השרשרת האנושית...

danna8

New member
השרשרת האנושית...

הבנתי שהולכים לשיר בשרשרת למען גוש קטיף את ההמנון, כידוע זה יוצא בשבוע שחל בו תשעה באב, האם מותר ללכת?, אם כן- האם מותר להצטרף לשירה? תודה מראש -דנה-

David i

New member
בעיקרון

שירה בפה מותרת. אבל השרשרת הזו יש לה אופי של חגיגה... וימים אלו אינם מתאימים לחגיגות ומסיבות, באופן כללי.

D BOOK

New member
באופן כללי

שירת נשים ,כאשר גברים לידם - אסורה ! ללא שום קשר לבין המצרים. ובכלל הפגנות וכו' הם לא הדבר הכי צנוע בעולם,לכן כל בת מלך תעשה חושבין לפני הליכה והשתתפות באותו המעמד. ולא לשכוח שבזכות נשים צדקניות נגאלנו ובזכות נשים צדקניות עתידין להיגאל.

D BOOK

New member
בגלל שזה קבוצה

ההלכה אומרת אחרת? ההיתר על סמך שקול היחיד נבלע בתוך קולות הרבים ? נחכה לתשובת הרב.

א77

New member
האם זה לפני תשעה באב

או לאחר תשעה באב בשבוע שחל בו תשעה באב? זה רלבנטי מאד לתשובה. בכל מקרה, הועלו כאן נקודות נוספות הקשורות, פרט לשאלה המקורית עצמה. ואם כבר אז אוסיף עוד נקודה. מיכיון שתכלית ההפגנה, אמנם היא נגד השלטונות, אבל במטרה למגר את הגויים אשר סביבותינו, כבר למדנו במסכת תענית דף כט ע"ב : אמר רב פפא הלכך בר ישראל דאית ליה דינא בהדי נכרי לישתמיט מיניה באב דריע מזליה ולימצי נפשיה באדר דבריא מזליה.

א77

New member
שאילתי, האם לפני או אחרי

תשעה באב יחול באמצע שבוע הבא. האם זה אמור להיות בתחילת שבוע ? או בסוף, אחרי תשעה באב.

א77

New member
אם כך אין להשתתף

וזה כמובן מבלי להתייחס לשלל הדברים האחרים שהועלו כאן.

Arie19

New member
על סמך מה אתה קובע את זה????

אתה יודע שהפסיקה שלך היא נגד כמעט כל הרבנים שיש בארץ??? וממתי קובעים פסיקה מגמרא??? זה פיקוח נפש!!! וואי, אני פשוט מזועזע, ממש מזועזע וסליחה אם אני כועס, לא צריך הלכה בשביל כזה דבר - תפתח רדיו, עיתון, חדשות, תראה בעצמך שזו הפגנה על גוש קטיף, על חיים של מאות משפחות!!!! מה הקשר לשבוע שחל בו ט' באב?? אתה חושב שהרב שלמה אבינר לא ידע מזה?? תקרא מה הוא כתב ב"אהבה ואמונה" ותראה בעצמך !!! וואי מזועזע מזועזע מהאטימות שיש לאנשים!!! בסדר, יש הלכה, יש, אבל יש פיקוח נפש, יש דברים יותר חשובים היום!!! צריך להיות פקוח בעיניים אליהם וגם על פיהם לקבוע הלכה!!! ושום רב לא יאסור ללכת היום להפגנה, שום רב!!! מקוה מאוד שההודעה הזאת לא תמחק. אני תלמיד בישיבת הסדר, אני למדתי מהרבה מאוד רבנים, אבל על השטויות האלה בחיים לא שמעתי. וסליחה שאני קורא לזה שטויות. פשוט, תדע לך שיש אנשים שבגלל הפסיקה הזו שהצגת באתר לא יגיעו היום להפגנה החשובה הזאת, וזה חבל - מאוד מאוד חבל. (כועס וממורמר) אאההה, ולגבי צניעות - קרא את זה: (באוטובוס גם יש בנים ובנות יחד אגב)

