השתמטות מגיוס

AYELET1

New member
השתמטות מגיוס

אמנם הנושא כבר נידון כאן, אך שימו לב לסטטיסטיקה שהתפרסמה בימים אלו: גוברת ההשתמטות מגיוס. כנראה ישנה הגירת בחורים (יותר משנים קודמות) מהארץ כדי לא להתגייס יותר "בלתי מתאימים" , "מצפוניים" ושאר משתמטים. זה כמובן בנוסף לחרדים הבוחרים לההרג באוהלה של תורה עפ"הנ שדה הקרב

AYELET1

New member
ועוד בנושא השרות צבאי...

הידעתם שפרוייקט ילדי רפול חי וקיים? לפני די הרבה שנים היו הצעות והחלטות לביטולו (עד כמה שזכור לי). אז נכון, שכיום אין לזה שום קשר לרפול , וגם השם שונה - ילדי מכ"מ (או מק"מ??? לא זוכרת את פרוש ר"ת) , כך לפחות היכן שבני משרת. מדובר בבחורים המגוייסים לשנתיים בלבד, ואם הם עומדים בכבוד בשרות, הם יכולים לחתום על שנה נוספת (אם אינני טועה תמורת משכורת, כלומר משכורת שהיא מעבר לדמי הכיס של משרתי שרות החובה). יתכן שיהיה מי שיתקומם נגד מתן משכורת לשנת שרות שלישית (כשהחיילים ה"רגילים" מקבלים דמי כיס בלבד), אבל לי נראה המעשה חיובי ביותר, וכזה שעשוי לתרום להגדלת מספר האזרחים המשולבים בחברה ותורמים לה !

גליה12

New member
מה אומר ומה אדבר

בעוד הבן שלי- מתאמן - רחוק מהבית- בגשם- (ובחום)- נשלח למקומות - סכנה- לשמור על כל עם ישראל (כולל חרדים, מצפוניים,מוסלמים ושאר משתמטים), הם נהנים, מרוויחים- ומתבססים בחיים. מצידי שלא ילכו לצבא- שיתרמו למדינה בצורה אחרת- שירות לאומי (אבל של שלוש שנים)- אבל המצב הזה של "פריירים" תורמים וההיתר מתחמקים- מקומם ומכעיס-

למעלה