום המרבץ שלה או שהיא ממש קמה ועושה?
האם יש לך את תוצאות ריכוז השתן ובדיקות הדם?
כדי להתייחס מבחינה רפואית מסודרת למקרה כזה - צריך את כל הנתונים
אם התוצאות יוצאות תקינות - אפשר לחשוד בחולשה של השריר שסוגר את השלפוחית, ואז יש לזה טיפול תרופתי. אבל אם יש חשד לבעיה אחרת - חייבים לשלול אותו לפני טיפול כזה אחרת זה יחמיר את המצב
ואגב - אם מדובר על 1.8 ליטר ליממה בממוצע - אז זה ממש לא הרבה שתיה ושולל את האפשרות של שתיה מרובה...
בהצלחה
ארז

sapirdvm

New member

L u s t

New member
מדובר בעשיית שתן כשהיא ממש קמה לעשות

למרות שהיום היא גם עשתה במיטה שלה...
תוצאות ריכוז עדיין לא, נהיה חכמים לאחר 3 ימים

תודה

למעלה