א77

New member
לא תשפיע עלי להשתתף בשרשרת זו

נאמר בשאלה המקורית כי תתקיים שירה בשרשרת זו. חושבני שרעיון השרשרת הובאה גם בפורומים אחרים. וגם כאן. כנראה שיש דעות של רבנים כמו שהזכרת שאמרו את דעתם. אני מצטט מדבריך שכתבת: תראה בעצמך שזו הפגנה על גוש קטיף, על חיים של מאות משפחות!!!!. אז בשאלתך כאן גם העלית נושא פוליטי טעון, שאין פורום לשאול את הרב מקומו. לא התעניינתי יתר על המידה בשרשרת זו. כולם יהודים יקרים וחביבים בשרשרת זו. אבל ברור שאסור לשיר בשבוע שחל בו תשעה באב, ובפרט לא בציבור. 'סעודת מצוה' שונה בהחלט משרשרת זו. סעודת מצוה שמותר, זה בסעודה שקבועה ממילא ליום מסויים, כמו סעודת ברית מילה או בר מצוה, (וסעודת סיום מסכת לפי החסידים בד"כ, שנקבע ממילא ע"י קביעת עתים לתורה והסיום חל בתשעת הימים). ויה"ר שייהפכו הימים האלה מאבל ליום טוב ונוכל לזמר ולרונן בבנין בית מקדשינו על אדמתינו במהרה בימינו, אמן.

א77

New member
ושוב לדיוק.

השואל/ת המקורי/ת התעניינה על שירה בשבוע שחל בו תשעה באב. אסור לשיר בשבוע שחל בו תשעה באב. בנושאים המשניים שממילא עורבו כאן וביניהם פוליטיים, הרי שלא לזה התייחסתי. בהצלחה לכולם.

Arie19

New member
אתה יכול להסביר לי למה?

זה שבוע של החורבן, כן, שבוע של ט' באב, שבוע שבו אנחנו מפגינים על חורבן שהממשלה רוצה להביא על העם שלנו, על האחים שלנו היושבים בגוש קטיף, על אחינו שמסלקים אותם מבתיהם על לא עוול בכפם! על זה אנחנו מפגינים, "להעביר ממשלת זדון מן הארץ", וכמה שיותר מהר. אז אתה יכול להסביר לי למה אתה פוסק אחרת בניגוד לעשרות רבנים שקוראים לכל הציבור לבוא לאירוע הזה?

א77

New member
קבלתי שאלותיך במסרים

ואכן כפי שבקשת השבתי לך בפורום. ומאידך, הנני מבין לקצפך כנראה בתור היותך משתייך לאנשי ימין שחלילה לא השמעתי כלום נגדם. אבל טענותיך כנראה חייבים להיות מופנים אל השואלת. בהיותה מתעניינת בהלכה ובדעת תורה, הרי מדוע שואלת היא שאילתה לאחר שאם כדבריך בתגובה זו, כמעט כל הרבנים שיש בארץ פסקו כמו שאמרת. הרי להלכה אין לשאול רב אחרי שכבר שאלת. היא באה בכל זאת לשאול. ולי אישית נראה לי שהנך טועה במושג שהעלית בכה קלות שרוב הרבנים בארץ וכו'... ובכלל מסופקני וגם לא נראה לי שרב כלשהו התיר שירה בתשעת הימים. אם כן, אז זה וודאי רחוק רחוק מלהיות 'רוב הרבנים בארץ'. יום טוב, ובא לציון גואל במהרה בימינו.

danna8

New member
מצטערת אם זה לא הובן נכון...

אבל כששמעתי על השרשרת לא היה לי מושג לגבי הסכמות של רבנים ולכן באתי לשאול כאן, אחרי ששאלתי כאן לא שאלתי עוד שום רב נוסף בגלל אותה הלכה שהזכרת, ואכן לא הלכתי.

למעלה