השרשת הדס

sapporo

New member
השרשת הדס

ברצוני לבצע השרשה (או יותר מאחת...) לשיחי הדס. האם הברכת אוויר ניתנת לביצוע בהדס? כמה זמן לוקח לענף להוציא שורשים, והאם ניתן להשתמש במצע שתילה רגיל? האם מישהו יכול להפנות אותי להסבר (או טוב יותר, להסביר בעצמו/ה) כיצד עלי לבצע סוג כזה של השרשה, מבחינת הפרטים הטכניים, עונות מומלצות, תערובת המצע וכו'? תודה לכל העוזרים!

סן תאי

New member
הברכת אוויר

בהחלט ניתן לבצע בהדס. האפשרויות, הטכניקות, הטיפים, בנושא יכולים למלא דפים רבים. באמת רעיון טוב למאמר בפורום, מישהו מרים את הכפפה? בינתיים, כנס לגוגל והקלד: air layering - תקבל המון מאמרים, מלווים בשירטוטים, צילומים וכו'. תחזור עם שאלות ממוקדות.

minigan

New member
השרשת הדס

בדרך כלל מרבים הדס למטרות נוי על ידי זריעה. לוקחים פרי בשל הדס (כהה מאד ורך), מועכים אותו ושוטפים את הזרעים הרבים שבתוכו במסננת עם הרבה מים. לאחר שמקבלים זרעים נקיים זורעים מיד במצע זריעה נטול קומפוסט. תוך מספר שבועות יהיו לך נבטים רבים. ריבוי וגטטיבי על ידי יחורים קשה מאד לבצוע בהדס ובוודאי בתנאים ביתיים. הרצפט הבא דורש ציוד שאני לא בטוח שבהישג ידך. ובכל זאת: לוקחים באביב ייחורים אמיריים (מהקצה העליון של ענף) באורך 15 ס"מ. שוטפים את בסיס היחור ממעכבי השתרשות על ידי השרייתו במים בטמפרטורה 40 מעלות למשך 10 דקות. מטפלים בהורמון השרשה T-3 ומשרישים במצע פרלייט בלבד. ההשרשה תבוצע בחממה עם ערפול בשעות היום. ערפול כל 15 דקות למשך 25 שניות. ההשתרשות אורכת כ-30 יום. ניתן לצפות למקסימום 50% השתרשות. מבצעים הקשיה בתנאים נוחים תחת רשת צל 50%. בהצלחה

אולמוס

New member
השרשת הדסים

בעבר השרשתי הדסים בעירפול במצע טוף גרוס 0-4 עם הורמון השרשה T-8 ההשרשה בוצעה באביב מאמירי צמח האם ובהצלחה של 50% מאחר ומיני ההדס מתפתחים מהר יחסית גם אני סבור שעדיף לגדל מזרעים או לרכוש הדס צעיר ממשתלה.

minigan

New member
טוף 0-4 להשרשה בערפול

כשמשרישים בפולסים נכונים של ערפל היחור מצוי בלחות של 100% ואינו מאבד מים (דיות) ולכן אין צורך במצע השרשה שמחזיק מים אלא במצע מאוורר ככל הניתן. בטוף 0-4 יש אבקת טוף (ה-0) שמקטינה מאד את חללי האויר במצע. מאד ממליץ לשנות למצע מאוורר יותר למרות שהצלחת די יפה בהשרשה.

אולמוס

New member
השרשה בטוף

במסגרת חוג הבונסאי, הושרשו בשנים האחרונות מאות ייחורים מעשרות מינים שונים בטוף גרוס 0-4 בערפול פולסים בשטח מוצלל ובהצלחה רבה. ראוי לציין כי בעת הכנת המצע להשרשה אני נוהג לנער מעט את הטוף ובצורה זו מסלק לפחות חלק מן האבקה.אני מניח שגם אחרים עשו זאת. לא נתקלתי בד"כ בבעיות ניקוז או עודפי מים.היו גם מקרים ששכחתי לסלק את האבקה ובכל זאת היתה השרשה די מוצלחת. מדובר ב 2 סוגי טוף גרוס אדום ושחור - האדום נקבובי ואוורירי יותר ובו היתה ההצלחה רבה יותר.

למעלה