השתחררות...

conatus

New member
השתחררות...

להשתחרר מאותם רעיונות משעבדים... להתמסר לטבע הדברים... חשיבה פעילה... זה הכל...

mga-abir

New member
חשיבה

הנמינוח המדויק יותר הוא: חשיבה בלתי מותנית. האם יש די אבחנה לאדם להבדיל בין צורת מחשבתו לתכניה והשפעתה.? באופן כללי נכון הדבר. שבת שלום אביר

conatus

New member
חשיבה פעילה היא זרימת ההכרה..

המינוח המדוייק יותר למה ? חשיבה בלתי מותנית ??? ומהי חשיבה מותנית ? מה הכוונה באבחנה בין צורת מחשבה, לתכניה ולהשפעתה... אני מכיר מושג אחד אותו אני יכול לצרף למילה מחשבה...מחשבה פעילה... זרימת ההכרה והתודעה נעשית בעזרת חשיבה פעילה...

mga-abir

New member
משחק מילים ומשמעות

אכן החשיבה פועלת תחת זרימה הכרתית. ולא בזה הענין. תודה

שמירה

New member
לא מבינה ../images/Emo10.gif

אם מתמסרים לטבע הדברים, איזה מקום יש כאן לחשיבה פעילה? הרי חשיבה פעילה סותרת את ההתמסרות לטבע הדברים. או אולי לא הבנתי אותך נכון? הבנתם את שפינוזה, לא הבנתם אותי...

conatus

New member
היי שמירה...

כשאת אומרת שאת לא מבינה אני מביט בך בגאווה על כך שאת מבטאת זאת... אני מסביר את דבריי : טבע הדברים זו החשיבה הפעילה עצמה...החשיבה היא פעולה טבעית ביותר...ומה שעומד מנגד לה...אלה הן הרעיונות המשעבדים...כמו אמונה...רעיונות שמבקשים להתקבל כאמת מוחלטת שאינה משאירה מקום לחשיבה פעילה... דבריי מתבססים על הידיעה שהתנועה היא חלק בלתי נפרד מהטבע או הטבע עצמו...וכל מה שיפריע לחשיבתי מלנוע...כמו רעיונות משעבדים...ינגוד בהכרח את טבע הדברים...התנועה...תנועת החשיבה... מקווה שהייתי מובן הפעם...

קווארק

New member
הפעם גם אני לא הבנתי.

האם אמת מוחלטת אינה משאירה מקום לחשיבה? הרי לפני שהגעתי לאמת המוחלטת חשבתי ורק לאחר מכן הסקתי שהיא אמת מוחלטת. האם בעולמך אין לך אמיתות מוחלטות? האם הכל בעולמך תלוש, מנותק, עולם שאין בו אמת? האם עולמך הוא עולמו של תינוק בן יומו? גם תינוק לאחר מס' ימים או שבועות קובע לעצמו מספר אמיתות שלפיהן הוא מתפקד ופועל. אם תלחץ על המקלדת היא לא תכתוב? אם תפתח את הברז לא יזרמו מים? מה זה רעיונות משעבדים? רעיונות הם גם מפרים. בקיצור מצאת כמה משפטים שלכאורה נראים מה זה חכמים אך הם חסרי תועלת באופן מוחלט. עזוב אותך מהעולם התלוש התחבר לזרימה הקוסמית האינסופית חוש את העולם מלא ההוד הסובב אותך ומצא את האמת המוחלטת שאין בלתה. רק דרך אגב את שפינוזה אני לא מבין.

conatus

New member
חשיבה פעילה...אינטואיציה...איחוד...

