השתמטות מקרבי

Marsha Figg

New member
השתמטות מקרבי

אני לא תוהה כאן האם זה דבר נכון לעשות או לא, אני רק רוצה לשאול בשביל מישהו (לא בשבילי מן הסתם, מעצם היותי בחורה וכבר בצבא). איך מלש"ב תמים עם פרופיל 82 יכול להמנע מלהגיע לקרבי, ולהשאר בחיים (ועדיף גם בצבא)? הורדת פרופיל לא אפשרית כבר, וכרגע כלא נראה הכי ריאלי... יש דרך להתחמק מזה? יש דרך להיות ג'ובניק עם פרופיל 82 בלי כל הבלאגן הזה? לאן אפשר להגיע ואיך? (תפקידי הדרכה\מד"סיוּת למיניהם באים בחשבון?) בתודה מראש,
רחלי

purple rose

New member
את מדברת בשביל בת או בן?

בת לא חייבת להיות לוחמת בכל מקרה! מבחינת בנות זה תפקיד התנדבותי. מבחינת בנים-יש הקלות ת"ש.. שמקבלים בנים עם בעיות משפחתיות או כלכליות שדורשות מהם להיות בבית פעם/כמה פעמיים בשבוע... מי כיון שמי שבקרבי לא יכול לצאת פעם אחת אפילו באמצע שבוע, בנים עם הקלות כאלה לא ילכו לקרבי. חוץ מיזה שיש מודיעין-שזה בד"כ גם יותר חשוב מקרבי... ויש עתודה או תפקידים מקצועיים שלמדו בתיכון שהצבא לפעמים מעדיף שילכו אליהם מאשר לקרבי. ד"א.. פרופיל תמיד אפשר להוריד... והוא גם יורד חודש לפני השיחרור אם צריך.

Marsha Figg

New member
בשביל בן כמובן

בנות צריכות להלחם כדי כן להגיע לקרבי... ובנאדם רגיל בלי יותר מדי ת"ש, שלא הצליח להגיע למודיעין ולמד בתיכון רגיל, מה המסלול שלו ברגע שהוא מתגייס אם הוא לא רוצה קרבי?

purple rose

New member
אין לא ממש ברירה

אם יש לו פרופיל קרבי (72+) ואין לו בעיות כלשהן... מתגייס לקרבי. אם הוא ממש לא רוצה הוא יכול לנסות לדבר עם הלשכת גיוס ולבקש שיחה עםפ קב"ן או משהו.. בד"כ זה לא עוזר

Run And Hide

New member
בנות ממש לא צריכות

להילחם כדי להגיע לקרבי בסה"כ צריכות לדרג את לוחמה התנדבותית במנילה,לקבל זימון לגיבוש,שבדר"כ הרוב עוברות אותו.

להלחם כדי הלגיע לקרבי...

אל תגזימי.. מדרגים את זה במנילה, עוברים גיבוש לוחמות והופ את לוחמת... לא זכור לי שנלחמתי על זה....(ואני עוד עם 72)

Marsha Figg

New member
אני לא יודעת באמת

אני אישית לא הייתי מעוניינת בקרבי, אפילו לא קיבלתי את זה במנילה, אני מכירה את זה רק מחברה אחת שניסתה להגיע לקרבי אבל נפלה בגיבוש... באמת שכל התהייה שלי כאן היא לגבי קרבי של בנים

Reign Of Chaos

New member
שום בעיה.

הוא מתגייס לאן שאומרים לו כמו ילד טוב, ומגיע למש"קית ת"ש ואומר לה שהוא בוכה בלילות מרוב שהוא לא רוצה להיות בקרבי. במקביל הוא עושה את זה גם לחופ"ל, ולמפקד האישי. כולם במקביל. בשלב מאוד מאוד מאוד מוקדם של הטירונות, ואולי אפילו לפני פתיחתה, יגידו לו שהוא יוצא מקרבי ויציאו לו תפקיד עורפי כזה או אחר. איני מכיר אדם שזה לא הצליח לו, ואני מכיר המון אנשים שעשו את זה. ההסבר הוא שצה"ל לא רוצה לוחמים שלא רוצים להיות לוחמים. מה שכן- אפשר להדפק. אני מכיר 2 חברים שיצאו מקרבי (במודיעין שדה) והגיעו להיות מש"קי מודיעין, שזה תפקיד מאוד מכובד. אבל מנגד אני מכיר מישהו שיצא מקרבי באותה הדרך (גדוד 50 של הנח"ל) והגיעה להיות נַשַק בבא"ח נח"ל. שזה חרא. בהצלחה, וקרבי זה הכי אחי.

yoyom987

New member
סתם בקשר למה שכתבת

על להשאר בחיים סטטיסתית מתים יותר מ-500 אנשים בשנה בתאונות דרכים והרבה פחות חיילים מתים מזה אז הגיע הזמן שיפיסקו עם החשיבה שכל מי שהולך לקרבי ימות על בטוח

למעלה