"אמת מוחלטת" אינה קיימת עבור בני האדם...בני האדם הינם חלקים ביקום הזה חלקים שאינם "תופסים" את השלם... "אמיתות מוחלטות"...עבור בני האדם אין כאלה...יכול להיות שזו הטרגדיה האנושית עלי אדמות...ויכול להיות שמכאן נובעות כל "האמיתות המוחלטות" האחרות השגויות שכמותן אני פוגש חדשות לבקרים בפורום הנ"ל...הדימיון האנושי הוא "מתנה" אמיתית של הטבע ולא בכדי הוא ניתן... האמת האחת מבחינת האדם זו המתמטיקה...אך מוגבלויות רבות לה... הגדרת יפה את עולמי "עולם של תינוק בן יומו" אכן מצאת עבור עולמי הפנימי הגדרה קולעת ביותר...אני "תינוק בן יומו" בנוגע ליקום הסובב אותי...אני יודע זאת...אני חי זאת...ואני מבטא זאת ללא חשש... ואני סבור שכשתתעורר האנושות להבין זאת וכולם יבינו שכולנו "תינוקות בני יומם" עולמנו ישתנה פלאים... שאלת מה אלה רעיונות משעבדים ואני משיב : רעיון משעבד הוא כל רעיון שבמוחך/שכלך/רוחך מופיע הוא כרעיון מוגמר/אבסולוטי/אמת מוחלטת שלא ניתן לערער אחריו...על מנת לאשש את דבריי אני מציע שתבדוק עם עצמך רק רעיון אחד בלבד שעבורך הוא כזה ובדוק את ההנחות שעל פי הן קם/נולד רעיון זה...אני מזמין אותך לעשות זאת כאן מעל גבי הפורום... "בקיצור מצאת כמה משפטים שלכאורה נראים מה זה חכמים אך הם חסרי תועלת באופן מוחלט" - זהו ציטוט מדבריך כפי שבטח שמת לב...ובכן מספר דברים הנוגעים אליו... לא "מצאתי" אלא יצרתי במוחי...ומאחורי כל משפט מסתתר רעיון...זה שאינך רואה את הרעיון ולא מודע לקיומו עדיין לא מעיד על כך שאינו קיים... "מה זה חכמים"...ובכן ידידי הנה עוד רעיון משעבד...הרעיון שהינך יכול לקבוע מה היא חוכמה ומה היא לא חוכמה...במילה אחת אומר שזה לא חכם לעשות כן... "חסרי תועלת באופן מוחלט"...ובכן הנה עוד רעיון משעבד...הרעיון שביכולתך לקבוע מה חסר תועלת ומה לא חסר תועלת בעולם הזה... " עזוב אותך מהעולם התלוש התחבר לזרימה הקוסמית האינסופית חוש את העולם מלא ההוד הסובב אותך ומצא את האמת המוחלטת שאין בלתה. רק דרך אגב את שפינוזה אני לא מבין." נראה שברצונך לצרף אותי לזרימה...ובכן אני כבר זורם...( חשיבה פעילה מאוד תעביר אותך למצב של תפיסה אינטואיטיבית את חלקך ביקום ותביא אותך למצב של איחוד עימו...לזה כיוון שפינוזה...)

mga-abir

New member
זרימה קוסמית

אם אין לך כאדם תפיסת מציאות כלשהי לשם השוואה מתוך דמיון או הגדרת תכונות, הזרימה הקוסמית אינה יותר ממונח סתמי או שכלתי פרי חשיבה או תעתיק מבני זולתך.היש בך את הידע להגדיר זרימה קוסמית.? הינך נתון לחושיך היוצרים את תפיסת מודעותך. התודעה נתונה לחושיך ויש לך את היכולת לשלוט בה. להיות נשלט זה מפני חוסר הבנה הנובע מפחדים בלתי מובנים בין היתר. אם הינך מתכחש למציאות חושיך, כיצד תאחד בודאות כלשהי למעט דמיון יוצר או אידאל הנישא אף הוא מתוך בחירה.? בברכה אביר

conatus

New member
מר אביר...

תראה ידידי... בהודעותיך/תגובותיך אתה רושם דברים סתומים...לפחות לי...וכשאני מגיב להודעותיך בשאלות...שאלות כנות ורציניות הנשאלות על מנת לקבל תשובות אתה מתעלם וממשיך לכתוב את ההודעות/התגובות הבאות שלך... אם אינך מסביר הרי שאני מתרשם שאתה בעצמך לא מבין את דבריך וכנראה נכנס ללולאה של חוסר הבנה שלא מאפשרת לך לפרש את הודעותיך שלך...ואם דבריך לא מובנים לך הכיצד אוכל אני להבינם...על כל פנים ייתכן בהחלט שהסיבה היא אחרת...אך מנקודת מבטי אם תמשיך בסורך לא יהיה מנוס עבורי אלא לדלג על הודעותיך/תגובותיך בהתעלמות גמורה...

mga-abir

New member
התועיל להגדיר

conatus יקר. התואילך להבהיר על מנת שאוכל להבין.? להלן ציטו דבריך:" עזוב אותך מהעולם התלוש התחבר לזרימה הקוסמית האינסופית חוש את העולם מלא ההוד הסובב אותך ומצא את האמת המוחלטת שאין בלתה. רק דרך אגב את שפינוזה אני לא מבין." 1 ממה העולם תלוש.? 2 מהי הגדרה של זרימה קוסמית בעיניך.? אם תשיב אוכל לדון בענין מתוך בהירות הדעת. תודה אביר

conatus

New member
אביר טעות בידך...

הציטוט לקוח מדבריו של קווארק...ראה מספר תגובות למעלה...אתה משייך אלי בטעות דברים שלא אמרתי...

mga-abir

New member
ובכן

עברתי על דבריך-חלקם מעורים בפילוסופיה ראציונלית ועל כך אין מחלוקת. בברכה אביר

למעלה